Închide meniul

Nicușor Bancu, pedeapsă colosală după gestul grosolan din Universitatea Craiova – Sepsi 0-1

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 mai 2022, 22:02

Nicușor Bancu, pedeapsă colosală după gestul grosolan din Universitatea Craiova – Sepsi 0-1

Nicușor Bancu, gest uluitor în meciul Universitatea Craiova - Sepsi

Nicușor Bancu este fundașul Universității Craiova / Captură Digisport

Nicușor Bancu a primit o pedeapsă colosală după gestul grosolan din meciul Universitatea Craiova – Sepsi 0-1, din manșa retur a semifinalelor Cupei României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, miercuri, ca fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu eliminat săptămâna trecută la meciul cu Sepsi, din semifinalele Cupei României, să fie suspendat şase jocuri şi penalizat cu 11.300 de lei, conform news.ro.

Nicușor Bancu, pedeapsă colosală după gestul grosolan din Universitatea Craiova – Sepsi 0-1

Decizia este următoarea:

În baza art. 63/1/b raportat la art. 63/2/4/a şi 63/2/5 din RD se suspendă 6 (şase) jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 11.300 lei

În temeiul art. 63/1/f raportat la art. 63/2/2 şi 63/2/5 din RD se suspendă 3 (trei) jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 11.300 lei

Reclamă

În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, jucătorul Bancu Nicuşor va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 63/1/b- 63/2/4/a şi 63/2/5 din RD, suspendare 6 (şase) jocuri şi penalitate sportivă de 11.300 lei

Articolele invocate în decizie prevăd următoarele:

Articolul 63 – Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaş roşu) de arbitru

Reclamă 4 / 0/3

1 Un jucător trebuie eliminat de arbitru pentru săvârşirea uneia dintre următoarele abateri prevăzute de ”Legile Jocului”:

b) comportare violentă;

f) folosirea unui limbaj sau a unor gesturi jignitoare, injurioase sau grosolane;

2 Sancţiunile aplicabile jucătorilor pentru săvârşirea abaterilor de mai sus sunt următoarele:

2.2. Suspendare de la 2 la 3 jocuri pentru abaterea prevăzută de art. 63.1, lit. f).

2.4. Pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. a) şi b), sancţiunile aplicabile sunt: a) lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică, de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei; în caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin certificat medico-legal; acte medicale eliberate de unitatea medicală care a diagnosticat vătămarea corporală;

2.5. La individualizarea sancţiunii se va ţine cont dacă abaterile prevăzute de art. 63.2.4 au fost săvârşite în disputa pentru minge sau în afara acesteia, în timpul desfăşurării jocului sau când acesta era oprit.

Reclamă

Articolul 45 – Abateri concurente

1 Dacă se săvârşesc mai multe abateri disciplinare, comisia competentă va aplica sancţiunea prevăzută pentru abaterea cea mai gravă la care poate aplica un spor de 1/2 din maximul sancţiunii prevăzut pentru abaterea respectivă, fără a depăşi maximul general prevăzut în regulamentul disciplinar pentru sancţiunea respectivă”.

Nicușor Bancu s-a crezut Zinedine Zidane!

Nicușor Bancu a avut o criză de nervi spre finalul meciului Universitatea Craiova – Sepsi, din returul semifinalelor Cupei României. Fundașul oltenilor l-a lovit cu capul în piept pe Stefan Ashkovski, amintind de gestul memorabil făcut de Zinedine Zidane în finala Cupei Mondiale din 2006.

Nicușor Bancu este fundașul Universității Craiova
Nicușor Bancu, gest uluitor în meciul Universitatea Craiova – Sepsi

Jucătorul lui Sepsi a căzut secerat la pământ, iar Bancu nu s-a oprit. Căpitanul Craiovei a aruncat cu mingea în el, în timp ce macedoneanul se resimțea pe gazon. Nicușor Bancu a fost eliminat de arbitrul central Horațiu Feșnic.

Sepsi – FC Voluntari, finala Cupei României

Faza incredibilă s-a petrecut în minutul 86, când Sepsi conducea deja cu 1-0 în Bănie. Marius Ștefănescu a marcat unicul gol al partidei în minutul 66, după o acțiune personală minunată.

Atacantul covăsnenilor a trecut în viteză chiar pe lângă Bancu și a finalizat cu un șut din unghi, printre picioarele lui Mirko Pigliacelli.

Sepsi a câștigat cu 3-1 la general, după 2-1 în tur, și s-a calificat în finala Cupei României. În ultimul act, formația lui Cristiano Bergodi va juca împotriva lui FC Volunari. Finala se va disputa pe 19 mai, pe stadionul Giulești.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! Vezi toate știrile
Citește și