Închide meniul

Roland Niczuly a dezvăluit cum a ajuns să fie eroul lui Sepsi. A apărat trei lovituri de departajare în finala Cupei României

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 mai 2023, 0:44

Roland Niczuly a dezvăluit cum a ajuns să fie eroul lui Sepsi. A apărat trei lovituri de departajare în finala Cupei României

Roland Niczuly a dezvăluit cum a ajuns să fie eroul lui Sepsi

Roland Niczuly a ajutat-o pe Sepsi să câştige Cupa României / Profimediaimages

  • Roland Niczuly a apărat trei lovituri de departajare
  • Sepsi a câştigat finala Cupei României

Roland Niczuly a dezvăluit cum a ajuns să fie eroul lui Sepsi în victoria cu U Cluj, din finala Cupei României. Portarul echipei din Sfântu Gheorghe a apărat nu mai puţin de trei lovituri de departajare şi a sărbătorit alături de coechipieri la final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Goalkeeperul de 27 de ani a contribuit decisiv la victoria echipei lui Cristiano Bergodi. A ţinut să afirme că nu au fost întâmplătoare paradele la execuţiile lui Ely Fernandes, Jose Gomes şi Martic.

Roland Niczuly a dezvăluit cum a ajuns să fie eroul lui Sepsi

E un sentiment aparte, e un trofeu foarte greu. Ne bucurăm! Un moment istoric din nou la Sfântu Gheorghe. Am făcut un meci prost, după părerea mea, dar cum am spus-o şi la conferinţă… finalele nu se joacă, finalele se câştigă. Am arătat tuturor că şi la o echipă aşa mică se pot face performanţe frumoase. Acum rămâne să ne pregătim foarte bine pentru sezonul viitor. Vor fi meciuri grele în Conference League, trebuie să ne pregătim ca să nu ne facem de râs.

Reclamă

Am încercat să intimidez, să pun presiune mai mare pe ei decât era pe mine. Am încercat să le-o transmit. Lui Martic i-am zis că o dă peste prima oară, după i-am spus că vreau să îi apăr. Mă bucur că în seara asta mi-a ieşit. Aşa este în fotbal, mi-a ieşit în seara asta. Este o seară magică atât pentru mine, cât şi pentru club. Astăzi chiar ciudat, antrenorul de portari a presimţit că ajungem la penalty-uri. Cred că vreo două ore am făcut şedinţă foto şi ne-am uitat pe tot lotul lor. Am făcut procentual unde vor şuta, ne-a ieşit în seara asta!

Este unic în istoria clubului să jucăm 3 finale în ultimii 4 ani, dar trebuie să trecem la nivelul următor şi să nu ne mulţumit cu puţin. Sezonul viitor obiectivul este clasarea în play-off şi să facem mai multe puncte. Acum am făcut 5 puncte. Trebuie să pregătim foarte bine sezonul viitor şi să nu ne facem de râs atât în Supercupă, cât şi în sezonul viitor„, a declarat Roland Niczuly la digisport.ro.

Reclamă

Sepsi a învins-o pe U Cluj în finala Cupei României

Finala Cupei României şi-a meritat numele, meciul fiind disputat într-o atmosferă extraordinară asigurată de galeriile celor două protagoniste. Startul întâlnirii de la Sibiu a fost dominat de deţinătoarea trofeului, Sepsi, dar clujenii şi-au revenit repede, iar Thiam l-a pus la încercare pe Niczuly în minutul 25, când portarul covăsnenilor a respins în bară şutul senegalezului. Alb-negrii au mai trimis o dată în bară, în minutul 33, la şutul lui Dan Nistor, însă ultima ocazie importantă a primei părţi a fost şutul din întoarcere al lui Safranko, scos excelent de Gorcea, în minutul 45+1.

În partea secundă Gorcea a fost protagonistul unei faze controversate, la care VAR-ul nu s-a sesizat: corner de pe dreapta executat de Jonathan Rodriguez, lovitură de cap Safranko şi Gorcea a prins balonul pe linia porţii, deşi jucătorii lui Sepsi au acuzat că portarul clujean a depăşit linia porţii, anunţă news.ro.

Imediat după faza amintită, suporterii clujenilor au dat startul unui spectacol pirotehnic care a acoperit cu fum suprafaţa de joc, două torţe ajungând şi în interiorul suprafeţei de joc. Până la finalul celor 90 de minute regulamentare nu au mai fost faze importante de poartă şi s-a intrat în reprizele de prelungiri.

Reclamă 4 / 0/3

În minutul 102 Tescan a scăpat singur cu Niczuly, dar a şutat slab şi portarul lui Sepsi a respins, iar finala a fost decisă la lovituri de departajare. Sepsi s-a impus, în cele din urmă cu 5-4, după ce portarul Niczuly a respins penaltiul decisiv, executat de clujeanul Martic. La loviturile de la 11 metri au marcat Roland Varga, Tudorie, Ion Gheorghe, M. Ştefănescu şi Mark Tamas (Sepsi), respectiv Chipciu, Bic, Tescan şi Nistor (U Cluj). Au ratat Jonathan Rodriguez şi Aganovic pentru Sepsi, în timp ce de la U Cluj au ratat Ely Fernandes, Jose Gomes şi Martic.

SEPSI: Niczuly – D. Ciobotariu (R. Dimitrov 86), M. Bălaşa (M. Tamas 85), Ninaj, A. Dumitrescu – C. Matei (I. Gheorghe 75), N. Păun (R. Varga 111), J. Rodriguez, M. Ştefănescu – Rondon (Aganovic 46), Safranko (Tudorie 75). ANTRENOR: Cristiano Bergodi

U CLUJ: Gorcea – Martic, Miron, Piţian, Chipciu – G.Simion – D. Nistor, Remacle (Ely Fernandes 100), I.Filip (Jose Gomes 80), Bic – Mamadou Thiam (Tescan 99). ANTRENOR: Ioan Ovidiu Sabău

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova - Rapid
Liga 1 • 28 mart., 14:24
Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu
Cât de frumoasă este soţia lui Alex Chipciu
Diverse • 25 mart., 14:30
FOTO
Cât de frumoasă este soţia lui Alex Chipciu: „Mi-a plăcut din prima!”. I-a dăruit 4 fete şi l-a convins să nu revină la FCSB
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv!
Liga 1 • 19 mart., 9:36
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv! Nimeni nu a cerut proba B! Ce riscă fotbalistul
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat
Liga 1 • 18 mart., 19:02
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: "Noi avem o regulă"
Liga 1 • 18 mart., 17:23
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă”