Închide meniul

Sepsi a câştigat Cupa României, după o finală dramatică cu U Cluj! Meciul s-a decis la loviturile de departajare

Viviana Moraru Publicat: 24 mai 2023, 23:22

Sepsi a câştigat Cupa României, după o finală dramatică cu U Cluj! Meciul s-a decis la loviturile de departajare

Sepsi - U Cluj, LIVE SCORE, în finala Cupei României

Atmosfera din tribune, la duelul dintre U Cluj şi Sepsi/ Antena Sport

  • Sepsi a câştigat Cupa României
  • Covăsnenii s-au impus dramatic în faţa lui U Cluj

Sepsi a câştigat Cupa României, după o finală dramatică cu U Cluj! Covăsnenii s-au impus la loviturile de departajare şi au reuşit să câştige al doilea trofeu la rând, în această competiţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ivan Martic a ratat penalty-ul decisiv, iar Sepsi a câştigat astfel Cupa României. Pe lângă Martic, Gomes şi Ely Fernandes au ratat pentru U Cluj, în timp ce pentru Sepsi au ratat Adnan Aganovic şi Rodriguez.

Sepsi a câştigat Cupa României, după o finală dramatică cu U Cluj

Final! Sepsi – U Cluj 0-0 (5-4 d. l.d.). Sepsi a câştigat Cupa României, după o finală dramatică cu U Cluj. Covăsnenii îşi trec în palmares a doua Cupă din istoria clubului.

Reclamă

Min. 120: Sepsi – U Cluj 0-0! Finala Cupei României se va decide la loviturile de departajare! Echilibru perfect după 120 de minute, în partida de la Sibiu.

Min. 90: Sepsi – U Cluj 0-0! Vor fi prelungiri în finala Cupei României!

Reclamă

Min. 1: Începe meciul!

Echipele de start: 

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Dumitrescu – C. Matei, N.Păun, J.Rodriguez, Ștefănescu – Rondon, Safranko
Rezerve: Began, M. Tamas, I, Gheorghe, Tudorie, Junior, Ispas, Aganovic, Dimitrov, Varga
Antrenor: Cristiano Bergodi

Reclamă 4 / 0/3

U Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian, Chipciu – G.Simion – D. Nistor, Remacle, I.Filip, Bic – Thiam
Rezerve: Iliev, I. Stoica, Tescan, F.Ilie, Gomes, Goranov, Oancea, R.Pires, Ely Fernandes
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Până a ajunge în finala Cupei României, Sepsi le-a eliminat în sferturi şi în semifinale pe CS Mioveni, respectiv CFR Cluj. Pe clujeni, trupa lui Cristiano Bergodi i-a umilit în penultimul act, reuşind să câştige partida cu scorul de 3-0.

De cealaltă parte, U Cluj a trecut de Hermannstadt în sferturi, şi ulterior a trecut şi de UTA în penultimul act, pentru a-şi asigura astfel locul în finala Cupei României.

U Cluj a revenit în finala Cupei României după opt ani. În 2015, „Şepcile Roşii” pierdeau ultimul act al competiţiei în faţa FCSB-ului, înt-un meci disputat pe Arena Naţională.

În acest sezon, U Cluj şi Sepsi s-au întâlnit de două ori. Covăsnenii s-au impus în ambele partide, 1-0 în tur, pe terenul clujenilor, şi 2-1 în retur, la Sfântu Gheorghe.

Ioan Ovidiu Sabău şi Cristiano Bergodi, înainte de finala Cupei României

Ioan Ovidiu Sabău şi Cristiano Bergodi au prefaţat finala Cupei României, care se va disputa la Sibiu, între Universitatea Cluj şi Sepsi. Covăsnenii sunt deţinătorii trofeului şi, cel puţin pe hârtie, pornesc cu prima şansă.

”Acest meci înseamnă posibilitatea să câştig un trofeu ca antrenor, mă responsabilizează foarte mult. Am fost format, crescut la ‘U’, faptul că am debutat la acest club mă responsabilizează, mă obligă şi am o satisfacţie în momentul în care îi văd pe suporterii noştri că sunt fericiţi şi mi-aş dori foarte mult să-i facem să fie mândri de noi şi cred că o putem face în primul rând prin atitudine, prin starea de spirit, să nu cedăm niciun moment.

Reclamă

E posibil ca ei (Sepsi OSK, n. red.) să plece cu prima şansă, să fie favoriţi, e o echipă care pare mai omogenă, echipă care a ajuns să joace în play-off, înseamnă că are calitate, multă experienţă, un antrenor la fel, pe care îl respect foarte mult. Avem şansa noastră, pentru care trebuie să luptăm. Vreau să văd bărbaţi în teren”, a declarat Sabău înaintea finalei cu Sepsi OSK, conform agerpres.ro.

Cristiano Bergodi vrea ca Sepsi să îşi păstreze trofeul câştigat anul trecut.

„A fost timp de un an la noi acest trofeu şi bineînţeles că ne dorim să îl păstrăm. Va fi foarte greu, noi întotdeauna respectăm adversarul, întâlnim o echipă de play-out dar e o echipă bună, joacă bine, cu un joc meticulos. Şi nu ne va fi uşor, va fi un meci de care pe care, şi orice echipă poate câştiga. Nu ne aşteptam ca U Cluj să ajung în finală. Cu tot respectul, dar ne aşteptam ca echipe de tradiţie să ajungă în fazele superioare.

Este meritul lui Sabău şi al echipei lui, merită acest loc în finală. Eu sper ca băieţii să joace bine, dar ştiu foarte bine că o finală se câştigă, nu se joacă. Cred că şansele sunt egale de 50%-50%. Nu am pregătit nicio petrecere, pentru că trebuie să fim concentraţi la meci, este vorba de fotbal şi nu se poate spune că noi suntem favoriţi„, a declarat Bergodi.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:01 Gică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai” 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cât de frumoasă este soţia lui Alex Chipciu
Diverse • 25 mart., 14:30
FOTO
Cât de frumoasă este soţia lui Alex Chipciu: „Mi-a plăcut din prima!”. I-a dăruit 4 fete şi l-a convins să nu revină la FCSB
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv!
Liga 1 • 19 mart., 9:36
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv! Nimeni nu a cerut proba B! Ce riscă fotbalistul
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat
Liga 1 • 18 mart., 19:02
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: "Noi avem o regulă"
Liga 1 • 18 mart., 17:23
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă”
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping
Liga 1 • 18 mart., 16:34
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping: „Sunt uluit”. Explicaţia fotbalistului de la Sepsi