Închide meniul

Daniel Boloca, interviu exploziv în Italia: „A fost o greşeală că am acceptat convocarea la naţionala României!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 14 noiembrie 2023, 15:00

Daniel Boloca, interviu exploziv în Italia: „A fost o greşeală că am acceptat convocarea la naţionala României!

Daniel Boloca, interviu exploziv în Italia

Profimedia

Daniel Boloca a oferit un interviu exploziv în Italia în care a vorbit şi despre convocarea la naţionala României. Edi Iordănescu l-a convocat anul trecut pe Boloca. A jucat doar 6 minute în amicalul cu Slovenia. În rest, cu Finlanda, Bosnia Herţogovina şi Moldova nu a jucat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Boloca a ales să joace pentru naţionala Italiei, acolo unde a fost chemat de fostul selecţioner, Roberto Mancini. Boloca a spus că nu s-a simţit în largul său la naţionala României şi că şi-a dat seama că a fost o greşeală. Boloca joacă la Sassuolo, acolo unde a ajuns de la Frosinone pentru suma de 10 milioane de euro.

Daniel Boloca, interviu exploziv în Italia

„Primul apel a venit din România: părinții mei s-au născut acolo și au ajuns în Italia fiind cetățeni extracomunitari.  Nu m-am gândit niciodată că o echipă națională m-ar putea chema. A fost un sentiment extraordinar pentru părinții mei. 

Nu eram sigur, aveam îndoieli. I-am confruntat: „Nu vorbesc limba, acasă folosim mereu italiana și cel mult folosiți câteva cuvinte în română, înțeleg când vorbiți, dar eu m-am născut aici… A fost o ocazie unică și au fost prea fericiți. Așa că am acceptat.

Când am ajuns în România, mi-am dat seama de greșeala mea. Nu am înțeles nimic! Vorbeau atât de repede, încât mă trezeam la prânz sau la cină cu jucători care încercau să mă integreze, iar eu zâmbeam și dădeam din cap ca un prost. Chiar mă chinuiam. O lună mai târziu, a venit apelul din Italia pentru un stagiu în care antrenorul Roberto Mancini dorea să evalueze niște tineri și jucători din Serie B. Am fost chemat pentru un stagiu. 

Reclamă

Am fost în culmea fericirii, am acceptat și am înțeles care va fi destinul meu. Când a fost anunțată convocarea, România m-a sunat pentru a afla care sunt intențiile mele: „Voi fi sincer cu tine. Vă mulțumesc, pentru că m-ați tratat cu rafinament, dar mă simt italian. Mi-ați dat atât de mult, fără să-mi lipsească nimic. Dar eu nu simt asta. A fost un mare moment de familie, dar, din respect pentru tine, trebuie să-ți spun că nu este ceea ce îmi doresc’. 

Privind retrospectiv, am greșit când am acceptat acea convocare la naționala României. Eram complet pe picior greșit. Dar nu puteam să știu dinainte. Dacă mergi la echipa națională, trebuie să o faci cu inima. Și oricât de recunoscător aș fi fost, nu a fost cazul”, a spus Daniel Boloca într-un interviu pentru Cronache di Spogliatoio, citat de sport.ro.

Cota lui Daniel Boloca a ”explodat”! Cât a ajuns să valoreze românul care e la mare căutare în Italia

Cota lui Daniel Boloca a avut o creștere uriașă în ultimele luni. Mijlocașul care este la mare căutare în Serie A ajuns al doilea cel mai bine cotat jucător român al momentului, după Radu Drăgușin.

Reclamă 4 / 0/3

Boloca a ajuns la o cotă de 8 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de. Asta în condițiile în care în luna iulie, el era cotat la 3.5 milioane de euro. Această creștere bruscă i-a adus și locul doi în topul celor mai bine cotați români în activitate. Lider la acest capitol este Radu Drăgușin, cu 10 milioane de euro. Boloca depășește nume importante precum Nicolae Stanciu, Ianis Hagi sau Florinel Coman.

Boloca a jucat1 meciuri în acest sezon pentru Sassuolo, ieșind în evidență în victorii de răsunet, cu Juventus și Inter. Evoluțiile bune l-au adus în atenția staffului selecționatei italiene. Lazio este echipa care îl dorește pe mijlocașul de 24 de ani. Boloca a înscris şi un gol cu Bologna.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:11 Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă 19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! 19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out 19:21 Decizia lui Edi Iordănescu după ce Andrei Burcă s-a accidentat şi e în pericol să rateze EURO 2024! 19:00 Rapid – Universitatea Craiova, 20:30, LIVE TEXT. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Echipele de start 19:00 Arne Slot, înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool, cale liberă spre Anfield! Anunţul făcut de Fabrizio Romano 18:43 Gigi Becali are concurenţă pentru semnătura jucătorului pe care îl doreşte la FCSB: „I-a făcut o ofertă concretă” 18:32 Statistica îi dă fiori lui Carlos Sainz! La ce scenariu se poate aştepta spaniolul, după plecarea de la Ferrari 18:10 (P) Festivalul reducerilor Xiaomi Fan Fest: smartphone-urile și gadget-urile momentului, cadouri inspirate la prețuri atractive 18:08 Ronnie O’Sullivan, en-fanfare în sferturile de finală ale Campionatului Mondial! „Racheta” continuă cursa pentru recordul absolut Vezi toate știrile
Citește și