Închide meniul

De ce nu a mai jucat Zlatan Ibrahimovic pentru naţionala Suediei şi care sunt şansele să revină la 39 de ani

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 3 noiembrie 2020, 12:37

De ce nu a mai jucat Zlatan Ibrahimovic pentru naţionala Suediei şi care sunt şansele să revină la 39 de ani

profimediaimages

Zlatan Ibrahimovic nu mai joacă pentru naționala Suediei

Ibrahimovic este golgheterul ”all-time” al Suediei, cu o carieră internațională ilustră în care a marcat 62 de goluri în 116 jocuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atacantul ar fi putut de asemenea să joace pentru reprezentativele Bosniei și Croației datorită originilor sale. El s-a retras din naționala Suediei în 2016 după turneul de la EURO, declarând că va juca doar la nivel de club.

Motivul 1: S-a retras deja din națională

Acesta pare a fi motivul cel mai evident pentru care Zlatan nu joacă. Din moment ce s-a retras, antrenorul Janne Andersson nu ar mai avea cum să îl cheme.

Totuși, se pare că retragerea ”oficială” a lui Ibrahimovic ar fi fost luată la fel de mult în serios precum acțiunile similare ale formațiilor care se despart pentru a se reînființa o dată la câțiva ani.

De altfel, el s-a mai retras o dată din națională în 2009 și s- a întors pentru EURO 2012.

Reclamă

Motivul 2: Condiția sa fizică nu mai este ce a fost

În 2017, Ibrahimovic a avut o accidentare la ligamente în timp ce juca pentru Manchester United. În ciuda faptul că lovitura ar fi fost fatală pentru cariera multor fotbaliști, mai ales la vârsta sa, el s-a recuperat complet.

Legendarul atacant Henrik Larsson a părut să indice că fizicul lui Ibra nu mai este ceea ce a fost și din acest motiv nu este convocat:

”Un Zlatan în formă este un jucător pe care orice antrenor l-ar vrea, dar el nu mai este așa. (…) Suedia are nevoie să reușească prin echipă”, declara acesta în 2018.

Reclamă 4 / 0/3

Motivul 3: Presa din Suedia este împotriva sa

Aceasta este teoria prezentată de însuși Ibrahimovic, care a învinuit presa și pentru absența sa de la Cupa Mondială din 2018. 

”Cei mai buni jucători sunt acolo. Zlatan nu este acolo deci…Ar trebui să fie acolo.

Presa spune că echipa Suediei este mai bună fără mine, iar eu îi cred.

Este mentalitatea tipic suedeză. Nu am un nume tipic suedez. Nu am atitudinea tipic suedeză, comportamentul și toate astea, dar totuși am recordul de goluri al echipei naționale”, răbufnea Ibra în 2018, redau cei de la Sbnation.com

Probabil că adevărul este un amestec din toate aceste motive. Poate că Ibrahimovic chiar nu mai poate duce un meci întreg la națională în care să fie laitmotivul ofensivei. Chiar și așa, poate că zece minute de ”Ibracadabra” sunt mai bune decât zero minute.

Șansele să îl mai vedem vreodată în tricoul galben al Suediei par însă extrem de mici în continuare.

Reclamă
Recomandări
  • Zlatan Ibrahimovic este golgheterul ”all-time” al Suediei
  • El nu mai joacă de câțiva ani pentru națională

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și