Închide meniul
Video

„E durere mare!”. Gică Hagi, năucit de moartea lui Sinisa Mihajlovic: „A fost un luptător, un jucător fantastic!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 decembrie 2022, 12:57

Gică Hagi a fost năucit de moartea lui Sinisa Mihajlovic

Gică Hagi, reacţie după moartea lui Sinisa Mihajlovic / Captură Orange Sport

Gică Hagi a fost năucit când a aflat de moartea lui Sinisa Mihajlovic. „Regele” a transmis un mesaj de condoleanţe pentru familia fostului mare jucător şi antrenor din Serie A, care a încetat din viaţă la 53 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul internaţional sârb a pierdut cel mai important meci, cel cu o boală cruntă. Mihajlovic suferea de leucemie. A fost diagnosticat pentru prima dată în 2019 şi chiar apăruseră veşti că s-a însănătoşit. Din păcate, boala i-a recidivat în acest an.

Gică Hagi a fost năucit de moartea lui Sinisa Mihajlovic

Hagi şi Mihajlovic au fost adversari între 1992 şi 1994. Starul Generaţiei de Aur juca la Brescia, în timp ce Sinisa îmbrăca atunci tricoul Romei.

Din păcate, da (n.r. a murit Sinisa Mihajlovic). Astea sunt lucrurile mai importante. Când pleacă cineva e durere mare. Să dea Domnul să fim sănătoşi. A fost un luptător, un jucător fantastic, un om care a stat pe teren cât a putut, a iubit fotbalul.

Condoleanţe. Ce să zic, sunt şi momente din astea când se termină totul, când nu mai suntem. Sunt dureroase. Probabil durerea e mare în familia lui„, a declarat Gică Hagi la conferinţa de presă de după meciul FC Voluntari – Farul 1-1.

Reclamă

Şi Bogdan Lobonţ şi-a găsit cu greu cuvintele după ce a aflat de tragedia care a lovit fotbalul mondial. Fostul portar care a jucat în Italia, la Fiorentina şi Roma, a crezut până în ultimul moment că Mihajlovic va învinge boala.

E tragic, dramatic. Când am citit știrea, nu mi-a venit să cred. Aveam speranțe că depășește momentul, la un moment dat părea că va reuși, dar iată că s-a întâmplat. Era văzut bine, luptător, corect. E dificil să-mi găsesc cuvintele acum.

E un moment trist. Un jucător emblematic, un moment trist. Era un exemplu pentru toată lumea, oamenii au avut o părere foarte bună despre el“, a declarat Bogdan Lobonţ la prosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Mesajul medicului lui Sinisa Mihajlovic

Medicul lui Sinisa Mihajlovic, Francesca Bonifazi, a dezvluit cu ce putere se lupta sârbul, deși boala a fost una dintre „cele mai agresive văzute vreodată”. Mai mult decât atât, doctorul a declarat că sârbul, fost jucător la Lazio, i-a învățat o lecție, și aceea de a înfrunta, cu demnitatea, leucemia.

Bonifazi a mai dezvăluit că întregul staff al spitalului în care Mihajlovic se trata din 2019 îl îndrăgea pe sârb, mărturisind că acesta se lupta din răsputeri pentru a nu-și abandona familia.

Pentru mine a fost un pacient perfect, cu o personalitate grozavă. Se confrunta cu o boală foarte gravă, una dintre cele mai agresive pe care le-am văzut vreodată. Mesajul pe care ni l-a transmis tuturor este curajul de a merge mai departe. Curajul de a nu te teme să înfrunți ceva ce nu știi, să știi să te încredințezi, să lupți fără să te temi de durere. A suferit mult, dar a făcut-o cu mare demnitate. Și am prins curaj împreună, ne-am dat-o unul altuia.

Pentru a trăi s-ar fi confruntat cu orice durere, orice suferință. Nu voia să-și părăsească familia, pe care o iubea mai presus de orice. Fotbalul era lumea lui, desigur, dar familia era oxigenul.

Pentru mine astăzi nu a murit doar un pacient, a murit un prieten. Întotdeauna spun că cea mai gravă boală este cea cu care te confrunți singur. Boala lui era gravă, rezistentă la toate terapiile, dar avea în jurul lui oameni și nu era niciodată singur. În spital a fost plăcut de toată lumea, nu există o persoană, de la medici la asistente medicale, la personal auxiliar…Toți îl iubeau foarte mult”, a declarat medicul lui Sinisa Mihajlovic, citat de corrieredellosport.it.

Cine a fost Sinisa Mihajlovic, sârbul care a decedat la doar 53

Sinisa Mihajlovic a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria Serbiei, dar şi unul dintre cei mai buni executanţi de lovituri libere.

Mihajlovic a cucerit primul mare trofeu ca jucător, în 1991, Liga Campionilor, alături de Steaua Roşie Belgrab. Sârbii se impuneau într-o finală dramatică, cu Marseille, finală câştigată la loviturile de departajare, acolo unde a înscris şi Mihajlovic.

Reclamă

După succesul înregistrat cu Steaua Roşie, Mihajlovic a fost cumpărat de AS Roma în schimbul a 4,5 milioane de euro, formaţie la care a petrecut 2 sezoane. În 1994 a fost cumpărat de Sampdoria, în schimbul a 6 milioane de euro.

În 1998, Mihajlovic a fost cumpărat de Lazio, pentru 17 milioane de euro, sumă colosală la vremea respectivă. Sârbul a scris istorie pe Olimpico, acolo unde a cucerit şapte trofee, cele mai importante fiind Supercupa Europei, titlul în Serie A, şi patru Cupe ale Italiei.

După şase sezoane în care a îmbrăcat tricoul lui Lazio, Mihajlovic a fost transferat de Inter, acolo unde şi-a încheiat cariera de jucător. În tricoul nerazzurrilor, sârbul a cucerit un titlu în Serie A, cât şi două Cupe ale Italiei şi o Supercupă.

Sinisa Mihajlovic rămâne în istoria fotbalului ca fiind unul dintre cei mai buni executanţi de lovituri libere. Precizia şi forţa sa, chiar şi de la distanţe de peste 30 de metri, fac din Sinisa Mihajlovic un fotbalist legendar.

Sinisa Mihajlovic le-a pregătit pe Bologna, Catania, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan, Torino şi Sporting. Totodată, fostul mijlocaş a fost şi selecţionerul Serbiei, timp de un an, între 2012 şi 2013.

Recomandări
  • Sinisa Mihajlovic a murit la 53 de ani
  • Mesajul transmis de Gică Hagi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și