Închide meniul

Cine a fost Sinisa Mihajlovic, sârbul care a decedat la doar 53, învins de leucemie. Loviturile sale libere vor rămâne în istorie

Viviana Moraru Publicat: 16 decembrie 2022, 17:15

Reclamă
Cine a fost Sinisa Mihajlovic, sârbul care a decedat la doar 53, învins de leucemie. Loviturile sale libere vor rămâne în istorie

Cine a fost Sinisa Mihajlovic

Sinisa Mihajlovic/ Profimedia

Cine a fost Sinisa Mihajlovic, sârbul care a decedat la doar 53 de ani învins de leucemie. Sinisa Mihajlovic a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria Serbiei, dar şi unul dintre cei mai buni executanţi de lovituri libere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sinisa Mihajlovic a decedat la vârsta de 53 de ani, fiind învins de leucemie. Sârbul se lupta cu boala din 2019, învingând-o la un moment dat. Anul acesta, fostul antrenor de la Bologna a fost din nou internat pentru că boala i-a recidivat, fapt care i-a fost fatal.

Cine a fost Sinisa Mihajlovic

Sinisa Mihajlovic a cucerit primul mare trofeu ca jucător, în 1991, Liga Campionilor, alături de Steaua Roşie Belgrab. Sârbii se impuneau într-o finală dramatică, cu Marseille, finală câştigată la loviturile de departajare, acolo unde a înscris şi Mihajlovic.

După succesul înregistrat cu Steaua Roşie, Mihajlovic a fost cumpărat de AS Roma în schimbul a 4,5 milioane de euro, formaţie la care a petrecut 2 sezoane. În 1994 a fost cumpărat de Sampdoria, în schimbul a 6 milioane de euro.

În 1998, Mihajlovic a fost cumpărat de Lazio, pentru 17 milioane de euro, sumă colosală la vremea respectivă. Sârbul a scris istorie pe Olimpico, acolo unde a cucerit şapte trofee, cele mai importante fiind Supercupa Europei, titlul în Serie A, şi patru Cupe ale Italiei.

Reclamă
Reclamă 4

După şase sezoane în care a îmbrăcat tricoul lui Lazio, Mihajlovic a fost transferat de Inter, acolo unde şi-a încheiat cariera de jucător. În tricoul nerazzurrilor, sârbul a cucerit un titlu în Serie A, cât şi două Cupe ale Italiei şi o Supercupă.

Sinisa Mihajlovic rămâne în istoria fotbalului ca fiind unul dintre cei mai buni executanţi de lovituri libere. Precizia şi forţa sa, chiar şi de la distanţe de peste 30 de metri, fac din Sinisa Mihajlovic un fotbalist legendar.

Reclamă

Sinisa Mihajlovic le-a pregătit pe Bologna, Catania, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan, Torino şi Sporting. Totodată, fostul mijloş a fost şi selecţionerul Serbiei, timp de un an, între 2012 şi 2013.

Sinisa Mihajlovic a murit la vârsta de 53 de ani. Fostul mare internaţional sârb suferea de leucemie

Sinisa Mihajlovic a murit la vârsta de 53 de ani. Fostul mare internaţional sârb suferea de leucemie.

Sinisa Mihajlovic a fost diagnosticat cu leucemie în 2019. Acesta reuşise să învingă cumplita boală, însă anul acesta i-a recidivat, fapt care i-a fost fatal.

Vestea că Sinisa Mihajlovic a murit a făcut repede înconjurul lumii. Primul care a făcut public acest anunţ a fost jurnalistul italian Fabrizio Romano, care susţine că sârbul a “purtat o lungă bătălie cu boala”.

Şi familia a emis un comunicat oficial, prin care anunţă faptul că fostul mare fotbalist a decedat.

“Soţia lui, Arianna, împreună cu cei cinci copii ai familiei, Virginia, Viktorija, Miroslav, Dusan şi Nikolas, anunţă îndureraţi moartea soţului, tatălui şi fratelui exemplar, Sinisa Mihajlovic.

Un om unic, profesionist, extrordinar, care ajuta pe toată lumea şi era bun cu toţi. A luptat curajos cu oribila boală. Mulţumim doctorilor şi asistenţilor care l-au îngrijit în ultimii ani. Sinisa va rămâne mereu cu noi. Trăiesc cu toată dragostea pe crae ne-a acordat-o”, se arată în comunicatul emis de familia lui Sinisa Mihajlovic, conform Gazzetta dello Sport.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:18

Video„România, ale!” Atmosferă de senzație pe străzile din Frankfurt! Fanii români fac spectacol, înaintea meciului cu Slovacia

13:50

VIDEOSlovacia – România, LIVE TEXT, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

13:42

Ce au făcut jucătorii României, cu doar câteva ore înainte de meciul decisiv cu Slovacia, de la EURO 2024

13:28

Lionel Messi le dă emoţii argentinienilor! Probleme pentru starul lui Inter Miami la Copa America: „Mă deranjează puţin”

13:04

Unicul marcator al Slovaciei la EURO 2024 îşi scoate pălăria în faţa lui Nicolae Stanciu: „Sper să nu mă întristeze şi pe mine”

12:57

Culoar ideal pentru România! Scenariul de vis prin care „tricolorii” ar putea ajunge până în semifinalele EURO 2024

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și