Închide meniul

A ieșit la atac, după ce n-a fost convocat de Edi Iordănescu: „Joc meci de meci cu evoluții remarcabile, dar n-am fost contactat!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 17 noiembrie 2022, 18:20

A ieșit la atac, după ce n-a fost convocat de Edi Iordănescu: „Joc meci de meci cu evoluții remarcabile, dar n-am fost contactat!

Edi Iordănescu, România

Edi Iordănescu, în timpul unei conferinţă de presă / Profimedia

Vlad Dragomir a ieșit la atac, după ce n-a fost convocat de Edi Iordănescu la naționala României nici pentru meciurile amicale cu Slovenia și Moldova. Mijlocașul de 23 de ani, care în prezent evoluează în Cipru, s-a arătat extrem de supărat pentru că FRF nu l-a contactat în ultimii ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dragomir a jucat ultima oară sub „tricolor” în septembrie 2019, la naționala U21. Fostul junior al lui Arsenal a răbufnit la adresa oficialilor Federației pentru că nu l-au luat în calcul în ultimii 3 ani.

Vlad Dragomir a ieșit la atac, după ce n-a fost convocat de Edi Iordănescu

La ora actuală, Vlad Dragomir joacă la Pafos FC, liderul campionatului din Cipru. Mijlocașul român susține că a avut „evoluții remarcabile” într-un campionat mai puternic decât cel din România.

Vlad Dragomir a trimis „săgeți” către modul în care Edi Iordănescu a realizat selecția, în ultima perioadă. Tânărul mijlocaș a scos în evidență faptul că mulți jucători din Serie B au fost chemați la prima reprezentativă la ultimele acțiuni, în timp ce el a fost uitat pe vremea când evolua la Perugia.

„Joc meci de meci cu evoluții remarcabile la liderul unui campionat mai bine cotat decât Liga 1 din România, dar nimeni din partea Federației nu m-a întrebat de sănătate în ultimii câțiva ani. Dacă am fi avut o națională cu jucători care să evolueze în marile campionate ale Europei, n-aș fi spus nimic.

Reclamă

Dar văd că principalul campionat care furnizează jucători la echipa națională este Serie B din Italia, iar eu, cand am avut 32 de prezente într-un sezon de Serie B, nu am fost convocat nici măcar la un meci de verificare.

Să decidă lumea dacă e corect sau nu, eu doar îmi spun părerea. Respect decizia selecționerului și îmi văd în continuare de treaba, iar dacă se va considera că merit să fiu convocat, o voi face responsabilitate și mândrie pentru țara mea.

Nu am fost contactat de nimeni din staff-ul echipei naționale. Chiar m-ar întrista să știu că faptul că nu joc în România este un impediment. Ar fi o lipsă de profesionalism și ar lăsa loc de alte speculații.

Reclamă 4 / 0/3

Refuz să cred că aria de selecție a naționalei este Liga 1, în condițiile în care campionatul din Cipru e cotat cu nouă poziții mai sus decât cel al României. Poate lumea de rând își face impresia că joc într-un campionat inferior, dar nu e deloc așa”, a spus Vlad Dragomir, pentru Prosport.

Vlad Dragomir a bifat 10 apariții pentru Pafos în actualul sezon, reușind să înscrie un gol și să ofere un assist.

  • Lotul României pentru meciurile cu Slovenia și Moldova:

1. Horațiu Moldovan * 2. Raul Opruț * 3. Bogdan Vătăjelu * 4. Cristian Manea * 5. Ionuț Nedelcearu * 6. Tudor Băluță * 7. Denis Drăguș * 8. Marius Ștefănescu * 9. George Pușcaș * 10. Alexandru Cicâldău * 11. Claudiu Petrila * 12. Ștefan Târnovanu * 13. Alexandru Pantea * 14. Marius Marin * 15. Andrei Burcă * 16. Mihai Popa * 17. Adrian Rus * 18. Răzvan Marin * 19. Daniel Paraschiv * 20. Darius Olaru * 21. Olimpiu Moruțan * 22. Radu Drăgușin * 23. Andrei Cordea * 24. Antonio Sefer * 25. Nicolae Păun * 26. Daniel Boloca

Edi Iordănescu este îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova

Iordănescu a ales să mizeze pe mai mulţi jucători tineri, după ce a fost refuzat de cluburile din cele mai importante cluburi ale Europei.

Mi-aş fi dorit ca această acţiune să fie una de continuitate şi consolidare. S-a transformat în una de oportunitate şi afirmare. Mi-aş fi dorit ca perioada bună din septembrie să aibă continuitate, în sensul în care să mergem deja pe continuitate în selecţie, în abordare. Să continuăm lucrul la automatismele de joc. Să tratăm cu caracter oficial aceste jocuri amicale pentru că reprezintă ultima oportunitate de pregătire a campaniei EURO. Din păcate am întâmpinat multe dificultăţi în a aduce jucători. Nu e perioadă FIFA şi cluburile nu sunt obligate să lase jucători. Mulţumesc cluburilor din ţară că au făcut acest efort şi nu s-au opus şi au susţinut echipa naţională. Din păcate de afară am primit multe semne negative şi în acelaşi timp probleme medicale.

Sunt cel puţin 12-13 jucători care erau pe lista noastră, pe care îi aveam în planuri, care nu pot să fie alături de noi. Aşadar, a trebuit să ne repoziţionăm şi am avut de ales între a aduce mai mulţi jucători din competiţia internă care au experienţă şi sunt jucători atât la Craiova, cât şi la FCSB, probabil şi de la Rapid, care puteau să facă parte din acest nucleu, dar am ales o altă variantă. Dar am ales să mergem pe tinereţe. Sunt mulţi care vin de la sub 21. Avem o medie de vârstă de 24 de ani, avem 10 posibil debutanţi. 18 jucători care fac parte din generaţiile sub 21„, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Reclamă
Recomandări
  • A ieșit la atac, după ce n-a fost convocat de Edi Iordănescu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China Vezi toate știrile
Citește și