Închide meniul

România – Slovenia 1-2. Denis Drăguș a marcat primul său gol la națională, iar Moruţan şi Puşcaş au ratat ocazii uriaşe. România, învinsă din nou de Slovenia

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 noiembrie 2022, 20:30

Reclamă
România – Slovenia 1-2. Denis Drăguș a marcat primul său gol la națională, iar Moruţan şi Puşcaş au ratat ocazii uriaşe. România, învinsă din nou de Slovenia

Denis Drăguș a marcat în România - Slovenia

Denis Drăguș a marcat în Moldova - România / Profimedia

România – Slovenia 1-2. „Tricolorii” au jucat foarte bine în a doua repriză şi chiar puteau egala. Drăguş a marcat cu o execuţie spectaculoasă. Moruţan şi Puşcaş au ratat şansa egalării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a avut o primă repriză slabă, iar la pauză Slovenia conducea cu 2-0. A doua repriză, naţionala lui Edi Iordănescu a arătat o altă faţă. Pe lângă golul marcat de Drăguş, România a avut alte câteva ocazii mari de a marca.

În meciul de pe stadionul Cluj Arena, slovenii au deschis scorul, prin Sesko, lovitură de cap în minutul 26. Cinci minute mai târziu, Sporar a dublat avantajul oaspeţilor. Drăguş a redus din diferenţă în minutul 64, inscriind din pasa lui Cristian Manea. Tricolorii s-au înclinat în primul meci de verificare din această lună, după două reprize diferite, prima foarte slabă, în care au încasat două goluri, iar a doua mult mai bună, în care au reuşit să înscrie şi au ratat şi alte ocazii de gol.

Benjamin Sesko (26) şi Andraz Sporar (31) au marcat golurile oaspeţilor, aflaţi pe locul 63 în ierarhia mondială. România, care nu a putut conta pe mulţi jucători de bază, accidentaţi sau nelăsaţi de cluburi la aceste acţiuni care nu se află în calendarul FIFA, a înscris golul de onoare prin Denis Drăguş (63). Echipa antrenată Edward Iordănescu se află pe locul 53 în clasamentul FIFA.

Oaspeţii au început mult mai bine meciul şi au avut ocazii de gol în primele minute ale partidei, dar portarul Horaţiu Moldovan s-a opus la mingea trimisă de Sporar (3), după o greşeală comisă de Vătăjelu, şi la şutul lui Verbic de la 18 m (4). România putea deschide scorul în min. 9, dar Burcă a reluat în bară, de la 8 metri, după un corner. Cordea (12, 16) au avut două oportunităţi, dar a fost imprecis cu şuturi din marginea careului.

Reclamă
Reclamă

Moldovan a salvat golul la şutul lui Verbic (15), dar nu a mai putut face nimic la lovitura de cap a lui Sesko (26), la centrarea lui Stojanovic. Oaspeţii şi-au majorat avantajul la scurt timp, profitând de apatia tricolorilor, Sporar marcând simplu (31), după o incursiune a lui Cerin. Slovenia a mai avut o ocazie în finalul primei reprize, prin Sesko, dar Moldovan l-a blocat (43).

Debutul reprizei secunde a stat sub semnul unui Moruţan strălucitor, care a şutat de la 25 de metri, dar Oblak a respins de sub transversală (49). Acelaşi Moruţan a trimis pe lângă poartă pe un contraatac rapid (54). Cicâldău a ratat o mare ocazie (57), reluând pe lângă din 6 metri, la centrarea lui Răzvan Marin.

România a reuşit să marcheze un gol frumos prin Drăguş (63), cu un şut în vinclu, după pasa lui Manea. Un minut mai târziu, Moruţan a fost aproape de egalare, cu un şut de la 24 de metri, dar mingea a lovit bara şi a ieşit în corner din Oblak (74).

Reclamă

Puşcaş a ratat şi el golul (76), Oblak apărând şutul atacantului la colţul scurt. Manea (76) a reluat din cădere, după un corner, însă Oblak a fost la post. În ciuda eforturilor depuse, tricolorii nu au reuşit egalarea pe final, într-o repriză foarte bună, în care slovenii au avut o singură oportunitate notabilă (90+3), când Sesko a fost blocat de Drăguşin, după o eroare comisă de Opruţ.

România – Slovenia 1-2

Min. 90+4: FINAL DE MECI! România a pierdut la limită amicalul cu Slovenia.

Min. 75: Ocazie România. Puşcaş a reluat din 6 metri, dar Obalk a avut un reflex fabulos!

Min. 74: Ocazie România! Olimpiu Moruţan a fost aproape de un gol fabulos! Şutu său de la 30 de metri a zguduit transversala porţii lui Oblak.

Min 63. GOL România! Denis Drăguș a marcat un super-gol. Atacantul de 23 de ani l-a „executat” pe Jan Oblak cu un șut în vinclu, de la marginea careului. Este primul gol înscris de Drăguș la națională.

Min 32. GOL Slovenia! Oaspeții și-au dublat avantajul. Andraz Sporar a marcat cu un șut la firul ierbii, lângă bară.

Min 26. GOL Slovenia! Benjamin Sesko a deschis scorul pe Cluj Arena, cu o lovitură de cap. Stojanovic a centrat excelent, iar atacantul de 19 ani a reluat imparabil.

Min 15. Horațiu Moldovan, de neînvins! Portarul de 24 de ani a avut o nouă intervenție salvatoare, la șutul violent expediat de Verbic din interiorul careului.

Min 9. Ocazie pentru România! Andrei Burcă a trimis din voleu, în bară.

Min 4. Moldovan, din nou la înălțime! Portarul României a respins șutul trimis de Verbic din afara careului.

Min 3. Pericol în defensiva României! Vătăjelu a trimis eronat înapoi, iar mingea a fost recuperată de Sporar. Slovenul a fost blocat de Horațiu Moldovan, la marginea careului.

Min 1. A început meciul de la Cluj!

Update 17.00: A apărut echipa de start a României. Horațiu Moldovan, portarul Rapidului, se află la debutul la prima reprezentativă.

România: 1. Moldovan – 4. Manea, 15. Burcă, 5. Nedelcearu, 3. Vătăjelu – 18. R. Marin-cpt., 14. M. Marin, 10. Cicâldău – 23. Cordea, 9. Pușcaș, 7. Drăguș

Rezerve: 12. Târnovanu, 16. Popa – 2. Opruț, 6. Băluță, 8. Ștefănescu, 11. Petrila, 13. Pantea, 17. Rus, 19. Paraschiv, 20. Olaru, 21. Moruțan, 22. Drăgușin, 24. Sefer, 25. Păun, 26. Boloca

Selecționer: Edi Iordănescu

Slovenia: Oblak – Stojanovic, Blazic, Bijol, Balkovec – Lovric, Gnezda Cerin, Kurtic, Verbic – Sesko, Sporar

Rezerve: Vidovsek, Vekic, Karnicnik, Stankovic, Elsnik, Zajc, Horvat, Mevlja, Vombergar, Zahovic, Brekalo, Sikosek

Selecționer: Matjaz Kek

Edi Iordănescu a avut mari probleme în a-şi alcătui lotul de jucători. Cluburile din Italia şi Spania nu i-au las pe jucătorii noştri să vină la lot, pentru că meciurile nu sunt pe date stabilite de UEFA. Astfel, nu i-a putut aduce pe Vlad Chiricheş, Ionuţ Radu, Dennis Man şi Valentin Mihăilă. I-a pierdut, pe ultima sută de metri, şi pe Denis Alibec şi Nicuşor Bancu. Atacantul Farului a venit accidentat la lot, în timp ce fundaşul Universităţii Craiova s-a „rupt” în meciul cu Rapid şi va fi operat.

Tricolorii şi-au ales deja numerele de pe tricouri. Alexandru Cicâldău va fi decarul României la cele două partide amicale. 26 de jucători vor sta pe bancă, iar Edi Iordănescu va putea face cel mult 6 schimbări.

1. Horațiu Moldovan * 2. Raul Opruț * 3. Bogdan Vătăjelu * 4. Cristian Manea * 5. Ionuț Nedelcearu * 6. Tudor Băluță * 7. Denis Drăguș * 8. Marius Ștefănescu * 9. George Pușcaș * 10. Alexandru Cicâldău * 11. Claudiu Petrila * 12. Ștefan Târnovanu * 13. Alexandru Pantea * 14. Marius Marin * 15. Andrei Burcă * 16. Mihai Popa * 17. Adrian Rus * 18. Răzvan Marin * 19. Daniel Paraschiv * 20. Darius Olaru * 21. Olimpiu Moruțan * 22. Radu Drăgușin * 23. Andrei Cordea * 24. Antonio Sefer * 25. Nicolae Păun * 26. Daniel Boloca

Edi Iordănescu, îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova

Iordănescu a ales să mizeze pe mai mulţi jucători tineri, după ce a fost refuzat de cluburile din cele mai importante cluburi ale Europei.

Mi-aş fi dorit ca această acţiune să fie una de continuitate şi consolidare. S-a transformat în una de oportunitate şi afirmare. Mi-aş fi dorit ca perioada bună din septembrie să aibă continuitate, în sensul în care să mergem deja pe continuitate în selecţie, în abordare. Să continuăm lucrul la automatismele de joc. Să tratăm cu caracter oficial aceste jocuri amicale pentru că reprezintă ultima oportunitate de pregătire a campaniei EURO. Din păcate am întâmpinat multe dificultăţi în a aduce jucători. Nu e perioadă FIFA şi cluburile nu sunt obligate să lase jucători. Mulţumesc cluburilor din ţară că au făcut acest efort şi nu s-au opus şi au susţinut echipa naţională. Din păcate de afară am primit multe semne negative şi în acelaşi timp probleme medicale.

Sunt cel puţin 12-13 jucători care erau pe lista noastră, pe care îi aveam în planuri, care nu pot să fie alături de noi. Aşadar, a trebuit să ne repoziţionăm şi am avut de ales între a aduce mai mulţi jucători din competiţia internă care au experienţă şi sunt jucători atât la Craiova, cât şi la FCSB, probabil şi de la Rapid, care puteau să facă parte din acest nucleu, dar am ales o altă variantă. Dar am ales să mergem pe tinereţe. Sunt mulţi care vin de la sub 21. Avem o medie de vârstă de 24 de ani, avem 10 posibil debutanţi. 18 jucători care fac parte din generaţiile sub 21„, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Reclamă

Ce rezultat va obţine FCSB cu RFS?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:53

„A fost absolut groaznic” Presa scoţiană l-a făcut praf pe Ianis Hagi! Verdict teribil despre viitorul jucătorului la Rangers

17:46

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 septembrie

15:41

Ioana Sîngeorzan şi Andreea Dragoman joacă vineri, în calificările de la China Smash 2024, live în AntenaPLAY

15:10

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 2 la China Open! A învins-o pe Anna Bondar în 2 seturi

15:05

Marius Avram, răspuns după atacul devastator al lui Mihai Stoica: „Nu mă simt ok când spune asta! Ăsta e nivelul”

14:40

Mercedes recunoaște că i-a „distrus” cursa lui Lewis Hamilton, la Marele Premiu din Singapore! Greșeala menționată de oficiali

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 Galatasaray – PAOK 3-1 în Europa League! Răzvan Lucescu, eşec la debutul în grupă! Pas greşit pentru United. Rezultatele serii 3 Tragerea la sorţi a grupelor Cupei României | FCSB, în grupa morţii alături de Universitatea Craiova, Dinamo şi Petrolul 4 Oare suntem toți “f…ed”? Adrian Georgescu, după avertismentul primit de Max Verstappen din cauza limbajului folosit 5 Toată lumea îl susţine pe Max Verstappen! Ce au spus piloţii despre controversa momentului din Formula 1: „Ce naiba e asta?” 6 Dennis Man continuă să impresioneze în Serie A! Performanţa internaţionalului român după ultima etapă din Italia
Citește și