Închide meniul

Alexi Pitu, discurs motivaţional înaintea meciurilor cu Portugalia şi Germania: „Este visul oricărui jucător să joace la un turneu final”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 martie 2023, 14:54

Alexi Pitu, discurs motivaţional înaintea meciurilor cu Portugalia şi Germania: „Este visul oricărui jucător să joace la un turneu final

Alexi Pitu, discurs motivaţional înaintea partidelor cu Portugalia şi Germania

Sursa: frf.ro

Alexi Pitu a avut un discurs motivaţional înaintea meciurilor cu Portugalia şi Germania, pe care naţionala U21 a României le va disputa pe 24 martie, respectiv 28 martie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalistul selecţionatei U21 a României, Alexi Pitu, a declarat, într-un interviu publicat pe FRF.tv, că atuurile echipei sale înaintea partidelor amicale cu Portugalia şi Germania sunt „calitatea, munca şi seriozitatea”.

Ne aşteaptă două meci dificile cu Portugalia şi Germania. Au jucători care evoluează în campionate foarte bune ale Europei, dar şi noi avem o echipă bună şi talentată şi sunt sigur că vom face o impresie bună. Atuurile naţionalei noastre sunt calitatea, munca şi seriozitatea„, a afirmat el.

Alexi Pitu, discurs motivaţional înaintea meciurilor cu Portugalia şi Germania

Jucătorul susţine că presiunea organizării în România a Campionatului European U21 din acest an este una benefică pentru el şi colegii săi. „Presiunea că se va juca acasă Campionatul European este una benefică. Toată lumea ne va susţine şi sperăm noi să facem o figură frumoasă. Este visul oricărui jucător să joace la un turneu final al Campionatului European, o competiţie foarte importantă„, a spus Pitu.

Transferat în luna ianuarie de la Farul Constanţa la Bordeaux, Alexi Pitu a afirmat că intensitatea la care se joacă în eşalonul secund din Franţa este mult mai mare decât în prima ligă din România.

Reclamă

Bordeaux este un club foarte bun, cu o tradiţie foarte mare în Franţa, are foarte mulţi suporteri. Stadionul e aproape plin la meciuri, iar mie îmi place mult asta. E greu să fac o comparaţie între Liga a II-a din Franţa cu Liga I de la noi… acolo se joacă foarte intens, sunt jucători cu fizic foarte bun şi viteză„, a explicat Pitu.

Echipa naţională de tineret U21 a României va disputa partide amicale cu Portugalia, pe 24 martie (Stadion Steaua, ora 19:00) şi Germania, în 28 martie (Stadionul Municipal din Sibiu, ora 19:00).

Lotul României U21 pentru meciurile cu Portugalia și Germania! 3 jucători convocați de la FCSB

A fost anunțat lotul României U21 pentru meciurile amicale cu Portugalia și Germania, din această lună. Naționala condusă de Emil Săndoi se pregătește intens pentru EURO 2023. „Tricolorii mici” vor disputa două partide de pregătire cu Portugalia și Germania, pe 24, respectiv 28 martie. Ambele confruntări vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru cele două meciuri tari din luna martie, Emil Săndoi a convocat 3 jucători de la FCSB: Ștefan Târnovanu, Alexandru Pantea și David Miculescu. În plus, FRF a precizat, pe site-ul oficial, că Andrei Coubiș a refuzat convocarea la naționala U21 a României. Fundașul de la AC Milan a ales să reprezinte Italia.

Lotul României U21 pentru meciurile cu Portugalia și Germania:

Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj)

Fundași: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi)

Mijlocași: Vlad Pop (CS Mioveni), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul), David Miculescu (FCSB), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Marius Corbu (Puskás Akadémia)

Atacanți: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj)

Meciul României U21 contra Portugaliei se va juca pe 24 martie, de la ora 19:00, pe stadionul „Steaua”. Patru zile mai târziu, „tricolorii mici” vor da piept cu Germania, de la aceeași oră, la Sibiu.

Reclamă

Sunt ultimele pregătiri ale naționalei lui Emil Săndoi înaintea Campionatului European de tineret, din vară. Turneul final se va desfășura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023 și va fi găzduit de România și Georgia.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” Vezi toate știrile
Citește și