Închide meniul

Ce le-a spus Edi Iordănescu jucătorilor, în vestiar, după Moldova – România 0-5. Mesaj şi pentru Nicolae Stanciu: „E capital să se transfere în Europa!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 noiembrie 2022, 0:04

Ce le-a spus Edi Iordănescu jucătorilor, în vestiar, după Moldova – România 0-5. Mesaj şi pentru Nicolae Stanciu: „E capital să se transfere în Europa!

Ce le-a spus Edi Iordănescu jucătorilor, în vestiar, după Moldova - România 0-5

Edi Iordănescu, la conferinţa de presă de la Chişinău / Captură FRF

S-a aflat ce le-a spus Edi Iordănescu jucătorilor după amicalul Moldova – România, scor 0-5, ultimul disputat de tricolori în 2022. Pentru naţionala noastră urmează startul în preliminariile EURO 2024. În luna martie, reprezentativa României are programate meciurile oficiale cu Andorra şi Belarus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olimpiu Moruţan a deschis scorul încă din minutul 9 la Chişinău. Denis Drăguş a dublat avantajul tricolorilor până la pauză (40). Tricolorii s-au descătuşat în ultima jumătate de oră. Alexandru Cicâldău (60), Daniel Paraschiv şi Rus (88) au dus scorul la 5-0.

Ce le-a spus Edi Iordănescu jucătorilor după amicalul Moldova – România 0-5

Edi Iordănescu a dezvăluit că a încercat să îi ţină cu picioarele pe pământ pe jucătorii săi, la finalul victoriei categorice. Le-a cerut să fie concentraţi şi să ducă România la EURO 2024.

Le dau un mesaj de încredere, de putere, însă le-am transmis (n.r. în vestiar) că abia din martie lupta începe pentru noi. Ei au datoria mare ca să se întoarcă la cluburi, să dea totul, să se bată pentru locurile lor.

Primesc foarte multe semne pozitive. Simt o altă stare de spirit, simt o altă încredere. Simt că grupul începe să se adune. Eu le văd şi încrederea mea creşte. Am venit cu încredere atunci când am fost apelat, am venit cu toată puterea, cu toată forţa şi garantez că voi da totul pentru echipa naţională. Am speranţa argumentată că vom fi la Campionatul European.

Reclamă

În primul rând ne lipseşte unitatea din jurul echipei. Cred că dacă toţi care iubim echipa naţională am contribui mai mult şi am fi mai înţelegători că nu mai suntem unde am fost, dar încercăm să revenim, am avea şanse mai mari să răzbim. Încercăm să trecem peste orice fel de obstacol. Am încrederea mare că vom fi împreună la turneul final, ne-a lipsit atât de mult şi ne lipseşte foarte mult!„, a declarat Edi Iordănescu la conferinţa de presă.

Edi Iordănescu aşteaptă întăriri! În amicalele cu Slovenia şi Moldova nu s-a putut baza pe mai mulţi jucători importanţi. Selecţionerul i-a cerut şi lui Nicolae Stanciu să plece din China şi să se întoarcă la un club din Europa.

E capital să se transfere în Europa, e capital să vină înapoi în Europa. E capital ca toţi băieţii care sunt în afara ţării angrenaţi să lupte mai mult, să nu cedeze, să îşi câştige un statut important şi să-şi crească nivelul„, a mai spus selecţionerul României.

Reclamă 4 / 0/3

Stanciu este pe picior de plecare de la Wuhan Three Towns. Poate reveni la Slavia Praga, care îi oferă un salariu anual de 1.8 milioane de euro.

Cum arată grupele din preliminariile EURO 2024

Cele mai tari meciuri ale României din preliminariile EURO 2024 vor putea fi urmărite pe Antena 1 şi AntenaPLAY. Tricolorii au fost repartizaţi în Grupa I, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru
Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar
Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia, Malta
Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Moldova
Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazakhstan, Irlanda de Nord
Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra
Grupa J: Portugalia, Bosnia, Islanda, Luxemburg, Slovacia

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023.

  • Etapa 1: 23-25 martie 2023
  • Etapa 2: 26-28 martie 2023
  • Etapa 3: 16-17 iunie 2023
  • Etapa 4: 19-20 iunie 2023
  • Etapa 5: 7-9 septembrie 2023
  • Etapa 6: 10-12 septembrie 2023
  • Etapa 7: 12-14 octombrie 2023
  • Etapa 8: 15-17 octombrie 2023
  • Etapa 9: 16-18 noiembrie 2023
  • Etapa 10: 19-21 noiembrie 2023

Turneul final va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024.

Reclamă
Recomandări
  • Moldova – România 0-5
  • Edi Iordănesc, mesaj pentru jucători

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 12:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele sunt ACUM în AntenaPLAY 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat Vezi toate știrile
Citește și