Închide meniul
EXCLUSIV

Cine ne duce la Mondial? „Greii” care ar putea prelua România! Nume mari se află pe lista FRF. Atuurile favoriților

Reclamă

Antena Sport Publicat: 12 octombrie 2021, 8:39

Cine ne duce la Mondial? „Greii care ar putea prelua România! Nume mari se află pe lista FRF. Atuurile favoriților

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Gică Hagi și Cosmin Olăroiu sunt principalele variante pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi. Din câte se pare, o altă variantă, luată în calcul de FRF, ar fi și contactarea lui Victor Pițurcă. O soluție la îndemână pentru Federație ar fi și Adrian Mutu. E greu de crezut însă că șefii fotbalului vor risca cu „Briliantul”. Din informațiile AS.ro, se va merge pe mâna unui tehnician cu experiență pentru a forța calificarea la Mondialul din Qatar, care se va juca în 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cazul în care România va termina pe locul secund va trebui să joace două meciuri de baraj. Cei de la FRF consideră că e nevoie de un selecționer cu experiență pentru a duce naționala la Mondial. Asta dacă Mirel Rădoi nu se va răzgândi, lucru puțin probabil. Acum, tricolorii sunt pe locul 2, cu 13 puncte, cu unul mai mult decât Armenia și Macedonia de Nord.

România mai are de jucat cu Islanda, la București, și Liechtenstein, în deplasare. Tricolorii sunt practic la mâna lor. Partidele se vor disputa pe 11 și 14 noiembrie 2021.

Selecționer România – Gică Hagi

Gică Hagi este principalul vizat de FRF pentru a deveni selecționer. Atuul „Regelui” este unul simplu – Academia pe care a format-o a dat roade. Majoritatea jucătorilor care formează acum echipa națională provin de la „Academia Gheorghe Hagi”.

Hagi nu și-a a ascuns nici el dorința de a antrena echipa națională. Chiar dacă, în acest moment, „Regele” este implicat în noul proiect Farul, ar putea renunța pentru a-i prelua pe tricolori.

Reclamă

”Nu sunt persoana pe care să o întrebi. Nu mă angajez singur, nu?”, a spus Gică Hagi, în exclusivitate, pentru AS.ro, în urmă cu un an. De altfel și Gică Popescu spunea, tot pentru AntenaSport, că cei din FRF ar fi trebuit să-i facă o ofertă „Regelui”.

Selecționer România – Cosmin Olaroiu

Cosmin Olăroiu este și el o variantă destul de viabilă. Un dintre cei mai titrați antrenori români este liber de contract. După ce a luat campionatul în China, Oli nu a mai antrenat pe nimeni. Acesta nu și-a ascuns nici el dorința de a antrena echipa națională.

Olăroiu chiar a recunoscut că a fost contactat de cei de la FRF, dar, la vremea respectivă, se afla sub contract. Pentru Oli nu se pune problema banilor. Din câte se pare, acesta ar prelua naționala fără a avea pretenții mari. Cosmin Olăroiu este cel care l-a format ca antrenor pe Mirel Rădoi.

Reclamă 4 / 0/3

„În momentul în care eu aș renunța, Olăroiu cred că ar fi cea mai bună variantă pentru naţionala României. Nu neapărat pentru că suntem prieteni, ci prin ceea ce înseamnă antrenorul Cosmin Olăroiu”, spunea Mirel Rădoi, acum câteva săptămâni.

Selecționer România – Victor Pițurcă

O variantă surpriză, dar deloc de ignorat, este și revenirea lui Victor Pițurcă pe banca tricolorilor. Acesta este liber de contract și pare gata să își îndeplinească visul, acela de a duce naționala la un Mondial.

Pițurcă chiar spunea într-un interviu pentru AntenaSport că Burleanu l-a rugat să rămână la prima reprezentativă. Fostul selecționer ar fi dispus să revină.

„Am mai multe regrete. Cel mai mare dintre ele este acela că nu am reușit să calific naționala la un Campionat Mondial. Ăsta este regretul meu la echipa națională. Visul meu este să duc naționala la un Mondial.

Dacă ar fi să mă mai întorc, asta mi-aș dori foarte mult. După ce am reușit trei calificări la Campionatul European, ăsta este visul meu.

Să duc naționala la un Mondial. Nu are treabă cu actuala conducere a FRF, dacă ar fi să mă întorc. La echipa națională vii pentru fotbalul românesc, vii pentru echipa națională”, spunea Pițurcă, pentru AntenaSport, în urmă cu vreo șase luni.

Rămâne de văzut soluția pe care o vor alege cei dea FRF. Alte variante de selecționer ar mai fi Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu sau Edi Iordănescu. Cu toții au însă angajament.

Reclamă

AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și