Închide meniul

Cine este Matei Ilie, „eroul” meciului România U21 – Finlanda U21 1-0

Alex Masgras Publicat: 17 octombrie 2023, 21:16

Reclamă
Cine este Matei Ilie, „eroul meciului România U21 – Finlanda U21 1-0

Cine este Matei Ilie

Matei Ilie, în tricoul României U21 / Profimedia

Cine este Matei Ilie, „eroul” meciului România U21 – Finlanda U21 1-0. Selecţionata lui Daniel Pancu a obţinut o victorie extrem de importantă la ultima fază a meciului cu Finlanda U21, la Sibiu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Matei Ilie, jucător legitimat la CFR Cluj, a marcat în minutul 90+8 şi a obţinut cele trei puncte pentru naţionala de tineret, în preliminariile pentru EURO 2025.

Cine este Matei Ilie, „eroul” meciului România U21 – Finlanda U21 1-0

Matei Ilie a înscris în meciul România U21 – Finlanda U21 cel mai important gol al carierei de până acum. Fundaşul central al celor de la CFR Cluj a marcat în minutul 90+8 golul victoriei pentru echipa lui Daniel Pancu. Matei Ilie a înscris cu capul, din interiorul careului de 6 metri, după un corner executat de Rareş Ilie. Ultimul gol marcat de fundaşul român a fost în aprilie 2022, în duelul Mantova – Padova, în Serie C.

În vârstă de 20 de ani, Matei Ilie a revenit în România în această toamnă, atunci când a semnat cu CFR Cluj din postura de jucător liber de contract. În ultimii şase ani, el a evoluat în Italia, acolo unde a jucat la juniori pentru formaţii precum Sesto Giovanili şi Padova. La Padova, timp de două sezoane, el a evoluat şi la prima echipă. De asemenea, Ilie a jucat şi pentru echipa de U19 a celor de la Hellas Verona.

Tânărul de 20 de ani născut la Piatra Neamţ a evoluat şi într-un meci de Liga 1 din acest sezon, chiar în ultima etapă a celor de la CFR Cluj. În meciul de pe Arena Naţională cu Dinamo, scor 1-1, Matei Ilie a evoluat 83 de minute.

Reclamă

Acesta a fost al treilea meci al lui Matei Ilie în tricoul naţionalei U21 a României. El a debutat chiar în primul meci al acestor preliminarii şi a mai jucat şi în victoria cu Armenia. În toate aceste partide, Matei Ilie a fost integralist. Anterior, el mai evoluase în 6 meciuri pentru România U20 şi a mai bifat o partidă la România U17, în urmă cu 5 ani. Potrivit transfermarkt.com, Ilie este cotat la 75.000 de euro.

România U21, victorie în minutul 90+8 în meciul cu Finlanda U21

România U21 a încheiat acţiunea din luna octombrie din preliminariile pentru Campionatul European U21 din 2025 cu două victorii. După succesul din Giuleşti de săptămâna trecută cu Armenia, scor 2-0, „tricolorii” lui Daniel Pancu au obţinut din nou cele trei puncte fără să primească gol.

Victoria cu Finlanda U21 a venit în minutul 90+8 al partidei de la Sibiu. Matei Ilie a înscris cu capul din interiorul careului de 6 metri, după un corner executat de Rareş Ilie.

Reclamă 4 / 0/3

După această victorie, România U21 se află pe locul 3 în Grupa E, cu 6 puncte, fiind la doar 3 puncte în spatele liderului Albania, care are un meci în plus disputat faţă de echipa noastră.

În luna noiembrie, România va juca cu Albania pe teren propriu, pe 17 noiembrie, după care va merge în Elveţia, pe 21 noiembrie.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și