Închide meniul

„Domnule Președinte, ce notă vă dați după primele două mandate la conducerea FRF?”. Răspunsul fără ezitare oferit de Răzvan Burleanu

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 februarie 2022, 18:38 / Actualizat: 22 februarie 2022, 20:29

„Domnule Președinte, ce notă vă dați după primele două mandate la conducerea FRF?. Răspunsul fără ezitare oferit de Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu, președintele FRF

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Răzvan Burleanu a vorbit pe larg despre mai multe subiecte “aprinse” din fotbalul românesc. La finalul discursului, președintele FRF a fost întrebat de jurnaliști ce notă și-ar acorda după cele două mandate petrecute la conducere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răspunsul lui Răzvan Burleanu când a fost întrebat ce notă își dă pentru cele două mandate la conducerea FRF

Burleanu a răspuns scurt, fără ezitare, cu un zâmbetul pe buze: “Nota ar trebui să mi-o dați voi, nu eu!”.

Răzvan Burleanu a ajuns la finalul celui de-al doilea mandat la cârma Federației, iar alegerile pentru un nou președinte vor avea loc pe 12 aprilie.

Burleanu nu va avea motive de îngrijorare în privința câștigării unui nou mandat, ținând cont că nu va avea contracandidat.

Citește și:

Răzvan Burleanu nu va avea contracandidat la alegerile pentru președinția FRF

E prima dată din 1989 și până în prezent când un singur candidat e înscris la alegerile pentru șefia FRF.

Reclamă

În 2014 și 2018, Burleanu a câștigat în fața lui Gică Popescu și, respectiv, Ionuț Lupescu.

„În urma ședinței Comitetului Executiv al FRF din 22 februarie 2022, s-a stabilit ca Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal să se desfășoare marți, 12 aprilie, cu începere de la ora 11:00.

Evenimentul se va desfășura pe Arena Națională cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție COVID-19 și de distanțare socială valabile la data respectivă.

Reclamă 4 / 0/3

Cu ocazia Adunării Generale din 12 aprilie vor fi organizate și alegerile pentru președinția FRF”, a fost anunţul făcut de FRF.

Răzvan Burleanu ia în calcul introducerea unui plafon salarial cluburilor din Liga 1: „Fiecare echipă va trebui să trimită o planificare!”

Unul dintre subiectele atinse astăzi de Răzvan Burleanu a fost cel al diferenței dintre veniturile din drepturile TV și salariile fotbaliștilor.

La ora actuală, cluburile din Liga 1 nu își pot plăti jucătorii numai de pe urma încasărilor din drepturile de televizare.

Ca o soluție pentru problema respectivă, președintele FRF propune implementarea unui plafon salarial care va trebui respectat de echipele din campionatul României, pentru a evita problemele de ordin financiar.

“Este nevoie de un acord al cluburilor din Liga 1 în Adunarea Generală a LPF, nicidecum de o intervenție în manualul de licențiere. Veniturile din drepturile TV nu acoperă astăzi cheltuielile salariale pentru cluburile din Liga 1.

În perioada 2018-2020, drepturile TV au reprezentat în medie aproximativ 40% din totalul veniturilor la nivelul cluburilor. În plus, media cheltuielilor cu personalul a fost de 2,2 ori mai mare decât valoarea drepturilor TV.

În plus, dacă iei decizia de a bloca veniturile din drepturile TV, scade credibilitatea cluburilor pe piața bancară, dacă vor să se împrumute cluburile. Prin urmare, problema pe care o avem astăzi este că, pentru unele cluburi, salariile sunt mult prea mari față de nivelul de finanțare și nu se pot acoperi din activitatea curentă. De aici trebuie să plecăm. Multe cluburi trebuie să-și reducă fondul de salarii sau să găsească surse suplimentare de venituri.

Reclamă

Deci obiectivul principal este să oprim șirul promisiunilor neonorate privind salariile din Liga 1. Vrem să modificăm sistemul de licențiere, să creștem perioada de monitorizare financiară și să renunțăm la anumite termene de grație. O altă intervenție este să monitorizăm bugetul planificat.

Fiecare club va trebuie să transmită o planificare, pe care să o putem urmări. O altă direcție luată în calcul este introducerea unui plafon salarial ca un procent din totalul veniturilor. În plus, vrem să încurajăm cluburile să dea un credit mult mai mare jucătorilor tineri, care pot reprezenta surse de venit.”, a explicat Răzvan Burleanu.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și