Închide meniul

Dorinel Munteanu, după România – Olanda 0-3: „Sunt mâhnit”! A comparat Generaţia de „Suflet” cu cea de Aur, a lui Gică Hagi!

Bogdan Stănescu Publicat: 3 iulie 2024, 8:45

Reclamă
Dorinel Munteanu, după România – Olanda 0-3: „Sunt mâhnit! A comparat Generaţia de „Suflet cu cea de Aur, a lui Gică Hagi!

Dorinel Munteanu, după România - Olanda 0-3: "Sunt mâhnit"!

Dorinel Munteanu / Hepta

Dorinel Munteanu a făcut mai multe observaţii după România – Olanda 0-3. Componentul Generaţiei de Aur a remarcat că Olanda a făcut un meci foarte bun cu România, în ciuda sincopelor anterioare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dorinel Munteanu i-a felicitat pe Edi Iordănescu şi pentru tricolori pentru performanţa obţinută, accederea în optimile de finală ale EURO 2024. Antrenorul Oţelului a făcut şi o comparaţie între Generaţia de „Suflet”, aşa cum a numit Edi Iordănescu actuala naţională, şi cea a lui Gică Hagi şi Gică Popescu.

Dorinel Munteanu, după România – Olanda 0-3: „Sunt mâhnit”! A comparat Generaţia de „Suflet” cu cea de Aur, a lui Gică Hagi!

S-a terminat un vis frumos. Din păcate, cu un rezultat prea drastic. Pentru că, spre surprinderea mea, Olanda, care nu jucase nimic în grupe, a făcut un meci foarte bun cu noi. Dar dincolo de scor, eu văd lucrurile bune, saltul pe care naționala nostră l-a făcut. Să nu uităm cum era acum o lună, după remizele alea fără gol cu Bulgaria și Liechtenstein!

Sunt mâhnit de rezultat mai ales, recunosc. Dar și mândru fiindcă naționala a făcut un progres enorm, a arătat că poate fi o echipă care se poate bate la acest nivel. Cine se aștepta înainte de Euro să câștigăm grupa cu Belgia și Ucraina?!

Dar uite că se poate, au făcut o bună propagandă fotbalului românesc, au readus suporterii alături. Iar oamenii au răspuns fantastic. Naționala este pentru oameni. Generația noastră a înțeles asta, văd că o fac și cei de acum. Merită felicitări, împreună cu Edi, cu tot stafful tehnic!

Reclamă
Reclamă 4

„Eu i-am tot comparat cu noi și cred în această echipă”

La 3-0 pentru Olanda, nu sunt prea multe de comentat despre joc. E clar, chiar dacă ei nu mai au mari jucători, valoarea și-a spus cuvântul. La acest nivel, nu ajung doar determinarea și ambiția. Ei au realizat exact ce am făcut noi în 2000. Eu i-am tot comparat cu noi și cred în această echipă.

E adevărat, generația noastră a avut un lider și mai mulți jucători cu personalitate, care s-au strâns în jurul lui. Dar în situația actuală în care se află acum fotbalul românesc, liderul nu poate să fie decât echipa. Știu ce vorbesc, doar antrenez în campionatul nostru, știu ce se întâmplă”, a spus Dorinel Munteanu pentru gsp.ro.

Edi Iordănescu, după ce România a învins Ucraina cu 3-0: „V-aș ruga să o numim Generația de Suflet”

După ce România a debutat la acest Campionat European cu o victorie de senzaţie, 3-0 împotriva Ucrainei, selecţionerul Edi Iordănescu a numit generaţia lui Stanciu şi a lui Ianis Hagi „Generaţia de Suflet”. I-a rugat şi pe jurnalişti să îi spună aşa.

Reclamă

Referitor la această generație, sunt antrenorul lor și vă rog cu toată puterea nu-i numiți în niciun fel. Au fost în trecut generații de aur, știți că au fost extraordinari în trecut, băieții au făcut performanță. Această generație nu reprezintă niciun metal de niciun fel, ci reprezintă generația de suflet. V-aș ruga să o numim generația de suflet și trebuie să fie și generația de suflet a românilor. Românii să învețe să o iubească și învețe să pună suflet alături de ei, pentru că atunci când fac asta generația asta nu are limite”, transmitea selecționerul Edi Iordănescu după ce tricolorii au învins cu 3-0 Ucraina.

România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României a fost eliminată de la turneul final din Germania

România – Olanda s-a terminat 0-3 în optimile EURO 2024. Tricolorii au luptat admirabil în meciul cu Olanda, dar nu au putut să facă faţă „Portocalei Mecanice”. România s-a oprit în optimile de finală de la EURO 2024. Gakpo şi Malen, o dublă, au marcat golurile partidei.

Din păcate, drumul României s-a oprit în meciul cu Olanda. România a câştigat grupa cu Belgia, Slovacia şi Ucraina, dar nu a putut face faţă naţionalei Olandei.

România: Niţă – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Mogoş – Stanciu, Marius Marin, Răzvan Marin – Man, Drăguş, Hagi

Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Rus, 5, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Pușcaș, Mihăilă, Olaru, Sorescu, Racovițan, Bîrligea, Şut

Selecţioner: Edi Iordănescu

Olanda: Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Shouten, Simons, Reijnders – Malen, Depay, Gakpo

Rezerve: Flekken, Bijlow – Van de Ven, Blind, De Ligt, Geertruida, Maatsen, Wijnaldum, Veerman, Gravenberch, Frimpong, Bergwijn, Zirkzee, Weghorst, Brobbey

Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)

 

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
14:35

NEWS ALERTOFICIAL | Funsho Bamgboye a plecat de la Rapid! Echipa cu care tocmai a semnat atacantul nigerian

14:20

LIVE VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Marii Britanii! Prima sesiune de antrenamente e ACUM, în AntenaPLAY

13:46

Andrei Raţiu, lovitura de Champions League încercată de Gigi Becali! Răspunsul primit de patronul FCSB de la fundaşul naţionalei

13:29

Cum arată echipa României pentru Jocurile Olimpice 2024! 107 sportivi tricolori din 18 discipline luptă pentru medalii la Paris

13:00

VIDEOS-au încheiat antrenamentele în Marelui Premiu al Marii Britanii la Formula 2. Calificările, ora 17:05, LIVE VIDEO în AntenaPLAY

12:52

În centrul de greutate al Formulei 1 – analiza lui Adrian Georgescu

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic” 3 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 4 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 5 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 6 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024
Citește și