Închide meniul
UPDATE

Echipa națională se reunește pentru amicalele cu Slovenia și Moldova! Primii tricolori ajunși la Mogoșoaia

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 13 noiembrie 2022, 13:55

Echipa națională se reunește pentru amicalele cu Slovenia și Moldova! Primii tricolori ajunși la Mogoșoaia

Echipa naționala se reunește pentru amicalele cu Slovenia și Moldova

Edi Iordănescu, la baza de la Mogoșoaia / frf.ro

Echipa națională se reunește pentru amicalele cu Slovenia și Moldova, ultima acțiune a României din 2022. Tricolorii lui Edi Iordănescu sunt așteptați la Mogoșoaia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 13.55: Antonio Sefer, Horațiu Moldovan, Denis Alibec, Tudor Băluță, Nicolae Păun, Daniel Boloca, Bogdan Vătăjelu, Ionuț Nedelcearu au sosit deja în cantonament pentru a pregăti amicalele cu Slovenia și Moldova. Pe parcursul zilei și chiar și mâine, se vor alătura lotului și ceilalți tricolori.

Știrea inițială

Primii tricolori sunt aşteptaţi, duminică, în cantonamentul de la Mogoşoaia. Selecţionerul Edi Iordănescu mizează pe un lot format din 26 de jucători. Deja au existat două probleme medicale, Florin Tănase şi Nicuşor Bancu, iniţial convocaţi, fiind înlocuiţi de Daniel Paraschiv şi Bogdan Vătăjelu.

Echipa națională se reunește pentru amicalele cu Slovenia și Moldova

Baza de pregătire de la Mogoșoaia așteaptă sosirea jucătorilor convocați de Edi Iordănescu, anunță frf.ro.

Reclamă

Lotul convocat pentru meciurile cu Slovenia şi Moldova este următorul:

PORTARI: Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAŞI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuţ Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăguşin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 0/0), Raul Opruţ (Hermannstadt, 0/0)

Reclamă 4 / 0/3

MIJLOCAŞI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluţă (Farul Constanţa, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruţan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguş (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANŢI: George Puşcaş (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanţa, 27/2), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0)

România va juca două meciuri amicale, ultimele din acest an, joi, 17 noiembrie, de la ora 18.30, pe Cluj Arena, cu Slovenia, şi duminică, 20 noiembrie, la Chişinău, cu Republica Moldova.

Absenţe uriaşe pentru Edi Iordănescu

Cluburile din Italia şi Spania nu i-au las pe jucătorii noştri să vină la lot, pentru că meciurile nu sunt pe date stabilite de UEFA, astfel că echipele nu sunt obligate să-şi trimită fotbaliştii la acţiunile naţionalelor.

Astfel, Chiricheş, Radu, Raţiu, Paşcanu, Răzvan Marin (doar un meci), Man şi Mihăilă nu sunt prezenţi la meciurile menţionate mai sus. Nici Nicolae Stanciu nu a venit în Europa pentru cele două amicale.

Așa cum am spus la finalul acțiunii din luna septembrie, îmi doresc să avem continuitate la Echipa Națională, atât din punct de vedere al strategiei și al filosofiei de joc, cât și în ceea ce privește selecția, în vederea formării unui lot omogen și a unui grup unit. Așadar, pentru aceste două meciuri, pe lista mea s-au aflat și alți jucători din străinătate. Totuși, nefiind perioadă FIFA, au existat cluburi din străinătate care nu au dorit, din diverse motive, să lase fotbaliștii la lot, trecând peste dorința acestora. În aceste condiții, am fost nevoit să schimb strategia și atunci am apelat și la unii jucători de perspectivă, care noi credem că într-un timp scurt ar putea reprezenta soluții pentru prima reprezentativă”, a declarat selecționerul Edi Iordănescu.

Ciprian Marica, supărat pe Edi Iordănescu pentru că nu l-a convocat pe Alexi Pitu

Ciprian Marica nu s-a putut abține și l-a atenționat pe Edi Iordănescu că și Alexi Pitu ar fi meritat o șansă. Fostul internațional a scos în evidență faptul că Alexi Pitu este jucătorul cu cele mai multe driblinguri reușite în actualul sezon din Liga 1.

Reclamă

„Pe mine mă bucură faptul că sunt jucători tineri convocați și Edi Iordănescu face aceste încercări, dar nu înțeleg de ce nu îl văd pe Pitu acolo. Dacă tot îl iei pe Sefer, nu văd de ce nu l-ai lua și pe Pitu să-l vezi cum se comportă, mai ales că e un jucător care marchează.

Dacă îi lipsea golul lui Pitu până acum, acum vine și finalizarea. E jucătorul care are cele mai multe driblinguri, care are pasă decisivă. Nu înțeleg de ce nu îl iei și pe el la echipa națională. Mă rog, nu că nu înțeleg, dar ar fi putut să fie luat și el”, a declarat Ciprian Marica, la Pro Arena.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și