Închide meniul
VIDEO

Edi Iordănescu, mesaj special de Ziua Națională a României: „Încercăm să facem românii mândri!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 1 decembrie 2022, 9:25

Edi Iordănescu, mesaj special de Ziua Națională a României: „Încercăm să facem românii mândri!

Edi Iordănescu, România

Edi Iordănescu, în timpul intonării imnului / Profimedia

Selecționerul echipei naționalei, Edi Iordănescu, a avut un mesaj special de ziua națională a României. Antrenorul tricolorilor a transmis că, alături de jucători, vrea să aducă din nou bucuria în rândul fanilor fotbalului românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„De 1 Decembrie, gândul meu se întoarce cu recunoștiință spre părinții, bunicii și străbunicii noștri, care au construit România. Am fost, sunt și voi fi mereu mândru că sunt român.

Edi Iordănescu, mesaj special de Ziua Națională a României

În fiecare zi, ca antrenor al echipei naționale, încerc, împreună cu tricolorii, să facem românii mândri și fericiți. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru afecțiune, pentru afecțiunea pe care o purtați echipei României.

De ziua naționala vă urez sănătate și să vă bucurați împreună cu familia de această sărbătoare. La mulți ani, români de pretutindeni!”, a spus Edi Iordănescu, într-un videoclip postat joi de FRF TV.

Reclamă

Edi Iordănescu promite să ducă România la EURO 2024

Iordănescu le-a promis românilor că va califica naționala la un Campionat European. Următoarea șansă este la EURO 2024. Preliminariile pentru turneul final din Germania vor avea loc anul viitor. Edi Iordănescu a vorbit și despre meciurile cu Slovenia, 1-2, și Moldova, 5-0, în care a folosit toți jucătorii din lot, în afară de portarul Mihai Popa, de la FC Voluntari.

„Suntem la cald şi nu vreau să fac foarte multe aprecieri. Zilele următoare vom analiza şi vom trage concluzii. Cred că per total a fost o acţiune reuşită din multe puncte de vedere. Strategia aleasă a fost una inspirată. Debutăm 9 jucători foarte tineri, azi 23 de ani media de vârstă. Cred că e cea mai tânără echipă a României din istorie.

Echipa a făcut un joc bun, a avut tonus, a avut alt curaj decât am arătat cu Slovenia. Sigur, lumea etichetează repede, dar să nu uităm că am întâlnit prima garnitură a Sloveniei şi a Moldovei. Am arătat 3 reprize bune şi foarte bune. Regret că ne-a lipsit puţină atenţie să avem un rezultat mai bun şi cu Slovenia.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt jucători care ies la rampă, care dau semne că pot lărgi grupul nostru. Avem în momentul ăsta în echipă 3 jucători care acum 7 luni erau în liga a doua. Fotbalul românesc are potenţial şi eu zic că are şi viitor. 9 debutanţi, îmi pare rău că şi pe Popică nu am putut să îl ajutăm.

O să continui linia pe care am avut-o din februarie, suntem foarte atenţi. Nu e uşor nici pentru mine. Mă gândesc la Chiricheş, la Niţă… va fi o experienţă foarte bună pentru mine în Qatar. Cinci zile, 10 jocuri”, a spus Edi Iordănescu, la Pro Arena.

Cum arată grupele din preliminariile EURO 2024

  • Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru
  • Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar
  • Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia, Malta
  • Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
  • Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Moldova
  • Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
  • Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
  • Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazakhstan, Irlanda de Nord
  • Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra
  • Grupa J: Portugalia, Bosnia, Islanda, Luxemburg, Slovacia

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023.

  • Etapa 1: 23-25 martie 2023
  • Etapa 2: 26-28 martie 2023
  • Etapa 3: 16-17 iunie 2023
  • Etapa 4: 19-20 iunie 2023
  • Etapa 5: 7-9 septembrie 2023
  • Etapa 6: 10-12 septembrie 2023
  • Etapa 7: 12-14 octombrie 2023
  • Etapa 8: 15-17 octombrie 2023
  • Etapa 9: 16-18 noiembrie 2023
  • Etapa 10: 19-21 noiembrie 2023

Turneul final va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024.

Recomandări
  • Edi Iordănescu, mesaj special de Ziua Națională a României
  • Ce a transmis selecționerul

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray 9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și