Închide meniul

FRF a anunţat „naționala secolului”! Gică Hagi, Nicolae Dobrin şi Adrian Mutu, în primul „11”. Anghel Iordănescu, selecţionerul ideal

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 12 iunie 2022, 15:31

FRF a anunţat „naționala secolului! Gică Hagi, Nicolae Dobrin şi Adrian Mutu, în primul „11. Anghel Iordănescu, selecţionerul ideal

FRF a anunţat "naționala secolului"

FRF a anunţat "naționala secolului" / Profimedia

FRF a anunţat „naționala secolului” cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la primul meci al naționalei. În urma cu un secol, România învingea Iugoslavia la Belgrad, scor 2-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Timp de 9 zile, suporterii au avut posibilitatea să aleagă echipa ideală all-time a României. Aceştia şi-au votat favoriţii, iar nume uriaşe, precum Gică Hagi, Nicolae Dobrin şi Adrian Mutu, nu lipsesc din echipa de start.

FRF a anunţat „naționala secolului”

Naționala secolului (4-3-3): Bogdan Stelea – Dan Petrescu, Gheorghe Popescu, Miodrag Belodedici, Cristian Chivu – Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, llie Balaci – Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Adrian Ilie

Selecționer: Anghel Iordănescu 

Gianni Infantino și Aleksander Ceferin, mesaje speciale la 100 de ani de la primul meci al României

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, și Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, au transmis mesaje speciale la 100 de ani de la primul meci al naționalei României. În urma cu un secol, România învingea Iugoslavia la Belgrad, scor 2-1.

Reclamă

”Dragă domnule președinte Burleanu, dragă Răzvan, dragi prieteni și colegi din fotbalul românesc, felicitări pentru un secol de fotbal la nivel internațional. Au trecut 100 de ani de la acea victorie istorică a naționalei de seniori a României, la Belgrad, în 1922. Începând acest drum cu un succes, ați arătat lumii cât de puternic era fotbalul românesc. De-a lungul anilor, fotbalul românesc a adus multe bucurii milioanelor de suporteri din țara voastră și celor din toată lumea. Pot doar să vă felicit pentru asta”, a fost mesajul lui Gianni Infantino, potrivit FRF.

”Dragi prieteni ai fotbalului, dragă familie a fotbalului românesc, sunt foarte puține lucruri care unesc oamenii așa cum o face echipa națională. Când joacă echipa noastră, cu toții purtăm aceleași culori și visăm la aceleași lucruri. Și nu vorbim doar despre fanii fotbalului, pentru că echipa națională unește întreaga țară, fără excepție, și iubim fiecare clipă, pentru că suntem împreună.

Glorioasa poveste a început la Belgrad, pe 8 iunie 1922, cu o victorie 2-1 în fața Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor, cunoscut mai târziu drept Iugoslavia. De atunci, România a jucat la șapte Cupe Mondiale și cinci Campionate Europene. Cu adevărat o performanță excepțională. Atât de multe generații au purtat legendarul tricou galben, conduse de câteva dintre talentele pure, precum Gheorghe Hagi, Gică Popescu și, mai recent, Cristian Chivu și Adrian Mutu. Astăzi, echipa națională se află din nou pe drumul cel bun, pentru ceea ce se anunță a fi o campanie de excepție în Liga B a UEFA Nations League”, a transmis şi Aleksander Ceferin.

Reclamă 4 / 0/3

Cartea „100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României”, scrisă de Cătălin Oprișan, a fost lansată oficial

Cartea „100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României”, scrisă de Cătălin Oprișan, a fost lansată oficial. Autorul volumului reeditat și fostul mijlocaș al naționalei, Lucian Sânmărtean, au vorbit despre ziua specială de 8 iunie, în care „tricolorii” sărbătoresc centenarul.

„La 100 de ani de la primul meci al echipei naționale, volumul ‘100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României’, scris de Cătălin Oprișan, a fost reeditat. Ediția actualizată a fost lansată în prezența autorului, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Romania Store, magazinul oficial al echipei naționale.

Pe 8 iunie, cu ocazia Centenarului echipei naționale, Federația Română de Fotbal a lansat varianta reeditată a cărții care adună atât poveștile tricolorilor începând din 1922 până în prezent, cât și statistici despre cei care au stat pe banca naționalei și au îmbrăcat tricoul României de-a lungul timpului.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Cătălin Oprișan, jurnalistul Antena Sport și moderatorul emisiunii „AS.ro LIVE”, a vorbit despre cartea publicată și despre impactul echipei naționale din cei 100 de ani de existență:

„Unele echipe naționale au apărut într-un restaurant sau într-o cârciumă, altele în urma unui articol de ziar, altele, în urma unor discuții între cluburile dintr-un oraș. Noi am apărut în urma unei discuții a Reginei Maria. Contează enorm lucrul acesta.

S-au întâmplat multe în acești 100 de ani, însă aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au evoluat pentru echipa națională, fie și pentru un minut. Chiar dacă nu apar în această carte – ar fi foarte greu lucrul acesta – au construit ceea ce înseamnă echipa națională a României. Toți fac parte din această lucrare”, a declarat Cătălin Oprișan, potrivit frf.ro.

Reclamă
Recomandări
  • FRF a anunţat „naționala secolului”
  • Gică Hagi, Adrian Mutu, Gică Popescu şi Cristi Chivu, în primul „11”

 

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:08 Controverse după golul înscris de Alexandru Băluţă în FCSB – Rapid! Motivul pentru care giuleştenii au protestat vehement 21:59 VIDEOBraga – Vizela, în AntenaPLAY (22:30). Moreirense – Gil Vicente 1-1 și Boavista – Estrela 0-1! Spectacol în Portugalia 21:45 LIVE TEXTFCSB – Rapid 2-2! Intrat la pauză, Alex Băluţă a restabilit egalitatea. Nebunie pe Arena Naţională! 21:37 David Miculescu, ratare incredibilă în FCSB – Rapid! Nu a putut să înscrie din trei metri, cu poarta goală în faţă 21:30 FotoAbia revenit din accidentare, Vlad Chiricheș s-a „rupt”, din nou, în FCSB – Rapid! Ce a pățit fundașul roș-albaștrilor 21:28 Verdictul specialistului după golul anulat lui Hassani în FCSB – Rapid aruncă în aer totul: „E o întrebare bună asta!” 21:16 FotoDarius Olaru şi Florinel Coman, bucurie nebună în FCSB – Rapid! Starurile liderului au sărbătorit la maximum golul din derby 21:00 VIDEOQPR – Preston 1-0 a fost în AntenaPLAY. Watford – Hull City 0-0 și Leicester – West Brom 2-1. Spectacol în Championship 20:48 Adrian Şut, la un pas de transferul vieţii! Porto şi Atlethic Bilbao şi-au trimis oamenii la derby-ul cu Rapid 20:43 FotoScenografie de senzație pregătită de fanii FCSB-ului, la derby-ul cu Rapid! Atmosferă de sărbătoare pe Arena Națională Vezi toate știrile
Citește și