Închide meniul

Cartea „100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României”, scrisă de Cătălin Oprișan, a fost lansată oficial! Moment special la aniversarea centenarului „tricolorilor”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 8 iunie 2022, 18:08

Cartea „100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României, scrisă de Cătălin Oprișan, a fost lansată oficial! Moment special la aniversarea centenarului „tricolorilor

Cătălin Oprișan este jurnalistul Antena Sport și moderatorul emisiunii "AS.ro LIVE"

Cătălin Oprișan, la lansarea cărții "100 de ani - Istoria Echipei Naționale a României" / frf.ro

Cartea „100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României”, scrisă de Cătălin Oprișan, a fost lansată oficial. Autorul volumului reeditat și fostul mijlocaș al naționalei, Lucian Sânmărtean, au vorbit despre ziua specială de 8 iunie, în care „tricolorii” sărbătoresc centenarul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„La 100 de ani de la primul meci al echipei naționale, volumul ‘100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României’, scris de Cătălin Oprișan, a fost reeditat. Ediția actualizată a fost lansată în prezența autorului, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Romania Store, magazinul oficial al echipei naționale.

Cartea „100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României”, scrisă de Cătălin Oprișan, a fost lansată oficial!

Pe 8 iunie, cu ocazia Centenarului echipei naționale, Federația Română de Fotbal a lansat varianta reeditată a cărții care adună atât poveștile tricolorilor începând din 1922 până în prezent, cât și statistici despre cei care au stat pe banca naționalei și au îmbrăcat tricoul României de-a lungul timpului.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Cătălin Oprișan, jurnalistul Antena Sport și moderatorul emisiunii „AS.ro LIVE”, a vorbit despre cartea publicată și despre impactul echipei naționale din cei 100 de ani de existență:

„Unele echipe naționale au apărut într-un restaurant sau într-o cârciumă, altele în urma unui articol de ziar, altele, în urma unor discuții între cluburile dintr-un oraș. Noi am apărut în urma unei discuții a Reginei Maria. Contează enorm lucrul acesta.

Reclamă

S-au întâmplat multe în acești 100 de ani, însă aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au evoluat pentru echipa națională, fie și pentru un minut. Chiar dacă nu apar în această carte – ar fi foarte greu lucrul acesta – au construit ceea ce înseamnă echipa națională a României. Toți fac parte din această lucrare”, a declarat Cătălin Oprișan, potrivit frf.ro.

Video cu rezumatul Bosnia – România 1-0

Lucian Sânmărtean, prezent la evenimentul special dedicat naționalei României

Cartea Istoria Echipei Naționale a României a fost editată prima oară în 2016, cu ocazia aniversării a 94 de ani de la înființarea echipei naționale.

Reclamă 4 / 0/3

La evenimentul special a fost prezent și Lucian Sânmărtean, fostul internațional cu 21 de selecții sub „tricolor”. Fostul mijlocaș a jucat inclusiv la Euro 2016.

„Emoția pe care am simțit-o luând parte la un campionat european, neavând foarte multe selecții, aș transmite-o tuturor, pentru că ceea ce am simțit atunci, nu se poate compara cu absolut nimic în cariera unui fotbalist. Și țin să mulțumesc echipei naționale”, a spus Lucian Sănmărtean.

În urmă cu 100 de ani, naționala României juca primul meci din istorie, contra Iugoslaviei, la Belgrad. „Tricolorii” s-au impus la vremea respectivă cu 2-1.

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu au sărbătorit centenarul naționalei României

Pentru a marca cum se cuvine această bornă extraordinară, FRF le-a prezentat jucătorilor lui Iordănescu Jr. tricoul purtat de fotbaliștii României la partida istorică de la Belgrad.

Denis Alibec, Florin Niță, Sergiu Hanca și ceilalți „tricolori” s-au pozat alături de legendarul tricou, pe care îl vor îmbrăca la prezentarea oficială de la duelul cu Finlanda, de pe 11 iunie (21:45). Partida de pe Giulești va putea fi urmărită în direct la Antena 1 și Antena Play, precum și în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

„La 100 de ani de la primul meci al echipei naționale de fotbal a României, Federația Română de Fotbal marchează această bornă cu mai multe momente aniversare. Tricolorii aflați acum la Podgorica, pentru meciul cu Muntenegru din Nations League, au fost primii care au văzut tricoul vintage, replică la cel din 1922.

La plecarea spre Muntenegru, de pe Aeroportul Henri Coandă, fotbaliștii selecționați de Edi Iordănescu au fost invitați să descopere tricoul replică la cel de acum 100 de ani, purtat de fotbaliștii români la Belgrad.

Reclamă

Tricolorii au spus că e motivant pentru ei să fie inspirați de istoria tricoului galben și au anunțat că vor purta acest echipament de colecție la prezentarea oficială de la meciul cu Finlanda din 11 iunie, de pe Stadionul Rapid.

Tot la această partidă vor fi invitate și marele glorii ale Naționalei României, unde vor primi drept cadou tricoul aniversar. Meciul din 11 iunie de pe stadionul Rapid, împotriva Finlandei, va marca aniversarea a 100 de ani de existență a Naționalei.”, a anunțat FRF, pe site-ul oficial.

Recomandări
  • Cartea „100 de ani – Istoria Echipei Naționale a României”, scrisă de Cătălin Oprișan, a fost lansată oficial!
  • România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:57 LIVE VIDEOMarele Premiu de Formula 1™ al Chinei e ACUM, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY 10:27 „Campioana o să aibă mari probleme!” Marius Șumudică a făcut praf 2 jucători de la FCSB, după 2-2 cu Rapid! 10:10 UPDATEAdrian Mititelu Jr, internat de urgenţă la Floreasca! Care e starea acestuia! Reacţia lui Adrian Mititelu 9:48 A venit nota de plată după FCSB – Rapid 2-2! Ce amendă a primit echipa lui Gigi Becali. Anunțul oficial 9:37 „Nu are rost să ne ascundem după deget” Bogdan Lobonț, verdict despre lupta pentru cupele europene după FCSB – Rapid 2-2 9:30 FotoVictoria Beckham, petrecere fabuloasă cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani! David Beckham, martor la reunirea Spice Girls! 9:09 „Transmite-le că sunt idioţi!” Ce l-a înfuriat pe Marius Şumudică după FCSB – Rapid 2-2. Anunţ vehement pentru contestatari 8:47 „Nimeni nu l-a lăudat!” Gigi Becali vrea să transfere un jucător de la FCU Craiova! Mesaj direct pentru Adrian Mititelu 8:37 „E singurul care a făcut ceva!” Vedeta care l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu, în FCSB – Rapid 2-2 8:17 Gigi Becali a luat la ţintă un alt jucător în afară de Miculescu după derby-ul cu Rapid: „Ești vedetă? Imediat îl trec pe bancă” Vezi toate știrile
Citește și