Închide meniul

Germania – România | Nemții ne-au dat 7-0. Aveam un fotbalist de Barcelona și un violonist!!!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 8 octombrie 2021, 15:27

Germania – România | Nemții ne-au dat 7-0. Aveam un fotbalist de Barcelona și un violonist!!!

Sony Niculescu avea să fie golgeterul ediției de campionat 1940-1940, alături de Ionică Bogdan, cu 21 de reușite

Contra naționalei Germaniei am debutat în 1935, la Erfurt. Nemții ne-au învins cu 4-2, golurile noastre fiind marcate de marele Petea Vâlcov, vedeta celor de la Venus. Acesta avea să fie concentrat pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial, decedând în 1943, în stepa calmucă. Urma un 1-4, pe ”O.N.E.F.”, gol Cornel Orza, apoi debutul marelui Fritz Walter, din iulie 1940, acel 9-3 de la Frankfurt, acesta înscriind trei goluri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe 16 august 1942, la Beuthen, în fața a 55.000 de suflete, trupa lui ”Sepp” Herberger ne administrează un super-sec 7-0, cu Ernst Willimowski pe teren. Polonez la origine, devenise neamț după invazia din 1939, primul jucător din istorie cu patru goluri marcate într-un meci de Cupă Mondială, dar și cu Fritz Walter, viitorul campion mondial din 1954.

Germania – România de azi e a 15-a întâlnire din istorie!

Românii conduși de Jean Lăpușneanu i-au aruncat în luptă, printre alții, pe Silviu Bindea, Ionică Bogdan și Bazil Marian. Printre titulari s-a aflat și Nicolae Simatoc, în acel moment la CAO Oradea. Avea să fie primul nostru jucător de la FC Barcelona, dar și de la Inter Milano. Se accidenta, însă, în minutul 16, fiind înlocuit de Sony Niculescu, component al celor de la Unirea Tricolor. Acesta avea să devină prim-violoncelist al Orchestrei Radio. „Era celebru, îl cunoştea multă lume pe stradă. A avut dintotdeauna o aplicare către muzică. A studiat Conservatorul la Bucureşti, cu cei mai mari profesori ai timpului. Fotbalul nu îl făcea pentru bani, ci din plăcere. De două ori pe săptămână mergea la antrenament şi duminica – la meci. Idolul lui era Rudy Wetzer, care a participat cu naţionala la un Campionat Mondial, în Uruguay”, își amintea fiul său, Anton Niculescu, artist la Filarmonica din Brașov. Interesant este că ambele partide ale lui Sony la echipa națională aveau să fie contra Germaniei.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și