Închide meniul

Ilie Dumitrescu şi Florin Prunea l-au criticat pe Edi Iordănescu după Belarus – România 0-0: „Cum să schimbi amândoi atacanţii?”

Bogdan Stănescu Publicat: 13 octombrie 2023, 8:16

Reclamă
Ilie Dumitrescu şi Florin Prunea l-au criticat pe Edi Iordănescu după Belarus – România 0-0: „Cum să schimbi amândoi atacanţii?

Ilie Dumitrescu şi Florin Prunea l-au criticat pe Edi Iordănescu după Belarus - România 0-0

Ilie Dumitrescu şi Florin Prunea / colaj Hepta

Ilie Dumitrescu şi Florin Prunea l-au criticat pe Edi Iordănescu după Belarus – România 0-0. Ambii au punctat că schimbările nu au adus nimic bun în jocul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florin Prunea a subliniat că Edi Iordănescu nu ar fi trebuit să schimbe ambii atacanţi cu o echipă atât de slabă.

Ilie Dumitrescu şi Florin Prunea l-au criticat pe Edi Iordănescu după Belarus – România 0-0

Noi am avut un singur șut pe poartă în repriza a doua împotriva celei mai slabe echipe din grupă, că e mai slabă decât Andorra. Dacă ei au trei fundași centrali, noi cum să schimbăm amândoi atacanții, și Alibec, și Drăguș?

Cei de pe bancă nu au adus nimic. Zero! Schimbările au fost făcute foarte târziu și anapoda. Să schimbi amândoi atacanții mi se pare prea mult, împotriva unui adversar foarte slab”, a spus Florin Prunea pentru digisport.ro.

În prima repriză, am avut situații de gol. Situația lui Stanciu, foarte mare ocazie, aia e ocazie mare. Prima repriză a fost bună. Cred că pe fondul ăsta, în care au fost spațiile mai mari. În repriza a doua, adversarul schimbă în 5-3-2. Edi Iordănescu a mutat în minutul 61, dar a mutat post pe post. Cred că aici trebuia să riște. A riscat din minutul 72. Din minutul 61 trebuia să facă lucrul ăsta. Mutarea ofensivă a venit în minutul 77, Screciu cu Olaru. Foarte târziu au fost acele mutări ofensive.

Reclamă

„Am suferit mult în ultimii 20 de metri”

Am suferit mult în ultimii 20 de metri. Chiar dacă am avut posesie, am controlat jocul, dar am suferit în ultimii 20 de metri. Nu am avut un aport bun al fundașilor laterali, Rațiu și Bancu nu au fost într-o seară foarte bună.

Din minutul 70, am simțit că e foarte greu să marcăm. Am văzut presiune, am văzut foarte multe greșeli. Alibec a fost extrem de activ, chiar dacă nu a avut reușite. În ultimii 20 de metri, echipa noastră nu a avut acea luciditate. Nu am avut ultima pasă. Singurul șut pe poartă în repriza a doua a fost al lui Răzvan Marin.

Cei care au intrat de pe bancă au încercat, au vrut, dar după ce nu au avut două-trei reușite au început să greșească ușor. Hagi, Moruțan, Olaru, Munteanu, Mihăilă n-au adus un plus de tonus. Au fost câteva acțiuni în care Moruțan a creat dezechilibru, dar fără consistență. Nu vorbim despre o situație clară de gol în repriza a doua. După un început bun, nici Moruțan nu s-a mai ridicat la un nivel bun”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru aceeaşi sursă.

Reclamă 4 / 0/3

Edi Iordănescu rămâne optimist după Belarus – România 0-0: „Important e să ne ridicăm! Trebuie să câştigăm cu Andorra”

Edi Iordănescu rămâne optimist şi a făcut o analiză realistă după Belarus – România 0-0. Selecţionerul României spune că naţionala este condamnată să câştige meciul cu Andorra.

Sunt extrem de supărat, pentru că ne-am dorit extrem de mult, dar la fel de optimist. Am încredere că acest grup are capacitatea şi împreună vom fi la European. Ne-am dorit foarte mult şi s-a văzut, atât în abordare, cât şi în cele mai multe momente ale jocului.

Din păcate nu am reuşit să ducem acasă toate cele 3 puncte. Ştiam că dăm de un adversar foarte incomod şi drept dovadă şi contracandidata noastră directă Israel a reuşit să câştige două jocuri în minutele 91 şi 93, iar Kosovo a pierdut aici. Din păcate ducem acasă un singur punct, dar trebuie să ne ridicăm rapid pentru că peste 3 zile avem de pus obligatoriu 3 puncte la clasament.

„Din păcate nu am fost inspiraţi”

Eu nu am ce să reproşez echipei din punct de vedere al atitudinii, din punct de vedere al efortului, al spiritului. Trebuie să fim foarte corecţi şi să fim obiectivi. Am controlat jocul total! Adversarul a încercat să se apere cu multă densitate, cu agresivitate.

Singurul lucru care ne-a făcut să plecăm cu un singur punct consider că a fost ultima pasă şi ultima execuţie. Am pus foarte multe mingi la careu, dar din păcate nu am fost inspiraţi.

Eu v-am spus că nu va fi uşor, nu sunt meciuri dinainte câştigate. Important e să ne ridicăm, suntem cu 3 jocuri înainte de finalul campaniei şi nu am pierdut niciun meci. Nu am marcat, am marcat în alte meciuri în care am avut mai puţină consistenţă. O calificare e făcută din mai mulţi paşi. Ăsta a fost un pas. Dacă trebuie să jucăm până în ultima secundă, eu am zis că suntem pregătiţi”, a spus Edi Iordănescu în exclusivitate pentru Antena 1.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 LIVE VIDEOCalificările pentru Marele Premiu de Formula 1 de la Miami sunt ACUM, în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY 22:35 Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!” 22:20 Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!” 22:02 Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic 21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” Vezi toate știrile
Citește și