Închide meniul
EXCLUSIV

Ioan Andone, convins că România nu va mai juca la un Campionat Mondial: „Jucătorii nu au disciplină și nu muncesc!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 decembrie 2022, 16:39

Ioan Andone, convins că România nu va mai juca la un Campionat Mondial: „Jucătorii nu au disciplină și nu muncesc!

Ioan Andone, atac dur la George Puşcaş

Ioan Andone, în cadrul unui interviu pentru Antena Sport / AS.ro

Ioan Andone este convins că România nu va mai juca în viitorul apropiat la un Campionat Mondial. Fostul mare internațional crede că fotbaliștii români sunt slab pregătiți ca să concureze cu echipele mari. E sigur că problema fotbalului românesc pornește de la mentalitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Ne lipsesc multe lucruri, începând de la calitatea jucătorilor. Noi am crescut în comunism cu foarte multă disciplină, și dacă nu ai disciplină nu poți să ajungi la un campionat mondial sau european.

Ioan Andone, convins că România nu va mai juca la un Campionat Mondial

Eu speram sincer acum să ne calificăm pentru că era generația care a făcut semifinala la Campionatul European de tineret, pentru că au urcat 7-8-10 jucatori la echipa mare, dar încă nu. Pentru că ei nu prea joacă la echipele lor de club. Sportul nu a fost o prioritate naționala pentru nici un Guvern din România în ultimii 30 de ani.

Deci ne lipsesc multe, e vechea poveste, la jucătorii tineri care apar la Liga 1, joacă un an de zile și după pleacă afară pe 2-3 milioane. Ei nici nu demonstrează în campionatul românesc, 3-4-5 ani sau să joace în primavara europeană, indiferent de competiție, și ei imediat merg la o echipă din Vest. Ajung acolo ori pe bancă ori în tribună, ori și când joacă dezamagesc, la ei e o concurență foarte mare, pentru ei au apărut foarte multe lucuri noi fața de generațiile noastre. Fotbalistul român nu are disciplină si nu muncește”, a spus Ioan Andone, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Edi Iordănescu promite să ducă România la EURO 2024

Pe de altă parte, selecționerul Edi Iordănescu le-a promis românilor că va califica naționala la un Campionat European. Următoarea șansă este la EURO 2024. Preliminariile pentru turneul final din Germania vor avea loc anul viitor. Edi Iordănescu a vorbit și despre meciurile cu Slovenia, 1-2, și Moldova, 5-0, în care a folosit toți jucătorii din lot, în afară de portarul Mihai Popa, de la FC Voluntari.

Reclamă

„Suntem la cald şi nu vreau să fac foarte multe aprecieri. Zilele următoare vom analiza şi vom trage concluzii. Cred că per total a fost o acţiune reuşită din multe puncte de vedere. Strategia aleasă a fost una inspirată. Debutăm 9 jucători foarte tineri, azi 23 de ani media de vârstă. Cred că e cea mai tânără echipă a României din istorie.

Echipa a făcut un joc bun, a avut tonus, a avut alt curaj decât am arătat cu Slovenia. Sigur, lumea etichetează repede, dar să nu uităm că am întâlnit prima garnitură a Sloveniei şi a Moldovei. Am arătat 3 reprize bune şi foarte bune. Regret că ne-a lipsit puţină atenţie să avem un rezultat mai bun şi cu Slovenia.

Sunt jucători care ies la rampă, care dau semne că pot lărgi grupul nostru. Avem în momentul ăsta în echipă 3 jucători care acum 7 luni erau în liga a doua. Fotbalul românesc are potenţial şi eu zic că are şi viitor. 9 debutanţi, îmi pare rău că şi pe Popică nu am putut să îl ajutăm.

Reclamă 4 / 0/3

O să continui linia pe care am avut-o din februarie, suntem foarte atenţi. Nu e uşor nici pentru mine. Mă gândesc la Chiricheş, la Niţă… va fi o experienţă foarte bună pentru mine în Qatar. Cinci zile, 10 jocuri”, a spus Edi Iordănescu, la Pro Arena.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și