Închide meniul

Mihai Stoichiţă, cu 3 luni înainte de dezastrul României U21 la Euro 2023: „Eu am spus că putem să devenim și campioni europeni”

Dan Roșu Publicat: 25 iunie 2023, 9:14

Reclamă
Mihai Stoichiţă, cu 3 luni înainte de dezastrul României U21 la Euro 2023: „Eu am spus că putem să devenim și campioni europeni

Mihai Stoichiţă, cu 3 luni înainte de dezastrul României U21 la Euro 2023

Mihai Stoichiţă, în timpul unui interviu / Hepta

Mihai Stoichiţă susţinea cu 3 luni înainte de dezastrul României U21 la Euro 2023 că tricolorii pot deveni chiar şi campioni europeni. Acesta era mesajul oficialului FRF către jucătorii lui Emil Săndoi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prestaţia României U21 la Euro organizat şi de ţara noastră a fost însă departe de visul îndrăzneţ al lui Stoichiţă. România a părăsit competiţia după două meciuri din grupă în care nu a marcat niciun gol şi nu a obţinut niciun punct.

Mihai Stoichiţă, cu 3 luni înainte de dezastrul României U21 la Euro 2023

„Eu le-am spus băieților când am fost la ei la Sibiu, înaintea meciului cu Germania (n.r. – 0-0): «Băi, chiar dacă am pierdut cu Portugalia (n.r. – 0-2) și am fost așa cum am fost, sunteți atât de buni încât puteți să puneți probleme oricui în vară și să vă duceți foarte, foarte sus». Eu am spus că putem să devenim și campioni europeni.

Jucăm în România, avem o echipă cu fotbaliști care joacă etapă de etapă. Birligea și Petrila sunt titulari la CFR Cluj. Borza, Grameni, Louis Munteanu sunt titulari etapă de etapă la Farul.

Merg la Craiova: Baiaram, Markovici, Cîmpanu, Screciu. Trec la Steaua: Tavi Popescu. Ăștia pot fi titulari în echipa națională de seniori! Eu numai la titlul european mă gândesc! Nu știu, trebuie stimulați într-un fel, să le dai un țel oamenilor, nu?”.

Reclamă

Totuși, Stoichiță își luase și măsuri de siguranță: „Și dacă n-o să fiu campion european, ce o să se întâmple?! O să fim dați afară din țară sau ce?! Dar dacă-mi propun… De când n-a mai avut România trei posibile vârfuri la echipa națională de tineret ca Bîrligea, Markovici, Louis Munteanu?! Au fizic, tehnică, vitalitate”, spunea Stoichiţă, în aprilie.

Mihai Stoica s-a convins, după o nouă înfrângere a României U21

Mihai Stoica anunță că s-a convins, după o nouă înfrângere a României U21 la Campionatul European de tineret. Chiar dacă au jucat pe stadionul din Ghencea, micii tricolori au pierdut și cu Ucraina U21, scor 0-1, și sunt fără punct și fără gol marcat la turneul final găzduit de România și Georgia.

Jucătorii antrenați de Emil Săndoi pierduseră și cu Spania U21, scor 0-3, și și-au spulberat șansele de a mai spera la calificarea în sferturile de finală. În confruntarea cu Ucraina U21, autogolul lui Dican, din minutul 89, a făcut diferența.

Reclamă 4 / 0/3

„Eu cred că nu este o generaţie atât de valoroasă. E greu de crezut (n.r. că România se califica la turneul final, în cazul în care jucam preliminarii). Ca să câştigi, trebuie să ataci. Pe linia de fund sunt trei jucători născuţi 2000-2001.

În atac sunt variante pentru că sunt jucători tinerei. Este o generaţie modestă. În afară de Mihăilă, care arăta altceva, nu a fost o generaţie extraordinară”, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano Vezi toate știrile
Citește și