Închide meniul

Mircea Lucescu: „Pentru mine nu a existat niciodată o Generaţie de Aur”! Jucătorii naţionalei care l-au impresionat pe „Il Luce”

Bogdan Stănescu Publicat: 18 iunie 2024, 16:05

Reclamă
Mircea Lucescu: „Pentru mine nu a existat niciodată o Generaţie de Aur! Jucătorii naţionalei care l-au impresionat pe „Il Luce

Mircea Lucescu: "Pentru mine nu a existat niciodată o Generaţie de Aur"!

Mircea Lucescu / AntenaSport

Mircea Lucescu i-a lăudat pe tricolori după victoria fantastică împotriva Ucrainei. Marele antrenor român a punctat că pentru el nu a existat vreodată o „Generaţie de Aur”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lucescu i-a remarcat pe Radu Drăguşin şi pe Nicolae Stanciu după România – Ucraina 3-0.

Mircea Lucescu: „Pentru mine nu a existat niciodată o Generaţie de Aur”!

”Suporterii români sunt însetați de astfel de momente. În seara asta au reușit să transmită o anumită stare de euforie. Pentru mine nu există și n-a existat niciodată o ‘Generație de Aur’, sunt aceiași jucători talentați pe care îi găsești în toate colțurile țării, dornici să ajungă să facă performanță.

Depinde cum îi organizăm, cum îi pregătim, cum îi susținem, cum îi iubim, cum îi presăm să facă aceste lucruri importante. Nu m-ar mira ca acest grup să fie unul de excepție al fotbalului. Iarăși ar fi o greșeală, pentru că mereu am avut jucători buni, și înainte de 70, și în 70, și în 84. Continuitate a existat în talentul jucătorilor români, iar eu îi felicit că au adus în prim plan ceea ce este specific fotbalului românesc, și anume talentul”, a declarat Mircea Lucescu pentru digisport.ro.

Toți jucătorii au fost senzaționali, peste ei s-a remarcat Drăgușin”

”Toți jucătorii au fost senzaționali, peste ei s-a remarcat Drăgușin. În partea a doua a ieșit și a apărat niște mingi extrem de grele Niță. În meciul cu Liechtenstein am ieșit și l-am criticat pe Stanciu pentru că voia el să facă totul. Victoria a fost a întregului grup, iar atunci spuneam că nu poate cineva să facă totul singur.

Reclamă
Reclamă

El e căpitanul echipei, trebuie să dea o anumită disciplină de joc și un anumit respect pentru indicațiile primite. Astăzi a fost senzațional, a jucat de la 30-40 de metri în sus extraordinar, pase, șuturi, driblinguri, pase decisive. Nu a mai venit în spatele lui Drăgușin să ia mingea, înseamnă că a înțeles și e un băiat inteligent”, a mai susţinut Mircea Lucescu pentru sursa citată.

„E ‘Generaţia de Suflet’!” Edi Iordănescu, cuvinte uriaşe după victoria istorică cu Ucraina: „Au dat multe borne peste cap!”

Edi Iordănescu a folosit cuvinte uriaşe după victoria istorică cu Ucraina. România a învins Ucraina cu 3-0, în meciul de debut al „tricolorilor” de la EURO 2024.

Edi Iordănescu a spus că le este recunoscător jucătorilor pentru victoria memorabilă cu Ucraina. El a făcut un apel pentru fanii români.

Reclamă

„Efectiv băieţii au fost fabuloşi. Vă rog ceva. Am văzut că începe să fie numită această generaţie în fel şi fel. Vă rog, nu o numiţi în niciun fel. Această generaţie nu reprezintă niciun metal de niciun fel. E generaţia de suflet. Trebuie să fie şi generaţia de suflet a românilor.

A fost victoria Generaţiei de Suflet. Băieţii ăştia au dat multe borne peste cap. S-au unit şi au dat tot ce au mai bun. E meritul lor total şi le sunt recunoscător”, a spus Edi Iordănescu la conferinţa de presă.

România – Ucraina 3-0

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria vine la o zi după ce selecţionerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani. Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri.

Meciul de la Munchen a început cu Ucraina presând, însă jucătorii lui Rebrov nu au reuşit să trimită nici un şut pe poarta lui Niţu şi tricolorii au profitat. Man i-a pasat lui Stanciu, în marginea careului, iar acesta şutat din prima propulsând balonul la vinclul porţii lui Lunin şi înscriind un gol fabulos, 1-0 pentru România în minutul 29. Man a trimis pe lângă poartă în minutul 38, pentru ca un minut mai târziu Stanciu să încerce poarta din corner şi să lovească bara.

Tricolorii au intrat cu avantaj minim la pauză, dar startul reprizei secunde a adus minute excelente pentru elevii lui Edi Iordănescu. Răzvan Marin a majorat diferenţa pentru echipa noastră, în minutul 53, cu un şut de la 22 de metri care a trecut pe sub Lunin, iar minutul 57 a adus golul unui nesperat 3-0 pentru România: Man a driblat în careu, a trimis în faţa porţii şi Drăguş a înscris.

Ucrainenii au schimbat masiv, au încercat să pună presiune pe poarta lui Niţă, dar nu au reuşit să înscrie, deşi au avut o bară, prin Yaremchuk, în minutul 90+2, iar România a obţinut o victorie uriaşă în grupa E, făcând un pas mare către optimile de finală şi mulţumindu-şi extraordinarii suporteri, care au dominat, la rândul lor, duelul din tribune.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:25

Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria

0:21

Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea

0:09

„Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali

23:55 26 sept.

Cum arată clasamentul din grupa de Europa League, după prima etapă! FCSB, peste favoritele competiţiei

23:50 26 sept.

Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii

23:45 26 sept.

Darius Olaru, dublă de senzaţie în FCSB – RFS! Florin Tănase i-a dat un assist genial căpitanului roş-albaştrilor

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 4 FotoLewis Hamilton şi-a ales favoritul dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: „La finalul zilei sunt fanul lui” 5 Program prelungit şi trasee modificate pentru mai multe linii STB, pentru meciul FCSB – RFS. Anunţul făcut 6 Prima reacţie a lui Răzvan Lucescu, după Galatasaray – PAOK 3-1: „Am luat două goluri din cauza naivităţii”
Citește și