Închide meniul

Mirel Rădoi, victima strategiei FRF? Selecționerul, apărat după ce și-a anunțat plecarea de la echipa națională. „Nu i-au făcut un contract normal!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 8 noiembrie 2021, 18:45

Mirel Rădoi, victima strategiei FRF? Selecționerul, apărat după ce și-a anunțat plecarea de la echipa națională. „Nu i-au făcut un contract normal!

Tricolorii fac front comun pentru Mirel Rădoi

Profimediaimages

România are șanse mai mari ca niciodată să prindă barajul de calificare la CM 2022, dar Mirel Rădoi nu vrea să mai rămână pe banca tricolorilor, indiferent de ultimele rezultate din grupa de calificare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mirel Rădoi, apărat de Ion Crăciunescu

Ion Crăciunescu crede că actualul selecționer a luat decizia corectă, în condițiile în care FRF i-ar fi făcut un contract „anormal”. Angajamentul său cu Federația expiră la finalul meciurilor din preliminarii, fără a include și eventualele partide de la baraj. Practic, FRF nu s-a gândit că Mirel poate ajunge până acolo, crede Crăciunescu.

„Cei care trebuiau să fie în spatele lui, să-i dea siguranță, nu i-au făcut un contract normal. Trebuie să-i faci un contract până când își termină campania de calificare, nu așa să-l ții atârnat. Omul a zis la un moment dat ‘Știți ceva, hai că plec’.

El nu se răzbună pe nimeni. Își joacă cartea așa cum trebuie. A avut timp Federația să-i facă un contract care să-i dea stabilitate. Se gândește la un moment dat ‘Eu am venit doar ca manta de vreme rea?’. A venit la echipa mare fără pretenții. Omul a spus ‘Până aici pot să duc’. Nu e de învinuit”, a spus Ion Crăciunescu, potrivit digisport.ro.

Mirel Rădoi este selecționerul României din noiembrie 2019, când a fost promovat de la naționala de tineret. Rădoi i-a dus pe tricolorii U21 până în semifinalele Euro 2019, câștigând o grupă cu Anglia, Franța și Croația.

Reclamă

18 meciuri a adunat Mirel Rădoi pe banca României, dintre care 7 victorii, 3 remize și 8 înfrângeri. 1,33 este media de puncte obținute de România cu Rădoi la conducere.

Citește și:

Mirel Rădoi a revitalizat naționala pe finalul calificărilor

În cazul unei victorii cu Islanda, România este cu un pas și jumătate la barajul de calificare la Campionatul Mondial. În ultimul meci din grupă, naționala lui Mirel Rădoi are meci cu codașa Liechtenstein, victimă sigură, în mod normal.

România este pe locul secund în grupă, cu 13 puncte, la o singură lungime în fața Macedoniei de Nord și a Armeniei. Islanda, pe de altă parte, nu mai are șanse să ajungă la Mondial, fiind abia pe poziția a cincea, cu 8 puncte.

Reclamă 4 / 0/3

Naționala României a înregistrat un singur eșec în ultimele cinci meciuri din această campanie de calificare. Tricolorii au cedat cu Germania, scor 1-2, dar au urcat pe locul secund după victoria cu Armenia, scor 1-0. În septembrie, România le-a învins pe Islanda și Liechtenstein, 2-0 în ambele meciuri, și a remizat cu Macedonia de Nord, 0-0.

Joi, 11 noiembrie se joacă România – Islanda, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua, iar duminică, 14 noiembrie: Liechtenstein – România, de la ora României 19:00, la Vaduz.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și