Închide meniul

Nicolae Stanciu, prima reacţie după ce a aflat grupa României la UEFA Nations League. „Trebuie să ne gândim serios la primul loc”. Cum i-a analizat adversarele

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 decembrie 2021, 21:38

Nicolae Stanciu, prima reacţie după ce a aflat grupa României la UEFA Nations League. „Trebuie să ne gândim serios la primul loc. Cum i-a analizat adversarele

Nicolae Stanciu, avertizat după ce a fost prezentat la Wuhan

Profimediaimages

Mijlocaşul de 28 de ani, de la Slavia Praga, este mulţumit de adversarele pe care le au tricolorii în Grupa 3. Am evitat Ucraina, Suedia, Islanda, Norvegia şi Rusia. Stanciu asigură că, indiferent cine va fi selecţionerul României, trebuie să ne gândim la câştigarea grupei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolae Stanciu: „Nu avem de ce să ne speriem!”

Grupă bună, erau echipe mult mai puternice pe care le puteam avea în față. Chiar dacă am fost echipa din urna a treia, trebuie să ne gândim serios la primul loc. Nu avem de ce să ne speriem, serios. Avem șanse foarte mari să câștigăm grupa. E clar că la asta trebuie să ne concentrăm, fiindcă se poate.

Toată lumea știe că Liga Națiunilor e încă o cale spre EURO, deci eu cred că orice echipe sunt sau ar fi fost, vor trata cu concentrare meciurile. Nu își permite nimeni să neglijeze vreo posibilitate de a merge la un turneu final„, a declarat Nicolae Stanciu pentru playsport.ro.

Jucătorul de bază al naţionalei României a şi analizat cei trei adversari din grupă. Nu se teme de duelurile cu Edin Dzeko, atacantul care a înscris 8 goluri pentru Inter în acest sezon din Serie A. Este sigur că vor fi schimbări importante în naţionala Bosniei.

Nu știu cât de mult se vor mai baza, în timp, pe Pjanici și Dzeko. Acum, ei clar sunt oamenii-cheie. Dar poate până la vară se schimbă multe. Au ratat și bosniacii barajul de Mondial, nu cred că mai e naționala care era acum ceva vreme. Eu o văd ca fiind o echipă în care intră un val de tineri, e în schimbare. Am avut un jucător bosniac în campionatul ceh, fundașul Civici, pe care îl cunosc destul de bine. Acum e la Ferencvaros și joacă și la națională„, a mai spus Stanciu.

Reclamă
Citește și:

Nicolae Stanciu: „E posibil să avem cel mai greu meci la Podgorica”

Nici partidele cu Finlanda nu îl sperie pe tricolorul care a fost titular în 10 meciuri din campania pentru calificarea la CM 2022.

Îl știu pe Pukki, din Premier League, dar și pe Kamara, colegul lui Ianis. Am jucat împotriva lui Kamara în cupele europene și îl cunosc. I-am urmărit la EURO pe finlandezi, au avut prestații solide, dar în stilul lor pe care cred că nu îl pot modifica prea mult. Cred că și împotriva noastră vor juca tot pe tiparul nordic, clasic, mingi lungi la bătaie. Avem națională mult mai bună ca finlandezii, asta e părerea mea„, a declarat jucătorul cu 54 de selecţii în naţionala României.

Meciurile cu Muntenegru îl pun pe gânduri pe Stanciu. Ştie că ne va aştepta un „infern” la Podgorica.

Reclamă 4 / 0/3

Am tot jucat cu ei… Îi știm că sunt super luptători, dar în ultima vreme nu prea au avut rezultate. E posibil să avem totuși meci greu cu ei, au câțiva jucători interesanți, Savic de la Atletico Madrid contează mult pentru echipă. Spun că e posibil să avem chiar cel mai greu meci cu ei, pentru că, din experiență, e dificil să joci la Podgorica. Am avut meciuri de luptă împotriva lor și, deși am dominat, nu am câștigat de fiecare dată„, asigură Stanciu.

Citește și:

Calendarul şi programul de la UEFA Nations League 2022-2023

Având în vedere organizarea CM 2022 la finalul anului viitor, ediţia Ligii Naţiunilor se va comprima astfel încât partidele vor avea loc în doar două luni, iunie şi septembrie 2022! Practic, 4 din cele 6 meciuri ale grupei vor avea loc în iunie!

Meci 1: 2-4 iunie 2022
Meci 2: 5-8 iunie 2022
Meci 3: 8-11 iunie 2022
Meci 4: 12-14 iunie 2022
Meci 5: 22-24 septembrie 2022
Meci 6: 25-27 septembrie 2022

UEFA va comunica vineri programul grupei României. Antena 1 e noua destinație pentru meciurile României în următorii 6 ani

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și