Închide meniul

Olimpiu Moruţan a înscris primul gol în tricoul naţionalei! Execuţie spectaculoasă în amicalul Moldova – România

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 noiembrie 2022, 21:12

Olimpiu Moruţan a înscris primul gol în tricoul naţionalei! Execuţie spectaculoasă în amicalul Moldova – România

Olimpiu Moruţan a înscris primul gol în tricoul naţionalei

Olimpiu Moruţan a marcat în amicalul Moldova - România / Pro Arena

Olimpiu Moruţan a spart gheaţa şi a înscris primul gol în tricoul naţionalei tricolore. Mijlocaşul de 23 de ani a deschis scorul în amicalul Moldova – România, ultimul pe care îl dispută reprezentativa lui Edi Iordănescu înainte de startul preliminariilor EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Titularizat de selecţioner, jucătorul care este în mare formă şi la Pisa a avut nevoie de numai 9 minute pentru a marca în partida de la Chişinău. Moruţan a reuşit o execuţie spectaculoasă.

Olimpiu Moruţan a înscris primul gol în tricoul naţionalei. A marcat în Moldova – România

George Puşcaş a avut o incursiune în forţă, a driblat doi adversari şi l-a văzut scăpat din marcaj pe Moruţan. Nu a stat pe gânduri şi i-a pasat mijlocaşului cu care este rival în Serie B.

Fostul jucător de la FCSB şi-a făcut culoar şi a şutat superb, la colţul lung. Mingea a fost plasată excelent, iar portarul moldovenilor nu a avut nicio şansă.

Aflat la a 5-a selecţie la naţionala de seniori, Olimpiu Moruţan a înscris în premieră. La reprezentativa de tineret, mijlocaşul reuşise un gol în 12 apariţii.

Reclamă

Moruţan a fost convocat de Edi Iordănescu după ce îşi trecuse în cont trei goluri în ultimele două etape jucate în campionat. Românul a fost autorul unei „duble” în victoria obţinută de Pisa cu Cosenza, scor 3-1, şi i-a adus un punct echipei sale împotriva lui Cagliari.

Gest superb făcut de fanii prezenți la meciul Moldova – România

Suporterii veniți pe stadionul din Chișinău au pregătit o coregrafie specială la începutul partidei. Fanii români și moldoveni au afișat Steagul Unirii, la una dintre cele două peluze.

În timpul intonării imnurilor naționale, la una dintre peluze a fost afișat Steagul Unirii, alături de mesajul: „Trăiască România!”.

Reclamă 4 / 0/3

Ulterior, suporterii români și moldoveni au mai afișat un banner, cu mesajul: „Nu contează cine bate în această seară / Indiferent de scor, câștigă aceeași țară”.

Atmosfera a fost boemă și înaintea meciului. Fanii români și moldoveni au venit împreună la stadionul Zimbru și au cântat la unison.

Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti!”, au scandat fanii încă de la intrarea pe stadion.

Tot înaintea meciului, o fetiță a afișat la cameră o pancartă cu un mesaj minunat: „Tată român, mamă moldoveancă. Cu cine să țin?”.

Olimpiu Moruţan: „Vreau să mă impun la naţională şi să mergem la un turneu final!”

Olimpiu Moruţan a fost rezervă în România – Slovenia 1-2 şi a fost introdus pe teren de Edi Iordănescu în repriza a doua. Olimpiu Moruţan a fost aproape de un gol fabulos.

Olimpiu Moruţan a prins un şut de zile mari de la 30 de metri, însă mingea a lovit bara porţii lui Oblak. Moruţan trece printr-o perioadă foarte bună şi la Pisa, echipa de club, acolo unde marchează aproape meci de meci.

Îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm. Meritam să câștigăm, aveam moral foarte bun. Trebuie să ținem capul sus. Am avut multe ocazii, sperăm să câștigăm următorul meci. Nu vreau să fac analiza. Trebuia să muncim mai mult, dar cred că băieții și-au făcut treaba. Rezultatul nu ne ajută. Îmi doresc să arăt tuturor că sunt un jucător foarte bun.

Reclamă

Vreau să mă impun la națională, îmi doresc să merg la un campionat european. Vreau să demonstrez la echipa de club și apoi să vin la națională. Trebuie să fim susținuți de toată România. Noi ne dorim foarte mult să mergem la un european. Ăsta e obiectivul nostru. Am jucat cu jucători buni și în Italia, și în Turcia. Doar motivația ne lipsește, în rest avem tot.

În seara asta am arătat că suntem foarte motivați și ne dorim să facem rezultate pe viitor. Nu a fost o perioadă grea pentru mine, știam asta. Trebuie să mă motivez, să merg înainte, știu că am talent.

Sper să prind din nou un transfer mare. E un singur meci, poate la meciul următor voi face un meci prost și iar voi fi băiatul de care spune lumea că nu are continuitate. Doar motivația ne lipsește, dar putem să muncim pentru asta și putem trece la un alt nivel”, a spus Olimpiu Moruţan la finalul partidei cu Slovenia.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” Vezi toate știrile
Citește și