Închide meniul
EXCLUSIV

„Pentru o fază nu scot un jucător din lot” Mircea Lucescu, mesaj ferm despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea!

Bogdan Stănescu Publicat: 11 octombrie 2024, 23:15

Reclamă
„Pentru o fază nu scot un jucător din lot Mircea Lucescu, mesaj ferm despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea!

Mircea Lucescu, mesaj ferm despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea!

Mircea Lucescu / AntenaSport

Mircea Lucescu a transmis un mesaj ferm despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea! Atacantul FCSB-ului a marcat singurul gol al meciului PAOK – FCSB 0-1, partidă urmărită din tribune şi de Mircea Lucescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul a susţinut că Bîrligea trebuie să arate mai mult, atât în campionat, cât şi în cupele europene. Mircea Lucescu a subliniat că Bîrligea, dacă va fi convocat în viitor, va avea nevoie de o perioadă pentru a se adapta la grupul format la naţională.

„Pentru o fază nu scot un jucător din lot” Mircea Lucescu, mesaj ferm despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea!

(n.r. situația lui Bîrligea) Nu înseamnă că un jucător care se transferă de la o echipă la alta trebuie să fie la națională. Sunt meciurile europene, din campionat în care el trebuie să demonstreze că merită să scot un jucător de la națională (n.r. pentru a-i face loc).

În meciul cu PAOK, echipa (n.r. FCSB) a jucat foarte mult în apărare, foarte retrasă. Doar faza golului a fost… pentru o fază ca asta nu poți să scoți un jucător pentru a-i da ocazia altuia să joace, deocamdată.

Vom vedea, eu am încredere în el, a avut o perioadă în care nu a activat. Nu se poate face o echipă națională cu un jucător care face un meci bun, e greu să ajungă la relații de joc cu ceilalți”, a spus Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Reclamă
Reclamă

Gigi Becali a susţinut, recent, că Daniel Bîrligea este un atacant mai bun decât toţi cei convocaţi de Mircea Lucescu pentru „dubla” cu Cipru şi Lituania. Puşcaş, Alibec şi Drăguş fac parte din lotul României pentru meciurile din octombrie, din Nations League. Cipru – Lituania e sâmbătă, de la ora 21:45, în format LIVE TEXT pe AS.ro. Lituania – România e în direct marţi, 15 octombrie, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

„Nu avem timp de experienţe”

Mircea Lucescu a explicat de ce a mers pe aceeaşi linie ca şi Edi Iordănescu în privinţa lotului pentru naţională. „Il Luce” a precizat că nu va face o „revoluţie” în privinţa lotului. Totuşi, urmăreşte jucători noi pe care să îi aducă şi să îi integreze în grupul deja format la naţională.

(n.r. ați mers pe aceași linie, legat de lot) Nu am niciun motiv să fac experiențe, eu vreau un grup de jucători în care cred suporterii. Ei și-au făcut datoria, nu avem timp de experiențe. Singurul lucru care contează este să câștigăm grupa, care să ne dea ocazia unei calificări paralele la Mondial.

Reclamă

Eu, în momentul de față, îi urmăresc cu atenție, trag concluziile, din când în când aducem la echipa națională 2-3 jucători pe care vreau să îi văd, jucători cu potențial”, a mai spus Mircea Lucescu pentru AntenaSport.

Mircea Lucescu, înainte de „dubla” României cu Cipru şi Lituania: „Tratez aceste două meciuri ca o singură partidă”

Mircea Lucescu a vorbit înainte de „dubla” României cu Cipru şi Lituania și a transmis faptul că obiectivul tricolorilor este să obțină toate cele 6 puncte din aceste două meciuri.

Mircea Lucescu a transmis faptul că selecționata din Cipru reprezintă un adversar dificil, chiar dacă are un nou selecționer. Sofronis Avgousti va debuta pe banca Ciprului chiar cu România.

„Il Luce” se așteaptă ca ciprioții să aibă un joc agresiv, având în vedere că au, în continuare, șanse la câștigarea grupei din Nations League.

„(n.r. Cum i-ați simțit pe băieți, înaintea acestei „duble” extrem de importante?) Bine ai spus că este o „dublă”, eu încerc să tratez aceste două meciuri ca o singură partidă. Suntem datori și responsabili pentru a obține victoria.

Băieții au revenit, e important că au început să joace titulari la echipele de club, vin pregătiți. Am mai forțat și noi pregătirea în cele 3 zile, pentru a fi în cea mai bună condiție mentală și fizică.

Vom întâlni o echipă care a schimbat antrenorul, au ambiții foarte mari, încă mai au posibilitatea de a câștiga grupa. Mai sunt 4 meciuri, înseamnă 12 puncte.

Ne așteptăm la o replică destul de serioasă și de agresivă, e o echipă cu jucători care joacă în campionate străine sau campionatul Ciprului, care este și el puternic, dă an de an echipe în cupele europene”, a mai declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Înainte de meciurile cu Cipru și Lituania, România este pe primul loc în grupa C2 din UEFA Nations League, cu 6 puncte. Locurile 2 și 3 sunt ocupate de Kosovo și Cipru. Ambele au câte 3 puncte, în timp ce Lituania se află pe ultima poziție, cu 0 puncte.

Lotul României pentru meciurile cu Cipru și Lituania

Iată lotul echipei naționale a României, pentru meciurile cu Cipru și Lituania. Mircea Lucescu l-a înlocuit pe Adrian Şut cu Victor Ducan, după accidentarea jucătorului FCSB-ului.

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Victor DUCAN (Farul, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:36

Bosnia – Germania 1-2 și Ungaria – Olanda 1-1! Batavii, salvați de „Dumfries”! Rezultatele serii din Nations League

23:28

Zeljko Kopic ştie cum o poate învinge Dinamo pe FCSB! Mesaj clar pentru jucătorii lui înainte de derby

23:03

FotoScandal pe Camp Nou, în plin șantier! 20 de muncitori români şi albanezi s-au luat la bătaie pe arena catalană

23:02

Mihai Stoica l-a încurajat pe Ștefan Târnovanu, înainte de „dubla” României cu Cipru și Lituania: „Are viața înainte”

22:22

Jucătorul care îşi schimbă cetăţenia pentru a fi convocat de Mircea Lucescu la naţionala României: „Confirmă, e foarte bun”

22:02

FCSB a primit răspunsul la oferta pentru Lukas Zima! Anunţul lui Mihai Stoica

1 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării 2 Real Madrid, gata să îi „sufle” Barcelonei jucătorul dorit cu insistenţă de Hansi Flick! Gestul făcut de şefii de pe Bernabeu 3 Gigi Becali l-a găsit pe „noul Florinel Coman” de la FCSB: „Asta e bucuria mea!”. Jucătorul care l-a fascinat pe milionar 4 Muntenegru U21 – România U21 2-6! Tricolorii, victorie într-un meci cu miză uriaşă! Louis Munteanu a marcat un hat-trick 5 FotoLarisa Iordache şi Cristian Chiriţă au anunţat cu artificii sexul bebeluşului lor: „Te așteptăm cu inima plină de bucurie” 6 Dan Şucu s-a convins şi renunţă la cel mai scump transfer al verii! Lovitură de un milion de euro pentru patronul Rapidului
Citește și