Închide meniul

Prin ce a trecut Bogdan Racoviţan, până să fie din nou convocat la România U21: „Am fost trimis la un centru special”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 septembrie 2022, 18:27

Prin ce a trecut Bogdan Racoviţan, până să fie din nou convocat la România U21: „Am fost trimis la un centru special

Prin ce a trecut Bogdan Racoviţan, până să fie din nou convocat la România U21

Bogdan Racoviţan, la România U21 / FRF TV

Bogdan Racoviţan a dezvăluit prin ce a trecut până să ajungă să fie convocat la România U21. Fundaşul central în vârstă de 22 de ani a traversat o perioadă groaznică la începutul acestui an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalistul plonezilor de la Rakow este gata să joace împotriva Spaniei U21. A fost convocat de Emil Săndoi şi poate fi titular în amicalul de cinci stele al tinerilor tricolori. Racoviţan a trecut prin clipe de coşmar.

Prin ce a trecut Bogdan Racoviţan, până să fie din nou convocat la România U21

La începutul acestui an, Bogdan Racoviţan a fost transferat de Rakow de la FC Botoşani pentru 600.000 de euro. S-a accidentat la scurt timp după ce a ajuns în Polonia şi a fost operat la umăr. A urmat o recuperare extrem de dificilă.

„Am avut o accidentare destul de gravă la umăr. Am suferit o operație. Am stat aproape 3 luni departe de teren și acum am revenit, mă simt foarte bine, am muncit foarte mult cu preparatorul fizic, cu tot staff-ul, cu tot clubul, acum nu mai am nicio problemă.

Am fost trimis la un centru special în Poznan, acolo în Polonia, unde am stat primele 2 luni și aveam zilnic un preparator fizic special, cu medici, cu un staff foarte competent. Apoi am revenit la club și am început antrenamentele încet. În vară am revenit total”, a declarat Bogdan Racoviţan pentru FRF TV.

Reclamă

Racoviţan sa recuperat şi este pe locul doi cu Rakow. Se luptă cu Legia Varşovia pentru titlu în Polonia. Fundaşul de 22 de ani este coechipier cu fostul dinamovist Deian Sorescu.

„Viaţa în Polonia este una bună, nu a fost uşor să mă adaptez la limbă, nu are legătură cu a noastră, dar iau lecţii. Mă simt bine, clubul are toate condiţiile. Mă simt bine acolo. Mă bucur mult că e şi Deian Sorescu acolo, e un suport important”, a mai spus Racoviţan.

Naționala U21 a României continuă pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 dispută meciuri amicale pe perioada preliminariilor. În luna septembrie, tricolorii Under 21 se vor muta la Cluj-Napoca, unde vor disputa două jocuri amicale:

Reclamă 4 / 0/3
  • 23 septembrie: România U21 – Spania U21, ora 18:00, Cluj Arena
  • 27 septembrie: România U21 – Țările de Jos U21, ora 18:00, Cluj Arena

Lotul convocat de selecționerul Emil Săndoi la România U21

PORTARI: Robert Popa (U Craiova 1948), Otto Hindrich (Kisvarda / Ungaria), Szilárd Gyenge (AFK Csikszereda);

FUNDAȘI: Andres Dumitrescu (Sepsi OSK), Andrei Coubiș (AC Milan / Italia), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Victor Dican (FC Botoșani), Radu Drăgușin (Genoa / Italia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52), Rareș Ispas (Sepsi OSK);

MIJLOCAȘI: Mihai Lixandru (CS Mioveni), Vlad Pop (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul Constanța), David Miculescu (FCSB), Antonio Sefer (Rapid), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Octavian Popescu (FCSB), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Damian Isac (UTA Arad), Marius Corbu (Academia Pușkaș / Ungaria);

ATACANȚI: Jovan Marković (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul Constanța).

Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Novak Djokovic speră să joace la Roma: „Anul acesta a fost un pic diferit pentru mine” 11:30 Foto„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei” 11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum Vezi toate știrile
Citește și