Închide meniul

Răzvan Marin, detalii despre cum a devenit expert în executarea penalty-urilor: „Nu a fost deloc uşor!”

Viviana Moraru Publicat: 10 octombrie 2024, 16:28

Reclamă
Răzvan Marin, detalii despre cum a devenit expert în executarea penalty-urilor: „Nu a fost deloc uşor!

Răzvan Marin, detalii despre cum a devenit expert în executarea penalty-urilor

Răzvan Marin, în meciul României cu Slovacia, de la EURO 2024/ Profimedia

Răzvan Marin a oferit detalii despre cum a devenit expert în executarea penalty-urilor. Mijlocaşul naţionalei a dezvăluit că înaintea fiecărei partide, repetă loviturile de la punctul cu var.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Marin a marcat recent împotriva lui Juventus, în Serie A, din penalty. Acesta a fost primul gol încasat de torinezi, în acest sezon de campionat.

Răzvan Marin, detalii despre cum a devenit expert în executarea penalty-urilor

Răzvan Marin a transmis că a ajuns la un nivel extrem de ridicat, din punct de vedere, şi asta îl ajută în momentul în care execută lovituri de la punctul cu var. Mijlocaşul echipei naţionale a dezvăluit că cea mai mare presiune a resimţit-o în meciul cu Slovacia, de la EURO 2024, atunci când de asemenea a transformat un penalty pentru România.

De asemenea, Răzvan Marin s-a declarat pregătit pentru „dubla” naţionalei din Liga Naţiunilor, cu Cipru şi Lituania. Duelul „tricolorilor” cu Lituania va fi în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, marţi, pe 15 octombrie, de la ora 21:45.

„(n.r. Ești pregătit pentru o nouă rundă de meciuri la echipa națională?) Da, sunt pregătit. Suntem într-un moment foarte bun. Sperăm să continuăm pe drumul acesta.

Reclamă
Reclamă

(n.r. Cât de des exersezi penalty-urile la antrenamente?) De obicei, cu o zi două înainte de meci, rog un portar să rămână cu mine după antrenament. Bat 3-5 penalty-uri, depinde cum mă simt. Dar cred că cel mai mult mă ajută că, din punct de vedere mental, psihologic, am ajuns la un nivel foarte ridicat în momentul în care execut.

Nu a fost deloc ușor să execut, au venit penalty-uri în momente destul de grele, atât la națională, cât și la club, cel cu Juventus.

La națională îmi aduc aminte de primul penalty, cu Slovacia. A venit într-un moment foarte greu, aveam foarte mari emoții. Cred că acela a fost cel mai greu de executat. După a venit cel din meciul cu Lituania, care la fel, a venit într-un moment dificil, mă bucur că am reușit să înscriu.

Reclamă

Acum, cu Juventus, când tot stadionul mă fluiera, în minutul 90, la 1-0 pentru ei, am reușit să înscriu. Cred că asta mă ajută cel mai mult, că am o liniște mentală destul de mare”, a declarat Răzvan Marin, într-un interviu pentru FRF.

Lotul naţionalei pentru „dubla” cu Cipru şi Lituania

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 26/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 2/0)

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 23/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 33/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 23/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Alexandru PAȘCANU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 41/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6)

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 30/8), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 76/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 61/7), Marius MARIN (Pisa | Italia, 24/0), Darius OLARU (FCSB, 22/0), Victor Dican (Farul), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 41/5), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 18/1), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 26/5), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 20/4)

ATACANȚI

George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 45/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 40/5), Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 17/4)

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:14

FCSB, anunţ de ultim moment despre duelul cu Rangers! Când vor fi puse în vânzare biletele: „Interesul e foarte mare!”

19:11

„A fost un exemplu!” Carlos Alcaraz, discurs emoționant după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea: „Îți mulțumesc!”

18:43

Jules Kounde, mesaj dur pentru jurnaliştii care au criticat modul în care se îmbracă fotbaliştii din lotul Franţei. ”Vă promit”

18:26

FotoToți câștigătorii Balonului de Aur, din 1956 până în 2023! Imagini cu cei mai buni jucători ai lumii, de la Sir Matthews la Messi

17:44

„Mă va ţine în priză”. George Russell e cu ochii pe viitorul coleg de la Mercedes. Kimi Antonelli va debuta în Formula 1 în 2025

17:39

Victor Angelescu a rupt tăcerea despre viitorul lui Marius Şumudică: „Au fost discuţii!” Ce s-a întâmplat la Rapid

1 Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă 2 EXCLUSIVIon Țiriac este internat în spital, la Viena! Care e starea de sănătate a miliardarului 3 „Eu nu sunt milogul nimănui!” Cristi Săpunaru a răbufnit: „Ce, bă, nu îţi ajunge?! Sunt extrem de afectat!” 4 Jurgen Klopp revine în fotbal. Surpriză uriaşă: ce post a acceptat după despărţirea de Liverpool 5 Joan Laporta, ofertă uriașă pentru Gică Popescu și Gică Hagi. „Baciul” a dezvăluit totul: „Am discutat cu el!” 6 Lewis Hamilton nu va pilota monopostul Ferrari la testele din decembrie! Motivul pentru care Mercedes se opune
Citește și