Închide meniul

România – Irlanda de Nord 1-1! „Tricolori” au început drumul spre EURO 2024 cu o remiză pe Arena Naţională

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 22 martie 2024, 23:41

România – Irlanda de Nord 1-1! „Tricolori au început drumul spre EURO 2024 cu o remiză pe Arena Naţională

România - Irlanda de Nord 1-1

Nicuşor Stanciu şi Dennis Man, în România - Irlanda de Nord / Profimedia

Duelul amical dintre România şi Irlanda de Nord 1-1 a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro. Aceasta a fost prima partidă de pregătire înainte de EURO 2024. Nord-irlandezii au deschis scorul în minutul 7, prin Reid, în timp ce Dennis Man a restabilit egalitatea în minutul 23.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marţi, România se va duela cu Columbia, tot într-un meci amical, care se va desfăşura la Madrid. Partida va fi live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, de la ora 21:30.

România – Irlanda de Nord 1-1 LIVE TEXT

Min. 85: Ianis Hagi a trimis un şut foarte bun de la 30 de metri.

Min. 55: Şutul lui Cicâldău din afara careului a fost deviat în corner.

Min. 45+2: Mogoş a primit o minge în careu, dar nu a reuşit să trimtă spre poartă, dintr-o poziţie foarte bună, după ce a preluat.

Reclamă

Min. 23: România – Irlanda de Nord 1-1! Dennis Man a restabilit egalitatea pe Arena Naţională. L-a învins pe Hazard cu un şut puternic.

Min. 7: România – Irlanda de Nord 0-1! Reid a deschis scorul pe Arena Naţională, după un contraatac fulger al nord-irlandezilor.

Min. 1: A început meciul dintre România şi Irlanda de Nord.

Reclamă 4 / 0/3

ROMÂNIA: 1. Niță – 3. Drăgușin, 4. Manea, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Stanciu-cpt., 15. Burcă, 18. R. Marin, 20. Man, 22. Mogoș, 25. Fl. Coman

Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 5. Șut, 6. M. Marin, 7. Alibec, 11. Fl. Tănase, 13. Mihăilă, 14. Hagi, 17. Rus, 19. Drăguș, 21. Moruțan, 23. Sorescu, 24. Olaru, 26. Racovițan

IRLANDA DE NORD: 12. Hazard – 3. Hume, 15. Toal, 17. McNair – 2. Bradley, 19. Charles, 15. Thompson, 13. Lane, 20. Spencer – 10. Reid, 14. Price

Selecţioner: Michael O’Neill

România va primi vizita Irlandei de Nord la Bucureşti, meciul urmând să se dispute pe Arena Naţională. „Tricolorii” au un moral excelent, după ce şi-au asigurat calificarea la EURO 2024. Echipa naţională a avut un parcurs remarcabil în preliminarii, terminând grupa pe primul loc, fără înfrângere.

România şi Irlanda de Nord s-au întâlnit ultima dată în grupele Ligii Naţiunilor, în 2020. La momentul respectiv, ambele partide s-au încheiat la egalitate, scor 1-1. În partida tur, tot de pe Arena Naţională, pentru „tricolori” a punctat George Puşcaş, în timp ce în returul de la Belfast a marcat Eric Bicfalvi.

Reclamă

În luna iunie, chiar cu câteva săptămâni înainte de a lua startul la EURO, România va mai disputa alte două meciuri amicale. „Tricolorii” se vor duela cu Bulgaria, pe 4 iunie, şi cu Liechtenstein, patru zile mai târziu.

La EURO, România a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B (Islanda – Ucraina). În primul meci de la turneul final din Germania, România se va duela cu echipa care va prinde competiţia în urma meciurilor din play-off.

Pentru duelul cu Irlanda de Nord, Edi Iordănescu nu se va putea baza pe Ionuţ Nedelcearu. Fundaşul este accidentat, însă ar putea reveni în lotul naţionalei pentru meciul cu Columbia, care se va vedea live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Echipele probabile:

România: Moldovan – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Opruț – R. Marin, Olaru, Stanciu – Man, Alibec, Fl. Coman
Rezerve: Fl. Niță, Târnovanu, Aioani, Manea, Mogoș, Ad. Rus, Racovițan, Sorescu, M. Marin, Cicâldău, Moruțan, Șut, Mihăilă, Ianis Hagi, Drăguș, Pușcaș, Fl. Tănase
Selecționer: Edward Iordănescu

Irlanda de Nord: Peacock Farrell – Bradley, Toal, McNair, Brown – Isaac Price, Shea Charles, Saville, Jordan Thompson – Dion Charles, Josh Magennis
Selecționer: Michael O’Neill

George Pușcaș, mesaj de luptă înainte de amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia

George Pușcaș a transmis un mesaj de luptă înainte de amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia. Atacantul de la Bari a vorbit despre „dubla” echipei naționale, din luna martie.

„Este o mândrie mare să fiu la lotul naţional, o muncă dusă la final, o muncă la un nou început, pentru că acum începe o provocare şi mai mare şi suntem foarte fericiţi să fim un nou împreună. Şi aşteptăm cu nerăbdare să aducem o nouă mândrie României. M-am obişnuit cu ideea de a fi la EURO, timpul trece foarte repede şi sunt nerăbdător. Trebuie să fim pregătiţi, să fim în formă, să fim sănătoşi şi să ajungem în punctul în care să putem performa la cel mai înalt nivel.

Să dai goluri prin care să aduci un succes României este ceva de nedescris. Sunt recunoscător pentru ceea ce trăiesc şi pentru ceea ce am realizat. Eu încerc să dau totul pentru România. Orice gol pentru România este foarte important, fie că este într-o campanie sau într-un meci amical”, a spus Puşcaş (Bari), într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube al Federaţiei Române de Fotbal, potrivit agerpres.ro.

„Cu siguranţă acum suporterii au mai multă încredere în noi, dar avem în continuare nevoie de mai multă încredere. România a trecut mereu prin momente grele şi cred că are nevoie de sprijin şi în momentele mai puţin bune”, a completat jucătorul naţionalei României.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:42 „Prima dată în viaţa mea!” Ce mesaj a primit Gigi Becali de la Dan Şucu, la miezul nopţii, după ce FCSB a devenit campioană 13:23 „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp!” Gigi Becali a făcut show după ce FCSB a cucerit titlul din Liga 1 13:11 FotoCum a fost surprinsă fiica lui Gică Popescu, după ce FCSB a învins-o pe Farul şi a câştigat titlul în Liga 1 13:06 PAOK – AEK LIVE VIDEO (19:30) în AntenaPLAY! Răzvan Lucescu, ultima şansă la titlul din Grecia 12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni 12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal 11:38 Video„Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României 11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! Vezi toate știrile
Citește și