Închide meniul
EXCLUSIV

România joacă în albastru după 34 de ani! Mircea Lucescu: „Eu am făcut echipament complet albastru”! Cum s-a opus Elena Ceauşescu

Bogdan Stănescu Publicat: 15 octombrie 2024, 21:05

Reclamă
România joacă în albastru după 34 de ani! Mircea Lucescu: „Eu am făcut echipament complet albastru! Cum s-a opus Elena Ceauşescu

România joacă în albastru după 34 de ani! Mircea Lucescu: "Eu am făcut echipament complet albastru"

Mircea Lucescu / AntenaSport

România joacă în albastru după 34 de ani! Într-o declaraţie exclusivă pentru AntenaSport a lui Mircea Lucescu, selecţionerul României a dezvăluit că el a fost cel care a introdus echipamentele naţionalei într-o singură culoare, în precedentul mandat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a fost selecţioner al României şi în perioada 1981-1986. „Il Luce” a fost selecţionerul care a dus prima oară România la un Campionat European, în 1984.

România joacă în albastru după 34 de ani! Mircea Lucescu: „Eu am făcut echipament complet albastru”! Cum s-a opus Elena Ceauşescu

(n.r.: După 34 de ani jucăm în albastru) E foarte bine. Îmi aduc aminte că atunci când eu eram la echipa naţională, reuşisem să fac echipamente în toate culorile. Galben complet, roşu complet şi albastru complet, cu tricolorul, pentru că era deja permanent roşu, galben, albastru, nu se vedeau mai bine de atât.

Pe urmă au renunţat, a fost şi o opoziţie din partea doamnei (n.r: Elenei Ceauşescu), care ne-a transmis să jucăm roşu, galben, albastru tricou, chiloţi şi jambiere.

De multe ori eram în dificultate pentru că erau şi alte echipe care aveau câte trei culori. Pe teren se vede mult mai bine când ai o singură culoare. E mult mai uşor de controlat zona în care se duce un coechipier. Se vede mult mai bine. Dar nu contează, vom vedea. Să sperăm că această culoare e cu noroc”, a declarat Mircea Lucescu în exclusivitate pentru AntenaSport, înainte de Lituania – România.

Reclamă
Reclamă

Ultima oară când naţionala a jucat în albastru a fost pe 17 octombrie 1990, într-un meci România – Bulgaria 0-3. Meciul a contat pentru preliminariile pentru EURO 1992, turneu final pe care „tricolorii” l-au ratat. În studioul de pe Antena 1, de dinainte de meciul Lituania – România, Gică Popescu a povestit că presa i-a criticat dur pe el, Gică Hagi & comp. după înfrângerea la scor de forfait cu Bulgaria lui Stoichkov. Popescu a rememorat că Hristo Stoichkov a prins un meci foarte bun atunci, contra naţionalei României.

Mircea Lucescu a spus motivul pentru care a optat pentru aceeaşi echipă de start cu Lituania! O singură modificare în primul 11

Mircea Lucescu a spus motivul pentru care a optat pentru aceeaşi echipă de start cu Lituania! „Il Luce” a fost nevoit să îl schimbe pe Nicuşor Bancu, suspendat, cu Deian Sorescu.

În rest, echipa este aceeaşi care a obţinut victoria cu Cipru, în deplasare, cu 3-0.

Reclamă

Într-o declaraţie exclusivă pentru AntenaSport, Mircea Lucescu a explicat că omogenitatea echipei este foarte importantă într-o competiţie precum Liga Naţiunilor.

(n.r.: nu sunt foarte multe surprize, doar Sorescu îl va înlocui pe Bancu. Menţineţi aceeaşi formaţie) Bineînţeles. Nu am niciun motiv să se schimbe deocamdată.

Vom vedea, din punct de vedere fizic, cred că s-au recuperat. Dacă e unul care face semne, avem jucători la dispoziţie pentru a-l înlocui. Omogenitatea echipei contează foarte mult deocamdată, mai ales că, într-un interval de 3 luni, suntem obligaţi să jucăm o competiţie cum e asta. Nu e simplu”, a declarat Mircea Lucescu, înainte de startul partidei Lituania – România, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Lituania – România e în direct de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Meciul Lituania – România e în direct marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Înaintea acestei partide, despre care Mircea Lucescu a spus că ar putea fi „decisivă”, naţionala ocupă primul loc în grupa ei din UEFA Nations League.

România a câştigat toate cele trei partide disputate până acum în acest sezon de UEFA Nations League: cu Kosovo, cu 3-0 (în deplasare), cu Lituania, cu 3-1 (acasă) şi cu Cipru, cu 3-0 (în deplasare).

Echipa de start a României:

ROMÂNIA: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin, M. Marin, Stanciu-cpt. – Man, Drăguș, Mihăilă.
Rezerve: Moldovan, Târnovanu – Manea, Ghiță, Alibec, Chipciu, Pușcaș, Dican, Hagi, Fl. Coman,  Olaru, Mitriță.

Selecționer: Mircea Lucescu

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

  • FCSB

    59%

  • Dinamo

    31%

  • Egal

    10%

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:09

Umit Akdag a vorbit despre prima reprezentativă, după golul marcat în România U21 – Elveția U21: „Nu mă așteptam la acest nivel”

22:45

LIVE SCOREScoția – Portugalia și Spania – Serbia se joacă ACUM. Dueluri „de foc” în Nations League! Laporte a marcat pentru iberici

22:36

Daniel Pancu şi-a cerut scuze după ieşirea de la România U21 – Elveţia U21 3-1: „Gestul e incalificabil”! Ce suspendare riscă

22:23

VIDEORăzvan Marin, 4 goluri în 4 meciuri după reușita din Lituania – România! Ce record a stabilit, la echipa națională

22:15

Ianis Stoica, prima reacţie după ce a înscris o „dublă” în România U21 – Elveția U21 3-1: „Nu au mișcat în fața noastră”

21:48

„Lacrimi europene”. Cum au reacţionat jurnaliştii din Elveția după ce România U21 s-a calificat la EURO 2025

1 FotoDavid Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! 2 Programul complet al Marelui Premiu al Statelor Unite! Cursa, duminică, de la 22:00 (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY) 3 Revoluția vitezei la McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu 4 LIVE VIDEOLituania – România 1-2, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY! Denis Drăguş i-a dus pe „tricolori” în avantaj 5 Scoţienii au anunţat ce se va întâmpla cu Ianis Hagi, la Rangers! Verdictul dat după Cipru – România 0-3 6 Ciprian Tătăruşanu l-a făcut praf pe Helmut Duckadam: „Nu mi-a dat niciun sfat pozitiv!” Acuzaţii dure
Citește și