Închide meniul

Lituania – România LIVE VIDEO | „Tricolorii” caută a patra victorie în grupă marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Bogdan Stănescu Publicat: 14 octombrie 2024, 16:59 / Actualizat: 14 octombrie 2024, 18:56

Reclamă
Lituania – România LIVE VIDEO | „Tricolorii caută a patra victorie în grupă marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Lituania - România LIVE VIDEO | "Tricolorii" caută a patra victorie în grupă

Dennis Man, în meciul tur dintre România şi Lituania / SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Lituania – România LIVE VIDEO | Meciul Lituania – România e în direct marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Înaintea acestei partide, despre care Mircea Lucescu a spus că ar putea fi „decisivă”, naţionala ocupă primul loc în grupa ei din UEFA Nations League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a câştigat toate cele trei partide disputate până acum în acest sezon de UEFA Nations League: cu Kosovo, cu 3-0 (în deplasare), cu Lituania, cu 3-1 (acasă) şi cu Cipru, cu 3-0 (în deplasare).

Lituania – România LIVE VIDEO | „Tricolorii” caută a patra victorie în grupă marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

O victorie şi cu Lituania, în deplasare, ar însemna, în proporţie covârşitoare, câştigarea grupei de către România. Numai matematic „tricolorii” nu ar fi câştigătorii grupei.

După partida cu Lituania, care va fi exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY marţi, de la ora 21:45, vor urma două partide acasă pentru naţională: cu Kosovo, pe 15 noiembrie, şi cu Cipru, pe 18 noiembrie.

România are obiectivul de a se califica la Campionatul Mondial din 2026, care va fi transmis de Antena. Antena a achiziţionat drepturile exclusive de difuzare ale Campionatelor Mondiale din 2026 şi 2030. Câştigarea grupei de Nations League i-ar oferi naţionalei o şansă în plus de a merge la Mondialul din 2026, cu ajutorul barajului.

Reclamă
Reclamă

În grupa României din Nations League, acolo unde „tricolorii” ocupă prima poziţie, cu maximum de puncte, pe locul 2 se află Kosovo, cu 6 puncte. Pe locul 3 este Cipru, cu 3 puncte, în timp ce lanterna clasamentului este, în acest moment, în mod surprinzător, Lituania, cu 0 puncte. Lituanienii ne-au pus probleme în meciul tur, disputat la Bucureşti. Mihăilă a deschis scorul în minutul 4, dar lituanienii au egalat în minutul 34, prin Kucys, după ce au etalat un joc foarte curajos.

România a obţinut victoria în partida tur cu Lituania în ultimele minute. Răzvan Marin a transformat în minutul 87 un penalty obţinut de Ianis Hagi. În minutul 90+2 Alex Mitriţă a marcat şi el, după un assist al lui Denis Alibec, iar România a obţinut toate cele 3 puncte. Înaintea penalty-ului obţinut de Ianis Hagi şi transformat de Răzvan Marin, lituanienii au avut un gol anulat.

Mircea Lucescu, în „inspecţie” înainte de Lituania – România! Decizia luată la echipa naţională, după refuzul primit de la UEFA

Mircea Lucescu a fost în „inspecţie” pe arena pe care se va desfăşura meciul dintre Lituania şi România. După refuzul primit de la UEFA, „tricolorii” au efectuat o plimbare pe arena din Kaunas.

Reclamă

UEFA nu le-a permis „tricolorilor” să-şi efectueze antrenamentul oficial pe arena pe care se va disputa duelul cu Lituania. Astfel, Mircea Lucescu a luat decizia de a-i duce pe jucători într-o plimbare scurtă, pentru a avea primul contact cu stadionul unde se vor duela cu lituanienii.

România îşi va efectua antrenamentul de dinaintea partidei la o bază din apropierea arenei din Kaunas. UEFA nu le-a dat voie „tricolorilor” să-şi facă sesiunea de pregătire pe stadionul Dariaus ir Girėno. Motivul: suprafaţa de joc nu se prezintă în cele mai bune condiţii.

După ce UEFA a decis să protejeze gazonul stadionului Dariaus ir Girėno din Kaunas și a mutat antrenamentele oficiale în altă locație, tricolorii au ales azi ca în locul plimbării să facă o vizită la arena pe care se va juca mâine seară meciul”, au anunţat reprezentanţii conturilor echipei naţionale, pe paginile oficiale.

Mircea Lucescu a decis să îi ducă pe „tricolori” pe arena din Kaunas. Selecţionerul a vrut să evite situaţia în care „tricolorii” ar fi luat primul contact cu arena chiar înainte de meciul cu Lituania.

Protocolul UEFA specifică faptul că echipa oaspete are dreptul de a face antrenamentul oficial pe stadionul pe care se va disputa şi partida. Acest fapt s-a respectat la meciul tur din Liga Naţiunilor. Lituanienii şi-au desfăşurat antrenamentul pe arena din Ghencea, unde s-a jucat şi partida. Şi gazonul din Ghencea se prezenta într-o condiţie precară.

Mircea Lucescu a făcut gluma serii când a ajuns la Kaunas

Mircea Lucescu a făcut gluma serii când a ajuns la Kaunas. Delegaţia României a fost „întâmpinată” de frig şi ploaie la sosirea în Lituania.

Mircea Lucescu a glumit în momentul în care s-a întâlnit cu jurnaliştii care îl aşteptau în faţa hotelului. Lucescu a făcut referire la faptul că în Cipru a fost o vreme perfectă de plajă. În schimb, în Lituania este o vreme de toamnă.

Nu v-aţi dus în Cipru unde era cald şi aţi venit aici. Vouă vă place frigul şi ploaia!”, a glumit Mircea Lucescu la sosirea la hotel. Delegaţia României a ajuns la Kaunas duminică seara. De la vremea de plajă din Cipru, elevii lui Mircea Lucescu au dat peste temperaturi de toamnă în Lituania.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:12

Mircea Lucescu, prima reacţie după ce Cornel Dinu l-a făcut praf pe George Puşcaş! Răspunsul selecţionerului României

19:00

LIVE SCORERomânia U20 – Elveția U20 0-0. Test important pentru „tricolorii” lui Costin Curelea

18:53

EXCLUSIV„Trebuie să fim atenţi!” Mircea Lucescu a identificat plusurile Lituaniei înaintea meciului cu România: „Folosesc mult asta”

18:46

EXCLUSIVMarius Marin, mesaj direct despre obiectivul României înainte de meciul cu Lituania (marți, 21:45, Antena 1 și AntenaPLAY)

18:36

EXCLUSIVMircea Lucescu a tras un semnal de alarmă în privinţa gazonului de la meciul Lituania – România: „Se va rupe”

18:33

„Pe ei i-aş chema!” Raul Rusescu a numit 3 trei atacanţi pe care i-ar aduce la naţionala României: „Mesajul este clar”

1 FotoPactul făcut de Ciprian Tătăruşanu cu soţia lui, după ce a trăit cea mai mare trădare: „La început nu m-a crezut!” 2 Erling Haaland a decis să plece de la Manchester City! Spaniolii anunţă „bomba” verii 2025 3 FotoDănuţ Lupu a răbufnit după ce Ianis Hagi le-a luat faţa lui Mitriţă şi Bîrligea: „Pentru că-l cheamă Hagi trebuie să și joace?” 4 Reacția englezilor după ce Radu Drăgușin a marcat în Cipru – România 0-3: „Exact de ce avea nevoie” 5 Program calificări și calendar complet Formula 1 în luna octombrie 2024 6 Cornel Dinu l-a făcut praf pe un jucător al naţionalei după Cipru – România 0-3: „Un dezastru viu, o glumă”
Citește și