Închide meniul
EXCLUSIV

România se pregătește de războiul cu nemții! Mirel Rădoi își ia ”magician”: ”Ar putea fi convocat, valoare are!” Obiectivul selecționerului

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 29 septembrie 2021, 14:51

România se pregătește de războiul cu nemții! Mirel Rădoi își ia ”magician”: ”Ar putea fi convocat, valoare are!” Obiectivul selecționerului

Mirel Rădoi este selecţionerul României

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Mihai Stoichiță este convins că Budescu ar putea ajuta naționala în cele două meciuri din octombrie, dar și în duelurile din luna noiembrie. Directorul tehnic din cadrul FRF susține că Rădoi este cel care decide ce jucători sunt convocați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mirel Rădoi a format un nucleu de jucători la echipa națională

Stoichiță a anunțat faptul că Rădoi și-a format deja un nucleu de bază de jucători. Acesta consideră că naționala începe să arate din ce în ce mai bine.

Nu pot să dau eu soluții la echipa națională, le dă Mirel, dar Budescu, prin valoare, și dacă va juca în jocul care vine, valoare are, îi dă posibilitatea lui Mirel să-l cheme. Mirel decide, el știe ce și cum. Budescu este un jucător de valoare, dar evaloarea momentului o face selecționerul.

Mirel va convoca jucători de care chiar are nevoie. Cred că s-a cam definitivat așa un nucleu. Au fost foarte mulți jucători în ultima vreme, dar acum are un nucleu format, o echipă care are stabilitate. Mai sunt implanturi, e normal, dar ultimele trei meciuri ne dau speranțe”, a declarat Mihai Stoichiță pentru AS.ro.

Obiectivul lui Mirel Rădoi în ultimele jocuri din acest an

Prima bătălie pentru tricolori va fi cea cu Germania, dar Stoichiță este realist și spune că România trebuie să învingă Armenia, Islanda și Liechtenstein. Directorul tehnic de la FRF nu își face prea mari speranțe în ceea ce privește meciul din Germania.

Reclamă

Trebuie să bate Armenia, Islanda, vedem ce om putea să facem cu Germania, să scoatem ce putem și de acolo, este strategia lui Mirel. Să fim realiști, trebuie să ne gândim la Armenia, Islanda, Liechtenstein, părerea mea.

Dacă vom ajunge la baraj, ne întoarcem la momentul în care a venit Mirel la echipa națională. Este mare lucru, dacă vom ajunge la baraj. E bine că atacanții joacă bine acum, au poftă de joc, este un lucru îmbucurător”, a mai spus Stoichiță pentru AntenaSport.

Lotul preliminar convocat de Mirel Rădoi

Portar: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0)

Reclamă 4 / 0/3

Fundași: Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 8/0), Vasile Mogoș (Crotone/Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1)

Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Ianis Hagi (Rangers/Scoția, 20/1), Dennis Man (Parma/Italia, 12/2), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Marius Marin (Pisa/Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11)

Atacanți: Florin Andone (Cadiz/Spania, 25/2), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8)

Programul naționalei României

România mai are de disputat patru meciuri în preliminariile pentru Mondialul din 2022, care va avea loc în Qatar.

  • 8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)
  • 11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Înintea ultimelor patru meciuri din grupă, România se află pe locul trei în grupă, cu 10 puncte, din 6 etape. Primul loc este ocupat de Germania, cu 15 puncte, iar pe poziția secundă se află Armenia, cu 11 puncte.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
Vezi toate știrile
Citește și