Închide meniul

„Selecționerul e deja ales!” Mircea Rednic, nervos pe decizia șefilor FRF. Reacție antologică. „Nu o să fie unul pe care ni-l dorim!”

Alexandru Ivan Publicat: 12 decembrie 2021, 14:23

Reclamă
„Selecționerul e deja ales! Mircea Rednic, nervos pe decizia șefilor FRF. Reacție antologică. „Nu o să fie unul pe care ni-l dorim!

Mihai Stoichiţă şi Răzvan Burleanu caută un nou selecţioner

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT

Rednic nu este însă mulțumit de alegerea făcută de Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. „Puriul” și-ar fi dorit un selecționer cu experiență, dar, suștine el, FRF a făcut exact opusul și a ales un selecționer care să se supună ordinelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Rednic: „Selecționerul nu e unul pe care ni-l dorim!”

„Eu zic că deja e ales selecționerul, o să vedeți, normal ar trebui unul cu experiență, nu știu dacă o să accepte cei de la Federație, pentru că nu or să poată să se mai implice. Eu cred că n-o să fie un antrenor pe care ni-l dorim”, a spus Mircea Rednic, într-o conferință de presă.

FRF a negociat cu mai mulți antrenori experimentați în ultima perioadă, printre care Gică Hagi, Dan Petrescu și Răzvan Lucescu. „Regele” și Lucescu Jr. au refuzat naționala, în timp ce „Bursucul” susține că va da răspunsul final înainte de Crăciun.

România a rămas fără selecționer după ce contractul lui Mirel Rădoi cu FRF a expirat. Tricolorii au ratat prezența la barajul pentru Mondialul din Qatar. Rădoi își anunțase plecarea încă din luna octombrie.

Adrian Mutu va fi noul selecționer al României

Din informațiile AS.ro, Adrian Mutu s-a înțeles deja cu FRF și urmează să semneze contractul în decursul următoarelor 10 zile. Deși Dan Petrescu încă nu a refuzat oficial, „Bursucul” trebuie să-și desfacă contractul cu CFR Cluj, iar acest lucru se poate face doar achitând clauza de reziliere, în valoare de 600.000 de euro.

Reclamă

Pe de altă parte, FRF a precizat, categoric, că nu va plăti niciodată vreo clauză pentru un selecționer. „Nu, Federaţia nu va face niciodată acest lucru. Nu va plăti o clauză de reziliere. Iese din politica ei această formă de a anagaja un antrenor. Asta pot să vă spun cu mâna pe inimă. Eu cred că până de Crăciun, poate înainte, problema va fi rezolvată„, a spus Mihai Stoichiță, recent, potrivit digisport.ro.

Pentru Mutu, ar fi a doua colaborare cu FRF. „Briliantul” a fost selecționerul României U21 în perioada ianuarie 2020 – martie 2021. Cu el la conducere, tricolorii mici au terminat neînvinși la Campionatul European, într-o grupă cu Olanda, Ungaria și Germania.

Cum l-a convins Adrian Mutu pe Răzvan Burleanu să-l numească selecționer

La nivel de echipe de club, Mutu a antrenat doar în Liga 1, la seniori, și în Emiratele Arabe Unite, la juniori. Prima experiență de antrenor principal a avut-o la FC Voluntari, unde a stat aproximativ două luni, în sezonul 2017-2018. „Briliantul” a disputat atunci baraj de retrogradare/promovare, cu Chindia Târgoviște, pe care l-a câștigat.

Reclamă 4 / 0/3

După experiența de la Voluntari, Mutu a ajuns în Emirate, unde a prăgit echipa secundă a celor de la Al-Wahda, timp de aproape un an, până în decembrie 2019. Mutu a revenit apoi în țară si a fost numit selecționerul României U21.

La sfârșitul lui mai 2021, Adrian Mutu a semnat cu FC U Craiova 1948, echipă care abia promovase în Liga 1 la acea vreme. Așteptările lui Mutu au fost mari la formația patronată de Adrian Mititelu, dar aventura „Briliantului” în Bănie s-a încheiat prematur. A fost demis după derby-ul pierdut la începutul lui octombrie cu Universitatea Craiova, scor 0-2.

Mutu a lasat-o pe FC U Craiova 1948 pe locul 13, fără victorie timp de peste două luni, de la un meci cu Academica Clinceni disputat pe 7 august. În total, oltenii au câștigat doar două meciuri în Liga 1 cu Adrian Mutu pe bancă.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 14:00 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său Vezi toate știrile
Citește și