Închide meniul

Ştefan Târnovanu a fost degeaba „eroul” României U21: „Suntem departe!”. Ce a spus despre viitorul lui la FCSB

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 iunie 2023, 0:15

Reclamă
Ştefan Târnovanu a fost degeaba „eroul României U21: „Suntem departe!. Ce a spus despre viitorul lui la FCSB

Ştefan Târnovanu a fost degeaba "eroul" României U21

Ştefan Târnovanu, la finalul unui meci de la EURO U21 / Profimediaimages

Ştefan Târnovanu a fost degeaba „eroul” României U21 împotriva Croaţiei U21, la Campionatul European. Chiar dacă a avut parade de senzaţie, micii tricolori au încheiat turneul final fără victorie şi fără gol marcat. Portarul de la FCSB nu s-a putut bucura pentru evoluţia impresionantă din Ghencea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Târnovanu a fost desemnat jucătorul meciului cu Croaţia, din Ghencea. A oferit o primă reacţie la finalul partidei şi a recunoscut că este mulţumit pe plan personal. A vorbit şi despre viitorul său la echipa de club.

Ştefan Târnovanu a fost degeaba „eroul” României U21: „Suntem departe!”

Pe plan personal, cu siguranţă sunt fericit. Mă bucur că nu am reuşit să iau gol. Pe final este trist că părăsim competiţia cu un singur punct. Cu echipa aş fi vrut să facem mai mult, e cam puţin pentru ce speram noi.

Poate frica, nivelul campionatului. Cred că am fost depăşiţi total în primele două meciuri. Suntem departe de ce ar trebui să fim în acest moment. Asta simt eu!

De ce să simt rău că s-a calificat Georgia, bravo lor. Au jucat cu 50.000 de oameni în tribună. Să se ducă cât mai departe. Presiune e la fiecare meci.

Reclamă

Ţinem cont că nu am marcat, am luat un singur punct, e un eşec. Ţinând cont de nivelul acesta, putem spune că e un câştig. Dacă vor să mă caute, să mă caute, ştiu unde mă găsesc. Anglia (n.r. campionatul în care şi-ar dori să ajungă)„, a declarat Ştefan Târnovanu pentru tvr.ro.

Ştefan Târnovanu a fost omul meciului împotriva Croaţiei U21. Defensiva lui Săndoi a avut mari probleme în minutul 37, când croaţii au plecat pe contraatac cu 6 jucători. Baturina şi-a încercat norocul cu un şut din afara careului şi l-a pus la grea încercare pe portarul numărul 1 de la FCSB.

Târnovanu a respins cu dificultate în faţă, iar mingea a ajuns la Beljo. Acesta a şutat la colţul scurt, dar goalkeeperul României a intervenit din nou spectaculos. Balonul nu a părăsit careul echipei nostre. Vidovic a ajuns la finalizare, dar a trimis în transversală din poziţie ideală. Târnovanu era de această dată „bătut”, dar a avut şansă.

Reclamă 4 / 0/3

Ruşine istorică suferită de jucătorii antrenaţi de Emil Săndoi

Jucătorii lui Emil Săndoi nu au reuşit să înscrie nici în disputa cu Croaţia U21, care nu mai avea miză. Ambele naţionale pierduseră orice şansă să se califice în sferturile de finală.

Selecţionerul României U21 l-a lăsat din nou pe bancă pe puştiul minune al Farului, Adrian Mazilu, şi a atacat cu Octavian Popescu, Markovic şi Işfan. Jucătorul de la FCSB a fost principalul pericol la poarta adversă în startul meciului. L-a servit ideal pe Louis Munteanu, în minutul 23, dar portarul Croaţiei a intervenit salvator. După, Tavi Popescu a ratat după o incursiune spectaculoasă.

Până la final, tricolorii nu au reuşit să înscrie şi au stabilit o contraperformanţă. Este pentru prima dată când România U21 termină fără gol marcat un turneu final. Jucătorii lui Săndoi se pot mulţumi doar cu punctul obţinut împotriva Croaţiei. Doar la Europeanul din 1998, cu Victor Piţurcă pe bancă, s-a mai întâmplat ca naţionala de tineret să termine fără nicio victorie.

Croaţia – România 0-0. Tricolorii sunt OUT de la EURO U21 2023

Echipa naţională U21 a României a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat în compania echipei naţionale U21 a Croaţiei, în grupa A a Campionatului European U21. Echipa României încheie cele trei meciuri din grupă fără gol marcat.

În minutul 19, Octavian Popescu i-a pasat foarte bine lui Louis Munteanu, care a şutat din careu, dar portarul Pandur a reţinut. În minutul 23, Octavian Popescu a avut o acţiune care a destabilizat apărarea croată, a combinat cu Işfan şi a trimis din cădere la poartă, Pandur salvând in extremis. Tricolorii au avut emoţii în minutul 38, când Târnovanu a intervenit mai întâi la şutul lui Baturina, apoi la cel al lui Beljo, iar faza s-a încheiat cu şutul în bară al lui Vidovic. Repriza s-a încheiat cu şutul pe portar al lui Pantea, din minutul 40, după o cursă frumoasă şi o pasă excelentă a lui Markovic.

Partea a doua nu a excelat în faze de poartă. În minutul 63 Petrila a trimis din careu, din poziţie bună, mult pe lângă poartă. Târnovanu a avut o intervenţie excelentă în minutul 79, iar în minutul 80 Prsir nu a gasit spatiu portii tricolorilor. Fruk a fost blocat de Dican în minutul 85, iar în minutul 90+1 Târnovan i-a refuzat golul lui Frigan şi s-a încheiat 0-0, iar România termină grupa pe ultimul loc, cu un punct, fără gol marcat şi cu patru primite.

CROAŢIA: Pandur – Sigur, Franjic-cpt (Galesic 46), Perkovic, Krizmanic – Vidovic (Sego 67), Hodza (Prsir 46), Bulat (Palaversa 79), Baturina – Frigan, Beljo (Fruk 68). SELECŢIONER: Dragan Skocic

Reclamă

ROMÂNIA: Târnovanu – Pantea, Racoviţan-cpt, Dican, Ţicu – Işfan (Miculescu 89), Dr. Albu, Lixandru – L. Munteanu (Mazilu 74), Markovic (Bîrligea 46), Oct. Popescu (Petrila 60). SELECŢIONER: Emil Săndoi

Cartonaşe galbene: Hodza 21, Sigur 34, Franjic 35, Baturina 70, Perkovic 86 / Octavian Popescu 24

Arbitri: Joao Pinheiro – Bruno Jesus, Luciano Maia (toţi din Portugalia) – Allard Lindhout (Ţările de Jos)

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani 9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei 9:24 Florin Prunea s-a prăbuşit emoţional după dezastrul de la Dinamo: „E teribil! Inadmisibil!” 9:02 Mihai Stoica, verdict cumplit pentru Dinamo: „A cam retrogradat!” 4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
Vezi toate știrile
Citește și