Închide meniul

TOȚI PENTRU ROMÂNIA | Secretul victoriei contra Germaniei: "Trebuie să suferim pentru orice minge". Valentin Mihăilă şi-a surprins colegii: "Jos pălăria pentru el!"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 martie 2021, 15:49

TOȚI PENTRU ROMÂNIA | Secretul victoriei contra Germaniei: "Trebuie să suferim pentru orice minge". Valentin Mihăilă şi-a surprins colegii: "Jos pălăria pentru el!"

Mediafax Foto / George Fluster via Hepta

Valentin Mihăilă şi-a impresionat un fost rival din Liga 1, Andrei Burcă, alături de care a jucat în România - Macedonia de Nord 3-2

România a învins Macedonia de Nord cu 3-2 la debutul în preliminariile CM 2022 şi se pregăteşte pentru marele meci contra Germaniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România – Germania | Andrei Burcă: "Trebuie să fim războinici, să nu avem regrete când ieşim de pe teren"

"Suntem conştienţi că întâlnim o echipă foarte bună, cu jucători… cei mai buni pot să spun, joacă toţi la echipe de top din Europa. Dar noi ştim că suntem un grup unit, formăm un grup puternic. 

Trebuie să suferim pentru orice minge, să ne ajutăm între noi, să dăm totul pentru noi şi pentru ţară. Doar aşa putem obţine ceva. Trebuie să fim războinici, să nu avem regrete când ieşim de pe teren", a spus Andrei Burcă, pentru frf tv.

Burcă a jucat titular contra Macedoniei de Nord, meci în care România a primit două goluri în două minute, iar oaspeţii au reuşit să facă 2-2 pe Arena Naţională, lucru care l-a făcut pe Mircea Rednic să râdă de tricolori.

"La noi este cheia, trebuie să fim mai atenţi. De la 2-0, nu mai are voie nimeni să ne egaleze pe viitor. Cred că o să facă şi ei vor face o figură frumoasă", a mai spus Burcă.

Reclamă

România – Germania | Andrei Burcă: "Am rămas impresionat de Mihăilă"

Fundaşul lui CFR Cluj l-a lăudat pe unul dintre marcatorii României din meciul cu Macedonia de Nord. Mihăilă s-a aflat la debutul în tricoul primei reprezentative.

"Pot spune că am rămas impresionat de Mihăilă. Îl ştiam din Liga 1, am jucat contra lui, mi s-a părut un jucător bun, dar ce-a făcut în ultima perioadă în Serie A şi cel puţin la meciul de aseară… pfff… am rămas impresionat! Pot să zic: 'Jos pălăria pentru el!', a mai spus Burcă.

Fundaşul naţionalei spune că o calificare la CM 2022 ar fi cel mai mare vis şi a recunoscu că în tricoul României se transformă într-un tip vulcanic.

Reclamă 4 / 0/3

"Mereu am fost echilibrat, aşa a fost construit ADN-ul meu. Şi tăcut, da. Dacă am ceva de spus, spun. În rest, nu-mi place să vorbesc doar de dragul de a o face. Când sunt la echipa naţională, pot spune că mă transform, pentru că reprezint ţara şi e cea mai mare onoare.

Este cel mai mare vis. În primul rând, să-ţi reprezinţi ţara, apoi să mergi la un turneu final cum este un Campionat Mondial. Nu trecem prin cea mai bună perioadă, pentru că am ratat Euro, dar vrem de la meci la meci să progresăm, să încercăm să-i aducem mai aproape de noi pe suporteri", a încheiat Burcă.

Preliminarii CM 2022. România – Germania se joacă duminică, de la 21:45 

România a trecut de Macedonia de Nord, scor 3-2, iar următorul joc va fi Germania, pe 28 martie, de la ora 21:45, tot pe Arena Națională. Partida va fi în format live text pe www.as.ro.

25 martie: România – Macedonia de Nord 3-2 (Arena Națională)
28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)
31 martie: Armenia – România, ora 19:00

Lotul României pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022

PORTARI: Florin Niță, Florin Iacob, Ionuţ Radu, David Lazar;

FUNDAȘI: Vasile Mogoș, Ionuț Nedelcearu, Alin Toșca, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora, Ovidiu Popescu, Nicușor Bancu;

MIJLOCAȘI: Răzvan Marin, Alexandru Crețu, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Alexandru Maxim, Erik Bicfalvi, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Florin Tănase, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău;

Reclamă

ATACANȚI: Claudiu Keșeru, George Pușcaș.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor Vezi toate știrile
Citește și