Închide meniul
Foto

Emeric Ienei împlineşte 87 de ani! Ce mesaje a primit legenda roş-albaştrilor de la CSA Steaua şi FCSB

Reclamă

Publicat: 22 martie 2024, 10:41

Emeric Ienei împlineşte 87 de ani! Ce mesaje a primit legenda roş-albaştrilor de la CSA Steaua şi FCSB

Emeric Ienei împlineşte 87 de ani

Emeric Ienei, prezent la un meci / Profimediaimages

Emeric Ienei împlineşte astăzi 87 de ani. Antrenorul legendar, care a ajutat-o pe Steaua să câştige Cupa Campionilor Europeni, a fost asaltat cu mesaje de felicitare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Emeric Ienei este antrenorul român care a obţinut cea mai mare performanţă internaţională cu o echipă de club de la noi. Pe 7 mai 1986 Steaua Bucureşti, antrenată de Ienei, a cucerit Cupa Campionilor Europeni. Helmut Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor la acel meci, după ce a apărat cele 4 penalty-uri bătute de cei de la FC Barcelona.

Emeric Ienei împlineşte 87 de ani

FCSB îi urează La Mulți Ani domnului Emeric Ienei, ajuns la venerabila vârstă de 87 de ani.

Clubul nostru îi dorește antrenorului care a adus trofeul UEFA Champions League la București să aibă parte de multă sănătate!„, au transmis oficialii lui FCSB.

Reclamă

ANIVERSARE. „La Mulți Ani”, Emeric Jenei!

A scris istorie pentru Steaua și pentru echipa națională a României!

A condus Steaua spre cel mai important succes al fotbalului românesc: cucerirea Cupei Campionilor Europeni, pe 7 mai 1986!

Reclamă 4 / 0/3

Un om cu un bun simț extraordinar, calm, zâmbitor și un antrenor de excepție, Emeric Jenei își serbează ziua de naștere.

La borna cu numărul 87, Clubul Steaua București îi mulțumește pentru tot ceea ce a realizat sub culorile roș-albastre, îi transmite multă sănătate și clipe minunate alături de cei dragi!

„La Mulți Ani”, Emeric Jenei!„, a fost mesajul de pe reţelele sociale a celor de la Steaua Bucureşti.

Să-i urăm un călduros ‘La mulţi ani’, antrenorului nostru campion, Emerich Jenei!„, a scris Gabi Balint pe contul său de Facebook.

Emeric Ienei a scris istorie în fotbalul românesc

Emeric Ienei s-a născut la 22 martie 1937, la Agrişu Mic, în judeţul Arad. Deşi şi-a dorit să devină avocat, el a ajuns fotbalist şi ca jucător a activat la echipele UTA Arad, Steaua Bucureşti şi Kayserispor. A câştigat de trei ori titlul de şi de patru ori Cupa României, toate cu Steaua Bucureşti.

Reclamă

Ca antrenor, Ienei a activat la Steaua Bucureşti, Crişul Oradea, Chindia Târgovişte, Videoton, Panionios şi Universitatea Craiova şi a fost selecţioner al echipelor naţionale ale României şi Ungariei.

Cea mai mare performanţă din cariera sa de tehnician este câştigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986. Tot cu Steaua a câştigat cinci titluri şi trei Cupe ale României.

La 9 martie 2017, Emeric Ienei a fost decorat prin decret prezidenţial de Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler. El are şi Ordinul Meritul Sportiv acordat în 2008 de preşedintele Traian Băsescu.

Emeric Ienei a venit la un meci în baston: „Tot timpul elegant!”

Anul trecut, de ziua lui, Ienei a mers să vadă live duelul dintre CSM Oradea și BCM Pitești, din prima ligă de baschet din România. Orădenii au făcut spectacol și s-au impus cu un categoric 84-69, sub privirile fostului selecționer al României.

Emeric Ienei continuă să aibă nevoie de baston pentru a se deplasa, din cauza problemelor locomotorii. Așa și-a făcut apariția și în sala din Oradea (VEZI GALERIA FOTO).

Mihai Stoica a observat și stilul elegant al uriașului jucător și antrenor al Stelei.

Arată mai bine acum decât acum un an şi jumătate. Îmbrăcat elegant, tot timpul elegant”, a spus Mihai Stoica, potrivit orangesport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și