EXCLUSIV AS.ro LIVE

Eric, aventuri pe drumul spre România! ”Am venit cu autocarul! Era un domn cu două găini sub braț :)!” Șocat de primul contact cu Mediașul: ”Nici în favelele din Brazilia nu e așa!”

De Silviu Corneanu
Publicat: 28.09.2021, 15:34

Eric de Oliveira a fost invitat la AS.ro LIVE. Brazilianul are o poveste de viață demnă de un film și a dezvăluit cum a ajuns în România. Mijlocașul a fost șocat de primul contact cu țara noastră.

Eric de Oliveira a fos tinvitat la AS.ro LIVE

Eric de Oliveira și-a spus povestea la AS.ro LIVE

AS.ro

Eric se afla în Austria, când a fost convins să vină în România. Brazilianul a fost trimis cu un taxi până la Munchen, de unde a fost pus într-un autocar. De Oliveira a trăit aventura vieții lui pe drumul dintre Germania și România.

Am fost cu un taxi din Lustenau până la Munchen, iar de la Munchen am venit cu un autocar, până în Arad. Eu credeam că vin cu un avion. Nu am avut bilet cu loc stabilit. Trebuia să oprim în fiecare vamă. Când am coborât să mergem la baie, m-am întors și mi-am găsit locul ocupat. Era un domn, stătea pe locul meu, cu două găini sub braț.

Eu am încercat să-i zic că e locul meu. M-au ajutat două fete din Arad, care vorbeau spaniola. Avea o geantă din aia de la supermarket. M-am așezat lângă, iar, la un momentdat, domnul a obosit foarte tare și a dormit, așa, cu capul pe umărul meu și cu găinile sub braț :)). Eu mișcam ușor din umăr, să se trezească, dar nimic”, a povestit Eric la AS.ro LIVE.

Eric de Oliveira a fost șocat de primul contact cu România

Eric de Oliveira a recunoscut că a avut un șoc când a ajuns la Mediaș. ”Nici în favelele din Brazilia nu era așa”, își amintește acum cel mai bun marcator străin din fotbalul românesc. În momentul de față, Eric este accidentat și ar putea fi forțat să își încheie cariera.

Nu m-am gândit niciodată că o să rămân aici. Doru Dodiță făcea glume cu mine și îmi zicea că o să rămân acolo. I-am zis: du-te, mă, de aici, eu mă duc acasă. În primul an la Mediaș, abia așteptam să plec, nu mai puteam cu orașul, voiam să dispar de aici.

Nici în favelele de la mine din Brazilia nu e așa. În al doilea an am văzut că e liniște și m-am gândit ce îmi trebuie altceva, mă mai duc la Sibiu sau Cluj, cheltui bani. În primul an am cunoscut-o pe Cosmina și am rămas aici”, a declarat brazilianul la AS.ro LIVE.

Fotbalul, visul lui Eric de Oliveira

Prin practicarea fotbalului, Eric și-a îndeplinit un vis. Brazilianul stabilit în a vorbit despre diferențele dintre țara sa natală și România. Fotbalul este privit ca o religie în Brazilia. Eric și-a dorit enorm să reușească în fotbal pentru a-și putea ajuta familia.

Este o diferență foarte mare dintre România și Brazilia. La noi, în Brazilia, din 10 străzi, pe 9 se juca fotbal, cu pietroaie, pe asfalt. În România, din 10 străzi nu vezi pe una să se joace fotbal.

Fotbalul a fost visul meu, de mic. Am mai avut și alte talente, dar am zis că vreau să fac fotbal. Am zis de mic că vreu să îmi ajut familia, mama, sora”, a mai spus Eric la AS.ro LIVE.

Eric de Oliveira a jucat fotbal pe stradă

Eric a dezvăluit la AS.ro LIVE un episod mai puțin știut. Brazilianul a început să joace fotbal cu copiii, pe stradă, după un antrenament.

În 2007, când am ajuns la Mediaș, am venit de la un antrenament, foarte supărat, și am găst doi copii în fața blocului. M-au rugat să jucăm fotbal și se certau care să fie Eric. Jucam fotbal, acolo, cu ei, iar la un momentdat lumea a ieșit la balcon și a început să mă aplaude”, a dezvăluit Eric la AS.ro LIVE.

Pe același subiect
Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost invitate la AS.ro LIVE
Alte Sporturi • 22 oct., 13:16
Fetele de ”aur” și-au spus povestea la AS.ro LIVE! Promisiunea pe care și-au făcut-o înainte de Olimpiadă: ”Noua Zeelandă a fost adversarul nostru principal”
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, la AS.ro LIVE
Alte Sporturi • 22 oct., 10:20
AS.ro LIVE | Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost invitatele lui Cătălin Oprișan! Povești de senzație cu fetele de aur de la Tokyo
roxana chiperi în costum de baie
Alte Sporturi • 21 oct., 15:13
Crescută într-un centru de plasament, Roxana Chiperi sare în ajutorul copiilor nevoiași! Proiectul antrenoarei de fitness

AS. RO LIVE

Radiş şi Bodnar, fetele de aur ale României, la AS.ro LIVE

Antena 1
Îți amintești de Elly și Cristian Șonea de la „Mireasă pentru fiul meu”? Cei doi au făcut un anunț important în urmă cu câteva ore
Ultimele știri
12:16 Barcelona – Real Madrid | Catalanii, puși la zid în presa din Spania înainte de El Clasico. „Toată lumea se aștepta la asta!” 12:13 Barcelona – Real Madrid. Cum a influențat apariția VAR El Clasico. Arbitrul de azi, ”prieten” cu arbitrajul video 11:53 Barcelona – Real Madrid LIVE TEXT (17:15). El Clasico, episodul 247. Echipele probabile ale celor doi coloși 11:27 Dinamo – Rapid 1-1. Iuliu Mureșan a anunțat încă două transferuri la Dinamo! ”Urmează să semneze luni” 11:23 Emma Răducanu se simte ca acasă la Cluj! Cum își petrece timpul înainte de Transylvania Open. Înâlnire surpriză cu o rivală la trofeu 11:00 Verdictul medicilor în cazul lui Alexandru Răuță. Anunțul de ultimă oră făcut de Iuliu Mureșan. „Nu a spus nimănui că are probleme!” 10:30 Dinamo – Rapid 1-1. Reacția ultrașilor după ce Dinamo a ajuns la 10 meciuri fără victorie, în Liga 1 10:08 David Beckham va fi ambasadorul Campionatului Mondial din Qatar 2022! Suma colosală încasată de starul englez de la organizatori 10:02 Daniel Pancu, genial. I-a comparat pe ”grașii” din Liga 1 cu jucătorii de afară. ”Când se dezbracă ăia închizi televizorul! Se mai uită soția la meciuri” 9:44 LIVE BLOG | Ziua derby-urilor în Europa! Barcelona – Real Madrid, capul de afiș. Manchester United – Liverpool, meci istoric. Inter – Juventus și AS Roma – Napoli, dueluri pentru Scudetto
Top citite
Mircea Rednic, decizie radicală la Dinamo! I-a luat banderola lui Deian Sorescu: „El va fi căpitan, merită”
1
Mircea Rednic, decizie radicală la Dinamo! I-a luat banderola lui Deian Sorescu: „El va fi căpitan, merită”
Close