Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Eric, aventuri pe drumul spre România! ”Am venit cu autocarul! Era un domn cu două găini sub braț :)!” Șocat de primul contact cu Mediașul: ”Nici în favelele din Brazilia nu e așa!”

Reclamă

Silviu Corneanu Publicat: 28 septembrie 2021, 15:34

Eric, aventuri pe drumul spre România! ”Am venit cu autocarul! Era un domn cu două găini sub braț :)!” Șocat de primul contact cu Mediașul: ”Nici în favelele din Brazilia nu e așa!”

Eric de Oliveira și-a spus povestea la AS.ro LIVE

AS.ro

Eric se afla în Austria, când a fost convins să vină în România. Brazilianul a fost trimis cu un taxi până la Munchen, de unde a fost pus într-un autocar. De Oliveira a trăit aventura vieții lui pe drumul dintre Germania și România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Am fost cu un taxi din Lustenau până la Munchen, iar de la Munchen am venit cu un autocar, până în Arad. Eu credeam că vin cu un avion. Nu am avut bilet cu loc stabilit. Trebuia să oprim în fiecare vamă. Când am coborât să mergem la baie, m-am întors și mi-am găsit locul ocupat. Era un domn, stătea pe locul meu, cu două găini sub braț.

Eu am încercat să-i zic că e locul meu. M-au ajutat două fete din Arad, care vorbeau spaniola. Avea o geantă din aia de la supermarket. M-am așezat lângă, iar, la un momentdat, domnul a obosit foarte tare și a dormit, așa, cu capul pe umărul meu și cu găinile sub braț :)). Eu mișcam ușor din umăr, să se trezească, dar nimic”, a povestit Eric la AS.ro LIVE.

Eric de Oliveira a fost șocat de primul contact cu România

Eric de Oliveira a recunoscut că a avut un șoc când a ajuns la Mediaș. ”Nici în favelele din Brazilia nu era așa”, își amintește acum cel mai bun marcator străin din fotbalul românesc. În momentul de față, Eric este accidentat și ar putea fi forțat să își încheie cariera.

Reclamă

Nu m-am gândit niciodată că o să rămân aici. Doru Dodiță făcea glume cu mine și îmi zicea că o să rămân acolo. I-am zis: du-te, mă, de aici, eu mă duc acasă. În primul an la Mediaș, abia așteptam să plec, nu mai puteam cu orașul, voiam să dispar de aici.

Nici în favelele de la mine din Brazilia nu e așa. În al doilea an am văzut că e liniște și m-am gândit ce îmi trebuie altceva, mă mai duc la Sibiu sau Cluj, cheltui bani. În primul an am cunoscut-o pe Cosmina și am rămas aici”, a declarat brazilianul la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3

Fotbalul, visul lui Eric de Oliveira

Prin practicarea fotbalului, Eric și-a îndeplinit un vis. Brazilianul stabilit în a vorbit despre diferențele dintre țara sa natală și România. Fotbalul este privit ca o religie în Brazilia. Eric și-a dorit enorm să reușească în fotbal pentru a-și putea ajuta familia.

Este o diferență foarte mare dintre România și Brazilia. La noi, în Brazilia, din 10 străzi, pe 9 se juca fotbal, cu pietroaie, pe asfalt. În România, din 10 străzi nu vezi pe una să se joace fotbal.

Fotbalul a fost visul meu, de mic. Am mai avut și alte talente, dar am zis că vreau să fac fotbal. Am zis de mic că vreu să îmi ajut familia, mama, sora”, a mai spus Eric la AS.ro LIVE.

Eric de Oliveira a jucat fotbal pe stradă

Eric a dezvăluit la AS.ro LIVE un episod mai puțin știut. Brazilianul a început să joace fotbal cu copiii, pe stradă, după un antrenament.

În 2007, când am ajuns la Mediaș, am venit de la un antrenament, foarte supărat, și am găst doi copii în fața blocului. M-au rugat să jucăm fotbal și se certau care să fie Eric. Jucam fotbal, acolo, cu ei, iar la un momentdat lumea a ieșit la balcon și a început să mă aplaude”, a dezvăluit Eric la AS.ro LIVE.

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! Vezi toate știrile
Citește și