Închide meniul

EURO 2023 U21 | Spania şi Israel s-au calificat, dramatic, în semifinale! Ibericii au avut viaţă grea în Giuleşti!

Bogdan Stănescu Publicat: 2 iulie 2023, 0:25 / Actualizat: 14 iulie 2023, 20:28

Reclamă
EURO 2023 U21 | Spania şi Israel s-au calificat, dramatic, în semifinale! Ibericii au avut viaţă grea în Giuleşti!

EURO 2023 U21 | Anglia - Spania

Spania a câştigat meciul cu Elveţia din Giuleşti / Profimediaimages

EURO 2023 U21 | Spania şi Israel s-au calificat, dramatic, în semifinale!. Ibericii au obţinut o victorie în prelungiri împotriva Elveţiei. Miranda a reuşit golul de 2-1 în minutul 103. A fost dramatism şi în Georgia U21 – Israel U21, partidă decisă la lovituri de departajare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

EURO 2023 U21 | Spania şi Israel s-au calificat, dramatic, în semifinale!

Celelalte două semifinale sunt Anglia U21 – Portugalia U21 (19:00) şi Franţa U21 – Ucraina U21 (22:00). Ambele vor putea fi urmărite în format LIVE SCORE pe AS.ro.

Spania – Elveţia 2-1

Min. 120: Final de meci! Spania U21 s-a calificat în semifinale!

Min. 103: Spania U21 – Elveţia U21 2-1. Miranda a marcat şi ibericii sunt la un pas de calificarea în semifinale.

Min. 90+3: Spania – Elveţia se va decide după disputarea a două reprize de prelungiri.

Reclamă

Min. 90+1: Spania – Elveţia 1-1! Z. Amdouni a egalat pentru elveţieni!

Min. 68: Spania – Elveţia 1-0! Gomez a deschis scorul, din pasa lui Ruiz.

Min. 1: A început cea de a doua semifinală, Spania – Elveţia!

Reclamă 4 / 0/3

Georgia – Israel 3-4, după loviturile de departajare

Georgia – Israel 3-4 la loviturile de la 11 metri! Israel se califică în semifinalele EURO 2023 U21!

Min. 120: Se încheie şi prelungirile! Urmează lovituri de departajare!

Min. 90: Se încheie timpul regulamentar! Avem prelungiri!

Min. 45: Pauză

Min. 1: A început meciul!

Echipele de start:

Georgia U21: Mamardashvili – Azarovi, Sazonov, Kalandadze, Gelșashvili – Tsitaishvili, Mekvabishvili, Gagnidze, Gocholeishvili – Davitashvili, Gagua.

Selecționer: Ramaz Svanadze

Reclamă

Israel U21: Peretz – Lemkin, Gandelman, Cohen – Jaber, Azulay, Kartsev, Gloukh, Hajaj – Turgeman, Gurno. Rezerve: Tzarfati – Abu Rumi, Bar, Bilevi, Blorian, Ferede, Hofmayster, Khalaili, Layous, Morgan.

Selecționer: Guy Luzon

Georgia câştigase, surprinzător, grupa A de la EURO 2023 U 21. În grupa Georgiei se mai aflau 3 echipe deosebit de puternice: Portugalia, Olanda şi Belgia. Georgia a învins-o pe Portugalia, în primul meci, cu 2-0, apoi a remizat cu Belgia şi cu Olanda. Cu Belgia, Georgia a făcut 2-2, în timp ce cu Olanda partida s-a încheiat 1-1. Georgienii pleacă favoriţi în disputa cu Israel din sferturi, ei jucând meciul acasă, la Tbilisi.

Şi Israel reprezintă o surpriză frumoasă la acest EURO 2023 U21. Naţionala pregătită de Guy Luzon a obținut locul al 2-lea în Grupa C, care a fost câștigată de Anglia. Israel a început cu o remiză faza grupelor, 1-1 cu Germania, apoi a fost învinsă de Anglia, cu 2-0, dar avea să obţină biletele pentru sferturi în ultimul meci. Israel a câştigat disputa cu Cehia cu un gol marcat în minutul 82 de către Omri Gandelman.

România U21 a încheiat Campionatul European fără gol marcat

Jucătorii lui Emil Săndoi nu au reuşit să înscrie nici în disputa cu Croaţia U21, care nu mai avea miză. Ambele naţionale pierduseră orice şansă să se califice în sferturile de finală.

Selecţionerul României U21 l-a lăsat din nou pe bancă pe puştiul minune al Farului, Adrian Mazilu, şi a atacat cu Octavian Popescu, Markovic şi Işfan. Jucătorul de la FCSB a fost principalul pericol la poarta adversă în startul meciului. L-a servit ideal pe Louis Munteanu, în minutul 23, dar portarul Croaţiei a intervenit salvator. După, Tavi Popescu a ratat după o incursiune spectaculoasă.

Până la final, tricolorii nu au reuşit să înscrie şi au stabilit o contraperformanţă. Este pentru prima dată când România U21 termină fără gol marcat un turneu final. Jucătorii lui Săndoi se pot mulţumi doar cu punctul obţinut împotriva Croaţiei. Doar la Europeanul din 1998, cu Victor Piţurcă pe bancă, s-a mai întâmplat ca naţionala de tineret să termine fără nicio victorie.

Mihai Stoichiţă anunţase, înainte de EURO U21 2023, că naţionala noastră poate chiar câştiga trofeul. „Când m-am uitat la ei le-am spus: ‘Cu voi mie nu îmi e frică să spun că mă duc să câştig Campionatul European’”, anunţa directorul tehnic al FRF.

Anghel Iordănescu îl apără pe Emil Săndoi, după parcursul României U21 de la EURO 2023: „Jucătorii sunt capricioși!”

Anghel Iordănescu îl apără pe Emil Săndoi, după parcursul României U21 de la EURO 2023. Fostul selecționer susține că Săndoi nu este responsabil pentru faptul că „tricolorii mici” au încheiat grupa pe ultimul loc, fără să marcheze niciun gol în cele trei partidei disputate. Iordănescu i-a criticat în schimb pe jucători, pentru atitudinea arătată pe teren.

România U21 a avut un parcurs dezamăgitor la EURO 2023, turneu găzduit de țara noastră și de Georgia. La finalul grupei, Emil Săndoi a anunțat că nu va mai continua pe banca naționalei de tineret.

Nu-i reproșez nimic lui Emil Săndoi. După părerea mea, selecția a fost una dintre cele mai bune, probabil unul sau doi jucători nu și-au găsit locul. Reproșez fotbalului, oamenii de fotbal, pentru că am văzut o echipă care nu are o forță de joc. Asta pleacă din educația primită de la cluburi. Jucători capricioși care se mulțumesc cu puțin. Trece luna și și-au luat salariul. Acum ăl acuzăm pe Săndoi, cu siguranță că va plăti, dar problema este a noastră, a tuturor.

Se poate spune că avem jucători talentați, dar jucători noștri sunt total nepregătiți. Competiția noastră internă ne încântă pe noi, dar nu ne ajută. Când am evoluat în afară, am eșuat. În afară de CFR, noi nu am contat, chiar dacă e vorba de FCSB sau Craiova. Nu înțeleg un lucru, ceea ce mă deranjează cel mai mult este că apar jucători din străinătate, jucători de o valoare scăzută. Foarte mulți jucători străini, în jur de 150, care nu ajută cu nimic creșterea fotbalului nostru.

În schimb, ne certăm și facem gălăgie pentru o regulă U21, care a mai scos câțiva jucători talentați”, a declarat Anghel Iordănescu, pentru digisport.ro.

 

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și