Închide meniul

Echipa României pentru meciul cu Ucraina, debutul tricolorilor la EURO 2024

Dan Roșu Publicat: 17 iunie 2024, 7:58

Reclamă
Echipa României pentru meciul cu Ucraina, debutul tricolorilor la EURO 2024

Echipa României pentru meciul cu Ucraina, debutul tricolorilor la EURO 2024

Colaj Edi Iordănescu şi jucătorii României - Profimedia Images

Echipa de start a României pentru meciul cu Ucraina, debutul tricolorilor la EURO 2024, a fost aleasă de către selecţionerul Edi Iordănescu. Partida are loc luni, de la ora 16:00, live text pe as.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu a avut cel puţin două dileme legate de primul 11 pe care să îl folosească în partida de luni de la Munchen. Este vorba de portarul tricolorilor, dar şi de atacantul României. Selecţionerul a luat însă deciziile în ambele cazuri.

Echipa României pentru meciul cu Ucraina, debutul tricolorilor la EURO 2024

Astfel, Florin Niţă a câştigat duelul cu Horaţiu Moldovan, factorul decisiv fiind lipsa meciurilor oficiale din ultima perioadă pentru portarul lui Atletico Madrid.

În atac, Denis Alibec a ieşit din discuţie din cauza problemele fizice, astfel că Edi Iordănescu a avut de ales între George Puşcaş şi Denis Drăguş. Ultimul a avut câştig de cauză, într-un sistem de trei jucători ofensivi din care vor mai face pare Dennis Man şi Florinel Coman.

  • România (4-3-3): Niţă – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguş, Coman

România – Ucraina, debutul tricolorilor la EURO 2024

România se va duela pentru a şasea oară cu Ucraina, însă pentru prima dată într-un meci oficial. „Tricolorii” au pierdut trei din cele cinci meciuri disputate până în prezent, iar pe celelalte două le-au câştigat.

Reclamă
Reclamă 4

Echipa naţională a înregistrat cel mai bun parcurs la EURO în 2000. La momentul respectiv, România era învinsă de Italia, în sferturile turneului final. Tot atunci, la EURO 2000, „tricolorii” au obţinut şi singura victorie din istorie la un Campionat European, 3-2 cu Anglia, în grupe.

România se află la a şasea participare la un Campionat European. De cealaltă parte, Ucraina a ajuns la al patrulea turneu final european consecutiv, iar cea mai bună performanţă a fost obţinută la ediţia din 2021, atunci când pierdea în sferturi cu Anglia.

Duelul dintre România şi Ucraina de la EURO 2024 se va disputa la Munchen, pe arena celor de la Bayern, şi sunt aşteptaţi zeci de mii de fani români. Aceştia au luat deja cu asalt oraşul, cu o zi înainte de meci. Stadionul va fi plin la ora de start a partidei, toate cele 70.000 de bilete fiind vândute.

Reclamă

„Pentru mine, înseamnă totul, de fiecare dată când îmbrac tricoul echipei naţionale. Să pot să-mi reprezint ţara la două turnee finale, e ceva unic. Cu siguranţă am vorbit, şi eu şi Denis, care a fost şi în 2016, am încercat să le transmitem ce va fi aici, ce înseamnă un turneu final, nu se compară cu nimic. Toată lumea e pregătită şi cred că mâine toţi băieţi ştiu la ce să se aştepte.

Nu-l cunosc pe domnul Rebrov, dar am avut nişte discuţii în trecut, din această cauză m-a menţionat. Nu sunt eu principalul pericol pentru ei. Forţa noastră este grupul, acesta e adevărul. Tot ce-mi doresc este ca mâine să fim noi fericiţi, ei mai puţin„, a declarat Nicolae Stanciu la conferinţa de presă.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:15

Situaţie incredibilă la EURO 2024! Danemarca s-a calificat în optimi, după al nouălea criteriu de departajare

0:09

Anglia – Slovenia 0-0, Danemarca – Serbia 0-0! Clasament decis la ultimul criteriu de departajare în Grupa C! Cine s-a calificat

23:31 25 iun.

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31 25 iun.

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19 25 iun.

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:07 25 iun.

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și