Închide meniul

Ademola Lookman, hat-trick colosal pentru Atalanta în finala Europa League! Performanţă UNICĂ împotriva lui Bayer Leverkusen

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 mai 2024, 23:59

Reclamă
Ademola Lookman, hat-trick colosal pentru Atalanta în finala Europa League! Performanţă UNICĂ împotriva lui Bayer Leverkusen

Ademola Lookman, hat-trick colosal pentru Atalanta în finala Europa League

Ademola Lookman în Atalanta - Bayer Leverkusen 3-0 / Profimediaimages

Ademola Lookman a reuşit un hat-trick colosal pentru Atalanta în finala Europa League. Atacantul în vârstă 26 de ani a „distrus-o” pe Bayer Leverkusen şi a reuşit o performanţă unică în istoria competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nigerianul a început recitalul încă din minutul 12, când a deschis scorul în meciul arbitrat de Istvan Kovacs. Lookman a marcat din nou la jumătatea primei reprize, dar nu a putut fi oprit nici după pauză. A marcat pentru a treia oară cu un sfert de oră înainte de final şi a spulberat de unul singur recordul de 51 de meciuri fără înfrângere al lui Leverkusen.

Ademola Lookman, hat-trick colosal pentru Atalanta în finala Europa League

Lookman i-a ajutat pe italieni să pună mâna pe trofeu şi a stabilit un record uriaş. Este primul jucător care înscrie un hat-trick într-o finală Europa League.

Mai mult decât atât, Ademola Lookman este primul fotbalist african cu trei goluri în finala unei competiţii UEFA. Surpriza este cu atât mai mare cu cât fotbalistul lui Gasperini nu marcase niciodată în carieră trei goluri într-un meci.

Reclamă
Reclamă 4

Cotat la 30 de milioane de euro, Lookman a reuşit în sezonul 2023-2024 din Serie A 9 goluri şi 6 pase decisive. Acum a ajutat-o pe Atalanta să câştige în premieră Europa League.

Bayer Leverkusen a ratat „dubla” istorică

După eșecul din finala Europa League, Bayer Leverkusen a ratat o ocazie de a termina sezonul fără înfrângere. Echipa lui Xabi a adunat 51 de partide fără înfrângere, în toate competițiile, până la partida cu Atalanta.

Reclamă

De asemenea, germanii ar fi putut obține o „dublă” istorică în acest sezon. După ce a câștigat primul titlu din istoria clubului, Xabi Alonso putea obține al doilea trofeu european de la înființarea clubului.

Primul, și singurul succes, până în momentul de față, al celor de la Bayer, pe plan european, a fost câștigarea Cupei UEFA în anul 1988.

Totuși, Xabi mai are ocazia de a câștiga un nou trofeu, pe lângă titlul de campion al Germaniei. Bayer Leverkusen va juca finala Cupei Germaniei, pe data de 25 mai, împotriva celor de la Kaiserslauten.

Bayer Leverkusen a mai câștigat o sigură dată Cupa Germaniei. Se întâmpla în sezonul 1992/1993.

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:20

„Așa vom trata meciul!” Zinchenko și-a făcut planul înainte de România – Ucraina! Mesajul vedetei de la Arsenal

22:57

„Nu sunt o țestoasă ninja!” Marcus Thuram a fost confundat cu Kylian Mbappe și a lansat o ironie fabuloasă!

22:56

Borna negativă atinsă de Spania, prima dată după zece ani şi 112 meciuri! Ce s-a întâmplat în victoria cu Croaţia

22:21

Cel mai rapid gol din istoria EURO! Albania a dat lovitura în duelul cu Italia, după doar 23 de secunde

22:21

„E foarte dificil să fii favorit!” Selecționerul Ucrainei e cu picioarele pe pământ înainte de meciul cu România!

21:55

Simona Halep, discurs uriaş în prezenţa lui Andre Agassi şi Steffi Graff: „O să fac tot ce pot să ne bucurăm din nou de victorii”

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 VIDEO & FOTOLarisa Iordache s-a cununat civil cu Cristian Chiriţa: „Mi-am păstrat şi numele, soţul meu a vrut să fie totul legal”! 5 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 6 FotoImagini de senzaţie cu Dan Petrescu! A dansat şi a cântat la nunta fiicei lui: „Sunt un tată tinerel!”
Citește și