Închide meniul

Câţi bani a obţinut FCSB în cupele europene! Pe ce loc se află în topul încasărilor din Europa League după înfrângerea cu Rangers

Alex Masgras Publicat: 25 octombrie 2024, 16:33

Reclamă
Câţi bani a obţinut FCSB în cupele europene! Pe ce loc se află în topul încasărilor din Europa League după înfrângerea cu Rangers

Câţi bani a obţinut FCSB în cupele europene

Jucătorii de la FCSB, înaintea meciului cu Rangers / Profimedia

Iată câţi bani a obţinut FCSB în cupele europene. Campioana României a evoluat deja în trei etape în faza principală din Europa League. După victoriile cu RFS şi PAOK, a urmat revenirea cu picioarele pe pământ, după umilinţa de la Glasgow, cu Rangers, scor 0-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În primele două etape, FCSB a obţinut 900.000 de euro, fiecare victorie fiind premiată de UEFA cu câte 450.000 de euro în Europa League.

Câţi bani a obţinut FCSB în cupele europene! Pe ce loc se află în topul încasărilor din Europa League

În clasamentul cu echipele din Europa League, în ceea ce priveşte încasările totale din acest sezon european, FCSB se află pe locul 33 din 36 de echipe, potrivit Football Meets Data. Până acum, campioana României a obţinut 6,8 milioane de euro în cupele europene, în această sumă fiind incluse şi premiile din preliminarii.

Doar trei echipe sunt sub FCSB în acest clasament: Royale Union SG (6,38 milioane), Elfsborg (6,31 milioane) şi RFS (5,2 milioane).

Reclamă
Reclamă

Pe primul loc, surprinzător, este Slavia Praga, care a încasat aproape 16 milionae de euro din acest sezon european. Cehii sunt urmaţi de Tottenham, Ajax şi Manchester United.

Graţie victoriei de joi seară în faţa celor de la FCSB, Rangers a depălit suma de 12 milioane de euro, bani încasaţi în acest sezon european, fiind în prezent pe locul 17. PAOK Salonic, echiipa antrenată de Răzvan Lucescu, care a obţinut dramatic un rezultat de egalitate joi seară, este pe locul 23 în acest top, cu 10,6 milioane de euro.

Pentru FCSB, următoarea partidă europeană va avea loc pe teren propriu, cu Midtjylland, pe 7 noiembrie. Până atunci, campioana României va mai juca cu Rapid şi Universitatea Craiova în Liga 1 şi cu Dinamo în Cupa României.

Reclamă

Cu cât au scăzut șansele FCSB-ului la calificarea în play-off-ul Europa League după 0-4 cu Rangers!

Înainte de meciurile din etapa a 3-a, potrivit specialiștilor de la Football Meets Data, FCSB avea o șansă de 78% de a termina grupa principală din Europa League între locurile 9 și 24, care asigură calificarea în play-off. Șansele sunt calculate pe baza a 10.000 de simulări a grupei principale.

În ceea ce privește calificarea directă, campioana României avea o șansă de 18% de a se situa în primele 8 echipe.

După umilința cu Rangers însă, șansele FCSB-ului de a se califica în play-off au scăzut la 65%. De asemenea, o prezență în primele 8 echipe este văzută cu o șansă de doar 7%.

În momentul de față, FCSB se află pe locul 13 în grupa principală din Europa League, cu 6 puncte după 3 meciuri jucate.

Reclamă

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:20

Florin Tănase, reacţie genială după scandalul dintre Marius Şumudică şi Elias Charalambous: „Am văzut doar că s-au pupat!”

8:17

Reacţia lui Marius Şumudică după gesturile golăneşti din derby-ul FCSB – Rapid: „Te rog să-ţi ceri scuze”

2:50

VIDEOEdmonton Oilers – Detroit Red Wings 3-2 a fost LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total în NHL

0:42

VIDEOIndiana Pacers – Philadelphia 76ers 114 – 118 a fost LIVE în AntenaPLAY. Philadelphia, victorie fără starul Joel Embiid

0:14

„Să nu facem asta!” Elias Charalambous a descris într-un singur cuvânt scandalul cu Marius Şumudică, de după FCSB – Rapid 0-0

0:09

VIDEOCarlos Sainz, prima reacţie după ce a triumfat în Marele Premiu al Mexicului: „Îmi mai doream o victorie alături de Ferrari!”

1 VIDEOCarlos Sainz va pleca din pole position în Marele Premiu al Mexicului! Tur perfect pentru pilotul Ferrari în calificări 2 FCSB – Rapid 0-0. Derby al ratărilor pe Arena Naţională! Siegrist, eroul lui Şumudică. Cum arată clasamentul Ligii 1 3 VIDEOCarlos Sainz a câştigat Marele Premiu al Mexicului! Lando Norris şi Charles Leclerc au completat podiumul 4 Replica memorabilă dată de Vinicius Jr. după ce a fost umilit de Gavi în El Clasico. Schimb de replici după Real–Barcelona 0-4 5 Nota umilitoare primită de Kylian Mbappe, după primul său El Clasico! Evoluţie dezastruoasă în Real Madrid – Barcelona 0-4 6 VIDEOLos Angeles Clippers – Denver Nuggets a fost live în AntenaPLAY! Echipa lui James Harden, victorie dramatică
Citește și