Închide meniul

Câţi bani va primi FCSB după calificarea în grupa principală Europa League. „Tun” financiar reuşit de Gigi Becali!

Alex Masgras Publicat: 29 august 2024, 23:26

Reclamă
Câţi bani va primi FCSB după calificarea în grupa principală Europa League. „Tun financiar reuşit de Gigi Becali!

Câţi bani va primi FCSB după calificarea în grupa principală Europa League

Jucătorii de la FCSB / Hepta

Iată câţi bani va primi FCSB după calificarea în grupa principală Europa League. Campioana României a trecut în dublă manşă de austriecii de la LASK Linz şi este sigură de alte 8 partide în cupele europene, în acest sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB va evolua în Europa League, competiţie care şi-a schimbat formatul, aşa cum s-a întâmplat şi în Champions League. A crescut şi numărul de echipe, la 36, iar fiecare formaţie va disputa 8 meciuri (4 acasă şi 4 în deplasare).

Câţi bani va primi FCSB după calificarea în grupa principală Europa League

Chiar dacă a ratat sume uriaşe care ar fi venit din UEFA Champions League, după ce a fost eliminată de Sparta Praga în turul 3 preliminar, FCSB va avea parte de bonusuri consistente şi din Europa League.

Doar pentru prezenţa în a doua competiţie intercluburi a Europei, FCSB va primi alte 4,3 milioane de euro. Pentru fiecare victorie obţinută în grupa principală, echipa lui Gigi Becali va primi 450.000 de euro, în timp ce remiza în această fază a competiţiei este recompensată cu 150.000 de euro.

Va conta foarte mult şi locul pe care FCSB va încheia această grupă principală. Echipele de pe locurile 1-8 vor primi 2,35 milioane de euro. Aceeaşi sumă o vor primi şi echipele clasate pe locurile 9-16, care vor reuşi să se califice în optimile de finală din UEFA Europa League.

Reclamă
Reclamă

În ceea ce priveşte echipele de pe locurile 17-24, care vor obţine calificarea în optimi, UEFA le va recompensa cu 2,075 milioane de euro. Echipele de pe locurile 9-24 care nu vor ajunge în optimi vor primi câte 600.000 de euro.

Acestor sume se vor adăuga şi banii din Market Pool, dar care nu au fost încă anunţate din UEFA. FCSB poate obţine în jur de 3 milioane de euro din Market Pool.

Gigi Becali nu a ascultat de nimeni! Jucătorul impus în primul 11 în FCSB – LASK Linz

Gigi Becali nu a ascultat de nimeni înaintea returului FCSB – LASK Linz, din play-off-ul Europa League. Patronul campioanei României i-a dat ordin lui Elias Charalambous să nu îl trimită în primul 11 pe Vlad Chiricheş.

Reclamă

FCSB are probleme în defensivă, după ce Joyskim Dawa a fost suspendat şi ratează meciul decisiv pentru calificarea în grupa principală. Gigi Becali nu mai are încredere în cel mai experimentat jucător din lot.

Patronul roş-albaştrilor a ales să improvizeze şi să se bazeze pe cuplul de fundaşi Ngezana – Lixandru. În faţa lor i-a trimis pe Şut şi Baba Alhassan. Florin Tănase este titular în atac, iar Ştefănescu şi Daniel Popa au fost ţinut pe bancă.

Echipa de start a FCSB-ului: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Lixandru, Radunovic – Șut, Alhassan, Olaru – Băluță, Miculescu, Tănase

Păi, nu avem ce să facem. Eu le-am spus: hai, mă, să jucăm cu Kiki fundaș central. Pentru că a jucat pe la Hagi. I-am spus lui MM, hai să jucăm cu Lixandru. Nu, domne’, că e Chiricheș.

Hai, domne’, să jucăm cu Lixandru, pentru că mi-e frică cu Chiricheș”, declarat Gigi Becali înaintea returului cu LASK.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:13 30 aug.

„Nu avem timp de petreceri” Darius Olaru, avertisment pentru colegii lui după ce i-a dus în grupa Europa League: „Nu stăm bine”

0:10 30 aug.

Gigi Becali a dezvăluit ce primă de senzaţie va încasa Elias Charalambous la FCSB: „Atât ia ăla de nota 4!”

23:55

Fanii lui LASK Linz, mesaj uluitor despre „războiul” dintre FCSB şi CSA Steaua! Bannerul incredibil afişat de austrieci

23:49

FCSB şi-a aflat posibilii adversari din grupa Europa League! Manchester United şi FC Porto, pe lista stelară. Cum arată urnele

23:46

Gigi Becali a anunţat noi transferuri la FCSB după calificarea în grupa Europa League! Ce a spus de vânzarea lui Darius Olaru!

23:38

„Mi-a dat Hristos ce mi-am dorit!” Gigi Becali, discurs războinic după calificarea FCSB-ului în grupa Europa League

1 FCSB – LASK Linz 1-0. Olaru, gol FA-BU-LOS. Campioana României s-a calificat în grupa Europa League 2 FotoDenis Alibec radiază de fericire în braţele iubitei! Gest tandru al starului din România pentru fosta gimnastă Anca Surdu 3 Tragerea la sorţi UEFA Champions League. Bayern, confruntări cu PSG şi Barcelona. Real Madrid – Dortmund! Programul complet 4 Pafos – CFR Cluj 3-0! Ardelenii, eliminaţi din Conference League după un retur de coşmar! Umilinţă pentru Dan Petrescu 5 Foto„Rebela tenisului românesc” a luat o decizie surprinzătoare şi şi-a atras numeroase critici: „Echipa de suflet nu se trădează” 6 Cristiano Ronaldo a dezvăluit următorul mare obiectiv al carierei: „Îi respect pe toţi, dar eu am dovezi”
Citește și