Închide meniul

Finala Europa League 2023 | Sevilla – AS Roma 1-1 (5-2 d.l.d). Sevilla câştigat, pentru a 7-a oară, Europa League!

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 iunie 2023, 0:50 / Actualizat: 3 iunie 2023, 19:30

Finala Europa League 2023 | Sevilla – AS Roma 1-1 (5-2 d.l.d). Sevilla câştigat, pentru a 7-a oară, Europa League!

Sevilla câştigat, pentru a 7-a oară, Europa League!

Jucătorii de la Sevilla au sărbătorit victoria obţinută în disputa cu AS Roma / Profimediaimages

Finala Europa League 2023, Sevilla – AS Roma 1-1 (5-2 d.l.d) a fost LIVE TEXT pe AS.ro. Sevilla a câştigat, pentru a 7-a oară în istoria clubului, trofeul Europa League. Jose Mourinho, antrenorul celor de la Roma, a ratat şansa de a câştiga al 6-lea trofeu european din carieră.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă a fost condusă la pauză, după golul marcat de Dybala (35), spaniolii au reuşit să revină. Au început în forţă repriza secundă şi au restabilit egalitatea cu ajutorul autogolului lui Mancini (55). A fost 1-1 după 90 de minute şi s-a intrat în prelungiri. A fost egalitate în continuare şi a fost nevoie de executarea loviturilor de departajare. Acolo, Sevilla a reuşit să se impună. Mancini şi Ibanez nu au reuşit să marcheze de la punctul cu var.

Finala Europa League 2023 | Sevilla – AS Roma 1-1 (5-2 d.l.d)

Update: Sevilla – AS Roma 4-1, la lovituri de departajare. Rui Patricio a scos execuţia lui Montiel, dar lovitura se repetă. A marcat din a doua încercare şi Sevilla a câştigat finala!

Update: Sevilla – AS Roma 3-1, la lovituri de departajare. Ibanez a şutat, iar Bono a deviat mingea în bară! Sevilla este aproape de a fi campioană.

Update: Sevilla – AS Roma 3-1, la lovituri de departajare. Gol Rakitic.

Reclamă

Update: Sevilla – AS Roma 2-1, la lovituri de departajare. A ratat Mancini! Incredibil! După ce a fost autorul unui autogol, nu a reuşit să înscrie de la 11 metri.

Update: Sevilla – AS Roma 2-1, la lovituri de departajare. Gol pentru Lamela.

Update: Sevilla – AS Roma 1-1, la lovituri de departajare. A înscris şi Cristante.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Sevilla – AS Roma 1-0, la lovituri de departajare. A marcat Ocampos!

Min. 120+12: Campioana se va decide la lovituri de departajare!

Min. 120+11: Bară pentru AS Roma! Smalling a fost aproape de a marca şi a declanşa fiesta

Min. 119: Mourinho, un car de nervi pe marginea terenului! A fost nevoie de intervenţia arbitrului.

Min. 105: S-a încheiat prima repriză de prelungiri. Echilibru perfect!

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri.

Min. 90+6: Avem nevoie de prelungiri pentru a afla campioana din Europa League.

Reclamă

Min. 90+6: Sevilla putea marca golul izbăvirii la ultima fază. Suso a şutat din interiorul careului, dar adversarii au reuşit să respingă in extremis.

Min. 76: Sevilla a avut un penalty anulat! Ibanez l-a faultat pe Ocampos, și deși arbitrul a dictat lovitură de la punctul cu var pentru anadaluzi, penalty-ul a fost anulat după ce faza a fost analizată de arbitrajul video.

Min. 55: Sevilla – AS Roma 1-1! Jesus Navas a centrat perfect, iar Mancini a trimis în proprie poartă. Bucurie la maximum pentru jucătorii lui Mendilibar!

Min. 45+7: Pauză! AS Roma are avantaj minim şi este favorită la ridicarea trofeului.

Min. 45+6: Şansă uriaşă şi pentru gruparea din La Liga. Ivan Rakitic a şutat din afara careului, dar mingea a lovit bara. Rui Patricio a avut noroc, balonul a trecut prin spatele lui şi nu a intrat în poartă.

Min. 35: Sevilla – AS Roma 0-1! Paulo Dybala a reușit să deschidă scorul, după ce a înscris din pasa perfectă a lui Mancini!

Min. 33: AS Roma a cerut penalty, după respingerea lui Gudelj! Fundașul Sevillei l-a atins cu gheata pe Abraham, în momentul în care a respins balonul. Faza a fost analizată în camera VAR, și s-a luat decizia de a nu se acorda lovitură de la punctul cu var.

Min. 11: Ocazie uriaşă pentru Roma! Spinazzola a fost scăpat din marcaj, a şutat violent, dar portarul advers a respins in extremis

Min. 1: A început finala Europa League!

Update: Francesco Totti, legenda italienilor, nu putea să lipsească de la meci!

Update: Atmosferă de senzaţie la Budapesta.

Echipele de start:

Sevilla: Bono – Navas, Bade, Gudelj, Telles – Fernando, Rakitic – Ocampos, Torres, Gil – En Nesyri

Antrenor: Jose Luis Mendilibar

AS Roma: Patricio – Roger Ibanez, Mancini, Smalling – Spinazzola, Cristante, Matic, Celik – Pellegrini, Abraham, Dybala

Antrenor: Jose Mourinho

Sevilla este cea mai titrată echipă echipă din Europa League (n.r. – fosta Cupa UEFA). Andaluzii au câştigat de numai puţin de 6 ori trofeul. Miza finalei pentru cele două echipe este una uriaşă.

Atât Sevilla, cât şi Roma, nu s-au clasat pe locurile de Champions League în campionat. Astfel, câştigătoare finalei va merge direct în grupele UEFA Champions League în sezonul 2023 – 2024.

Finala Europa League 2023, Sevilla – Roma LIVE TEXT – Ce a spus Jose Mourinho

Jose Mourinho a vorbit despre viitorul său, chiar înaintea finalei Europa League, cu Sevilla. „The Special One” a negat cu vehemenţă că ar putea pleca în această vară la PSG. Mai mult, portughezul a negat orice contact cu oficialii de la PSG.

Viitorul meu? Am vorbit cu cei doi căpitani ai echipei mele, pentru că ei m-au întrebat. Le-am dat un răspuns obiectiv. Însă este ceva ce rămâne între mine şi echipă. Ei ştiu ce voi face. La Inter, nu semnasem cu Real Madrid, dar totul era rezolvat. Acum, nu am niciun contact cu alte cluburi şi situaţia este diferită”, a spus Mourinho.

Jose Mourinho antrenează AS Roma din iulie 2021 şi are contract până în iunie 2024.

Finala Europa League 2023, Sevilla – Roma  – Ce a spus Jose Luis Mendilibar

“Scopul nostru era să facem tot ce putem mai bine în această competiţie şi totul merge bine: am eliminat două echipe mari, pe Manchester United şi Juve, şi vom înfrunta la Budapesta altă echipă mare şi alt antrenor mare. Oamenii nu se aşteptau să reuşim asta şi am reuşit. Am făcut meciuri foarte bune, în special acasă, şi suntem meritat în finală”, spunea antrenorul Sevillei, imediat după calificarea în finala Europa League.

Cum au ajuns Sevilla şi AS Roma în finală

AS Roma a fost repartizată în Grupa C, acolo unde a terminat pe locul 2, în spatele lui Real Betis. Pentru a se califica în optimi, capitolinii au trimis-o acasă pe Red Bull Salzburg, cu 2-1 la general (0-1, 2-0). Trupa lui Mourinho a dat peste Real Sociedad în optimi şi nu a avut mari emoţii. A fost 2-0 în Italia şi 0-0 în returul de la San Sebastian.

Pentru un loc în semifinale, AS Roma a trecut prin clipe grele cu Feyenoord. A pierdut cu 0-1 în la Rotterdam, iar rezultatul s-a repetat pe Olimpico. În prelungiri, italienii au dat recital şi au mai marcat trei goluri. S-a chinuit şi cu Leverkusen, în penultimul act, dar şi-a îndeplinit obiectivul şi este pregătită să se lupte pentru trofeu.

Sevilla a început sezonul în grupa G din Champions League. A terminat pe locul 3, în spatele celor de la Manchester City şi Borussia Dortmund. Andaluzii s-au calificat în optimile Europa League după o „dublă” cu PSV. Au câştigat cu 3-0 acasă şi au cedat cu 0-2 în retur. Situaţia s-a repetat în turul următor, cu Fenerbahce. Sevilla s-a impus cu 2-0 acasă şi a piedut la limită în Turcia, scor 0-1.

În sferturile de finală, Sevilla a dat recital cu Manchester United. A fost 2-2 în tur, iar pe Ramon Sanchez Pizjuan spaniolii au câştigat la scor de neprezentare. A urmat eliminarea lui Juventus, astfel că echipa antrenată de Jose Luis Mendilibar a obţinut calificarea în finală!

Finala Europa League Sevilla – Roma va fi LIVE TEXT, de la ora 22:00, pe AS.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și