Închide meniul

Scandal la Sevilla, înainte de finala Europa League dintre Eintracht Frankfurt şi Rangers. 150.000 de fani, în Andaluzia

Dan Roșu Publicat: 18 mai 2022, 15:23

Reclamă
Scandal la Sevilla, înainte de finala Europa League dintre Eintracht Frankfurt şi Rangers. 150.000 de fani, în Andaluzia

Scandal la Sevilla, înainte de finala Europa League dintre Eintracht Frankfurt şi Rangers

Fani ai lui Frankfurt şi Rangers, în Sevilla / Profimedia Images

Scandal la Sevilla, înainte de finala Europa League dintre Eintracht Frankfurt şi Rangers. Cinci suporteri ai nemţilor au fost reţinuţi după ce un grup de aproximativ 200 de fani germani a atacat susţinători ai echipei lui Ianis Hagi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acesta a fost primul incident violent legat de finală înregistrat de poliţie în oraşul andaluz.

Scandal la Sevilla, înainte de finala Europa League, Eintracht Frankfurt – Rangers

„Incidentul a avut loc în jurul miezului nopţii în faţa catedralei din Sevilla, iar poliţia a trebuit să intervină rapid pentru a pune capăt atacului suporterilor lui Eintracht asupra celor ai lui Rangers”, a precizat poliţia naţională, într-un comunicat, adăugând că germanii au atacat apoi forţele de ordine cu „sticle, materiale pirotehnice şi mese”.

Poliţia spaniolă se aştepta la o situaţie foarte tensionată la Sevilla, oraşul care găzduieşte, miercuri, finala Europa League, astfel că au fost desfăşuraţi peste 5.000 de agenţi ai forţelor de ordine.

150.000 de fani în Sevilla, la finala Europa League

„Este revoltător! Sunt prea mulţi oameni cu prea mult alcool, cei mai mulţi dintre ei fără bilete la meci. Iar în oraş sunt multe şantiere de construcţii. Toate acestea împreună pot duce la probleme grave”, a declarat Juan Carlos Castro, şeful dispozitivului de securitate, care a estimat că este cel mai dificil meci din ultimii ani din punct de vedere al asigurării ordinii.

Reclamă
Reclamă 4

Se estiemază că vor veni în capitala Andaluziei 100.000 de scoţieni şi 50.000 de fani ai lui Eintracht, în ciuda faptului că ambele echipe au primit doar 10.000 de bilete fiecare pentru meci.

Totul despre finala Europa League, Eintracht Frankfurt – Rangers

Meciul va avea loc la Sevilla, miercuri, de la ora 22.00, pe stadionul Ramon Sanchez-Pijzuan. Eintracht este câştigătoare a Cupei UEFA în 1980, iar Glasgow Rangers a Cupei Cupelor în 1972.

Ianis Hagi este accidentat şi nu va evolua în acest meci pentru Rangers. El va urmări meciul din tribune alături de tatăl său, Gică Hagi.

Reclamă

UEFA a delegat o brigadă din Slovenia, cu Slavko Vincici la centru, la finala Ligii Europa.

Arbitru internaţional din 2010, slovenul în vârstă de 42 de ani a condus nouă meciuri din UEFA Champions League începând cu faza play-off, în acest sezon, inclusiv manşa secundă a sferturilor de finală dintre FC Bayern Munchen şi Villarreal CF.

Arbitru internaţional din 2010, slovenul în vârstă de 42 de ani a condus nouă meciuri din UEFA Champions League începând cu faza play-off, în acest sezon, inclusiv manşa secundă a sferturilor de finală dintre FC Bayern Munchen şi Villarreal CF. Vincici va fi implicat pentru a treia oară într-o finală a unei competiţii majore a cluburilor UEFA, după ce a fost al patrulea oficial la finala UEFA Europa League din 2021 şi arbitru asistent adiţional la finala UEFA Europa League din 2017.

Vincici va fi asistat de compatrioţii Tomaz Klancnik şi Andraz Kovacici. Cel de-al patrulea oficial, Srdjan Jovanovici, este din Serbia. În camera VAR vor fi Paulus van Boekel (Olanda), ajutat de Jure Praprotnik din Slovenia şi de spaniolii Alejandro Hernandez Hernandez şi Roberto Diaz Perez del Palomar.

Dacă nu îşi câştigă locul prin competiţia naţională, aşa cum este cazul ambelor echipe, învingătoarea va evolua în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor.

Recomandări

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:29

CFR Cluj a transferat un brazilian de 25 de ani! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu

11:49

Bernadette Szocs – Mima Ito LIVE VIDEO (14:35, AntenaPLAY). Duel pentru semifinalele WTT Star Contender Bangkok 2024

11:43

„S-a accelerat transferul!” Albion Rrahmani, la un pas să plece de la Rapid! Destinaţie spectaculoasă pentru atacantul kosovar

11:32

Gigi Becali a refuzat 10 milioane de euro pentru Florinel Coman: „El ştie bine discuţiile!”

11:15

VIDEOProgramul complet al etapei de Formula 3 a Marelui Premiu al Marii Britanii. Cursa de sprint, amânată din cauza ploii

11:12

Giovanni Becali a făcut anunţul momentului despre Dennis Man: „Semnează luni sau marţi!”. E tot mai aproape de transferul vieţii!

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 Istvan Kovacs și-a aflat pedeapsa, după dezastrul de la Cehia – Turcia! Decizia luată de UEFA, înainte de „optimile” EURO 2024
Citește și