Închide meniul

Xavi, complet debusolat după ce Barcelona a fost eliminată din Europa League: „O mare dezamăgire! E vina noastră!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 februarie 2023, 8:38

Xavi, complet debusolat după ce Barcelona a fost eliminată din Europa League: „O mare dezamăgire! E vina noastră!

Xavi este antrenorul Barcelonei

Xavi este antrenorul Barcelonei / Profimedia

Xavi s-a arătat complet debusolat după ce Barcelona a fost eliminată din UEFA Europa League. Catalanii au fost învinși de Manchester United pe Old Trafford, cu 2-1, și au părăsit competiția încă din faza play-off-ului pentru optimile de finală. Antrenorul echipei de pe Camp Nou și-a lăudat jucătorii pentru o primă repriză foarte bună, însă a rămas cu un gust amar după desfășurarea lucrurilor din partea secundă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester United s-a impus cu 4-3, la general, și s-a calificat în optimile UEFA Europa League. Barcelona a condus cu 1-0 la pauză, în returul din Anglia. Robert Lewandowski a deschis scorul în minutul 18, din penalty.

Xavi, complet debusolat după ce Barcelona a fost eliminată din Europa League

„Diavolii” lui Erik ten Hag au ieșit mai montați de la vestiare și au egalat repede. Fred a marcat în minutul 47, iar de acolo jocul s-a schimbat în favoarea lui Manchester United.

Barcelona a pierdut controlul și a încasat și al doilea gol, în minutul 73. Antony a ieșit la rampă și a înscris, iar trupa de pe Old Trafford și-a asigurat locul în optimile de finală.

La finalul meciului de pe Old Trafford, Xavi a fost extrem de dezamăgit de eliminarea echipei sale din Europa League. Antrenorul Barcelonei consideră că elevii săi au făcut o primă repriză foarte bună, în care puteau înscrie și golul al doilea.

Reclamă

Xavi este de părere că micile detalii au făcut diferența în „dubla” cu Manchester United.

„Este doar vina noastră!”, a atras atenția Xavi, care spune că absențele lui Pedri și Gavi au cântărit enorm în returul de pe Old Trafford. Pedri a fost accidentat, iar Gavi suspendat, la meciul retur cu Manchester United.

Xavi își dorește acum ca el și jucătorii săi să treacă repede peste eliminarea din UEFA Europa League și să se concentreze pe celelalte două obiective rămase: titlul în La Liga și Cupa Spaniei.

Reclamă 4 / 0/3

„Golul de 1-1 ne-a afectat foarte tare, a venit după o minge pierdută de noi. Duelurile câștigate au reprezentat cheia meciului. Ei sunt o echipă bună și au adus foarte multă intensitate în joc. Este păcat, am avut meciul sub control după o primă repriză bună, în care am jucat confortabil. Cred că meciul a fost echilibrat pe ambele terenuri, dar micile detalii au fost de partea lor.

Xavi, prima reacție după Manchester United – Barcelona 2-1: „Viața merge înainte!”

Este o dezamăgire foarte mare pentru că eram entuziasmați. Cred că am jucat foarte bine, în fața unui adversar uriaș. Sunt foarte puternici din punct de vedere fizic. Golul de 1-1 ne-a rănit foarte mult. Dacă nu ne-ar fi egalat atât de repede, am fi început să controlăm repriza a doua la fel ca pe prima.

Este vina noastră, trebuia să avem mai multă răbdare în repriza a doua și să jucăm mai mult în interior. Dacă Pedri și Gavi ar fi fost pe teren, cred că repriza a doua ar fi fost diferită. Dar nu trebuie să căutăm scuze.

Sergi Roberto a jucat bine. Kessie, foarte bun, la fel și Frenkie (n.r. – De Jong). Am făcut o primă repriză excelentă și este păcat. Am jucat bine pe flancuri în prima repriză, am avut oportunitatea să facem 2-0 după o presiune mare pusă de Sergi Roberto. Este o cupă europeană, iar detaliile sunt importante. Nu am reușit să le controlăm. Dar echipa a demonstrat că poate mai mult și ne-am arătat adevărata față.

Am arătat mai bine decât în sezonul trecut. În sezonul precedent n-am avut destul timp să demonstrăm ce putem. În acest sezon am jucat pe terenul lui Bayern, cu Inter și, acum, cu Manchester United. Vorbim despre echipe mari, foarte puternice. Noi am pierdut aceste meciuri din cauza micilor detalii. Trebuie să revenim mai puternici.

Trebuie să fim auto-critici și să încercăm din nou în sezonul viitor, să fim mai competitivi. În afară de meciul din deplasare cu Bayern, ne-am ridicat mereu la un nivel bun. Dar trebuie să fim la un nivel și mai bun.

Partea bună este că duminică vom avea un alt meci. Acum trebuie să ne concentrăm pe celelalte două trofee rămase, campionatul și Cupa Spaniei. Trebuie să ne ridicăm. Viața merge înainte!”, a declarat Xavi, după Manchester United – Barcelona 2-1, citat de Mundo Deportivo.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului Vezi toate știrile
Citește și