Închide meniul

Zoran Mamic, fostul antrenor de la Dinamo Zagreb, a fost arestat. Era dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la ani grei de închisoare

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 mai 2021, 19:18

Zoran Mamic, fostul antrenor de la Dinamo Zagreb, a fost arestat. Era dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la ani grei de închisoare

Hepta

Zoran Mamic a fost arestat

Zoran Mamic a fost arestat, miercuri. Fostul antrenor de la Dinamo Zagreb era căutat în Croaţia, unde a fost condamnat la închisoare într-un caz de deturnare a mai multor milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zoran Mamic «a fost arestat la Medjugorje (sud) şi a fost dus la tribunalul de stat al Bosniei-Herţegovina», a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei federale bosniace, Luka Miladinovic.

Mamic afirmă că are dublă naţionalitate, croată şi bosniacă. Tribunalul a anunţat că Mamic, în vârstă de 49 de ani, va fi interogat şi urmează să determine dacă sunt întrunite condiţiile pentru o extrădare în Croaţia.

Zoran Mamic a fost arestat. Fostul antrenor de la Dinamo Zagreb a fost prins în Bosnia

La 11 mai, un tribunal croat a decis emiterea unui mandat internaţional de arestare pe numele fostului antrenor al echipei Dinamo Zagreb.

Mamic a fost condamnat, alături de mai multe persoane, la patru ani şi opt luni de închisoare pentru deturnarea a 15 milioane de euro la transferurile jucătorilor de la Dinamo Zagreb, între care şi cel al lui Luka Modric la Tottenham în 2008.

Reclamă

Tehnicianul a demisionat în martie de la Dinamo Zagreb, după ce Curtea Supremă a confirmat verdictul în cazul său. Fratele antrenorului, Zdravko Mamic, fost conducător al clubului din Zagreb, a fost şi el condamnat, la şase ani şi jumătate de închisoare.

Zoran Mamic trebuia să se prezinte la închisoare luni, 10 mai, înainte de miezul nopţii, însă nu a făcut acest lucru, astfel  un tribunal din Zagreb a cerut poliţiei emiterea unui mandat internaţional de arestare.

Antrenorul lui Dinamo Zagreb, Zoran Mamic, ajunge după gratii

Au fost condamnaţi la închisoare şi foşti oficiali ai celei mai titrate echipe din Croaţia. Este vorba de fratele lui Mamic, Zdravko, cel care a fost director executiv al lui Dinamo, fostul director al clubului Damir Vrbanovic, dar şi cel care se ocupa de partea financiară, Milan Pernar.

Reclamă 4 / 0/3

Curtea Supremă a confirmat verdictul Curţii Municipale din Osijek şi îl condamnă pe Zdravko Mamic la şase ani şi jumătate de închisoare pentru delapidarea a 116 million kuna (15 milioane de euro) de la clubul de fotbal Dinamo.

Condamnarea lui Zoran Mamic a fost redusă de la 4 ani şi 11 luni la 4 ani şi 8 luni, în timp ce lui Milan Pernar i s-a redus pedeapsa de la 4 ani şi 2 luni la 3 ani şi 2 luni„, se anunţă în comunicatul oficialităţilor.

Potrivit sentinţelor, conturile clubului Dinamo Zagreb ar fi fost fraudate cu aproximativ 15 milioane de euro. Liderul din Croaţia şi-a numit deja un nou antrenor. Este vorba de Damir Krznar, cel care debutează cu Tottenham. Are nevoie de o minune pentru a obţine calificarea în sferturile Europa League, din moment ce a pierdut cu 0-2 meciul tur cu londonezii.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului Vezi toate știrile
Citește și