Închide meniul

Andriy Shevchenko a devenit preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina!

Bogdan Stănescu Publicat: 25 ianuarie 2024, 15:56

Reclamă
Andriy Shevchenko a devenit preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina!

Andriy Shevchenko a devenit preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina!

Andriy Shevchenko / Profimedia Images

Fostul „Balon de Aur” Andriy Shevchenko a devenit preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina! În vârstă de 47 de ani, fostul star al lui AC Milan şi Chelsea va conduce fotbalul ucrainean pe o perioadă de 5 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Shevchenko a câştigat „Balonul de Aur” în 2004, în perioada în care evolua la AC Milan. El a fost şi selecţionerul Ucrainei între 2016 şi 2021.

Andriy Shevchenko a devenit preşedintele Federaţiei de Fotbal din Ucraina!

Andriy Shevchenko a evoluat în 111 partide pentru naţionala Ucrainei. Shevchenko a adunat numeroase distincţii individuale, dar a fost, printre altele, campion în Italia cu AC Milan. Cu echipa italiană a cucerit şi Liga Campionilor şi Supercupa Europei. „Sheva” mai are în palmares şi 4 titluri de campion în Ucraina, cu Dinamo Kiev, şi 3 Cupe ale Ucrainei, cucerite cu aceeaşi echipă.

Shevchenko a fost antrenorul formaţiei italiene Genoa în sezonul 2021-2022. Shevchenko s-a implicat mult de când a început războiul în Ucraina în ajutarea compatrioţilor săi.

Andriy Shevchenko, elogiu pentru Robert Lewandowski: „A ajutat cel mai mult Ucraina!”. Anunț emoționant în plin război

Andriy Shevchenko a dezvăluit că starul polonez Robert Lewandowski a ajutat enorm oamenii din Ucraina, care trăiesc momente cumplite din cauza bombardamentelor lui Vladimir Putin.

Reclamă

Shevchenko a vorbit cu multă emoție despre ajutorul primit de țara sa din partea fotbaliștilor din Europa.

Fostul selecționer al naționalei Ucrainei este încrezător că unitatea celorlalte țări va opri invazia lui Vladimir Putin la un moment dat.

„Cred că jucătorul (n.r. – străin) care s-a implicat cel mai mult în ajutorarea ucrainenilor este Robert Lewandowski, căpitanul echipei naționale a Poloniei. A făcut foarte multe lucruri. În Anglia, la nivelul Premier League, există sprijin din partea echipelor, în Italia, la fel.

Reclamă 4 / 0/3

Fiecare echipă postează întotdeauna mesaje înaintea meciurilor, fac fotografii cu mesajul ‘Opriți războiul’. Există o campanie în desfășurare care într-o zi va opri acest război și va ajuta Ucraina”, a spus Andriy Shevchenko, citat de sport.ua.

Andriy Shevchenko a devenit primul donator al programului UNITED24, lansat de Volodimir Zelenski, pentru refacerea Ucraineni în urma daunelor produse de Rusia în timpul războiului.

Andriy Shevchenko s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski

Shevchenko a încurajat oamenii să doneze în număr cât mai mare pentru a ajuta Ucraina să-și refacă infrastructura și clădirile, distruse de armata Rusiei.

„Am devenit primul ambasador al platformei de strângere de fonduri UNITED24, lansată de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. Pentru a-l întâlni personal, am parcurs un drum de la Londra la Kiev și sunt mai fericit ca niciodată să fiu aici, acasă. Reprezint Ucraina pe arena internațională de fotbal de mulți ani. Dar astăzi, când țara mea suferă din cauza războiului, prioritatea mea nu este fotbalul, ci să ajut Ucraina. Vă îndemn să faceți o donație la @u24.gov.ua. Toate fondurile vor fi trimise imediat în conturile Băncii Naționale a Ucrainei – puteți dona pentru refacerea Ucrainei, puteți salva viața cuiva donând pentru nevoi medicale sau reconstruind o grădiniță sau un pod.

Fiecare contribuție este neprețuită, deoarece Rusia a distrus peste 7.000 de clădiri, mii de kilometri de drumuri și ucide ucraineni în fiecare zi. Îi mulțumesc Președintelui Ucrainei pentru încrederea sa și pentru această mare onoare. Și vă mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru implicare! Vă invit să contribuiți la victoria Ucrainei. În victoria libertății, în victoria lumii libere”, scria Shevchenko, pe Instagram.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano Vezi toate știrile
Citește și