Închide meniul

Arabia Saudită şi-a anunţat oficial candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034! Ce au transmis oficialii saudiţi

Viviana Moraru Publicat: 4 octombrie 2023, 21:33

Reclamă
Arabia Saudită şi-a anunţat oficial candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034! Ce au transmis oficialii saudiţi

Arabia Saudită şi-a anunţat oficial candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034

Mohammed Bin Salman, prinţul moştenitor al coroanei saudite / Profimedia

Arabia Saudită şi-a anunţat oficial candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034! Ar fi a doua competiţie de acest nivel organizată în ţările arabe, după ce Qatar a găzduit Campionatul Mondial din 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oficialii saudiţi au confirmat interesul pentru organizarea Cupei Mondiale de peste 11 ani. Sunt gata să investească sume colosale, pentru a găzdui competiţia. Nu mai puţin de un trilion de euro vor să investească saudiţii, pentru construirea unui mega-oraş, care să fie gazda Mondialului de fotbal.

Arabia Saudită şi-a anunţat oficial candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034

Intenţia Arabiei Saudite de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2034 vine după ce echipa naţională de fotbal a ţării a participat la şase turnee finale ale Cupei Mondial: 1994, 1998, 2002, 2006, 2018, 2022.

„Acest anunţ constituie un pas important şi natural în călătoria noastră ca ţară pasionată de fotbal şi o întruchipare adevărată a procesului de succes la care a fost martor Regatul”, a declarat ministrul sportului şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Paralimpic Saudit, prinţul Abdulaziz bin Turki al – Faisal, citat de news.ro.

Prinţul moştenitor al coroanei saudite, Mohammed bin Salman a spus că „intenţia de a găzdui vine ca o afirmare a eforturilor clare şi mari depuse de Regat în răspândirea mesajelor de pace şi dragoste în lume, dintre care sportul este unul dintre cele mai importante şi proeminente aspecte, deoarece este un mijloc important popoare de diferite rase şi culturi se întâlnesc şi se cunosc”.

Reclamă

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei continente. FIFA a decis ca organizarea turneului final de peste şapte ani să fie atribuită singurelor trei ţări care şi-au depus candidatura.

Spania, Portugalia şi Maroc vor organiza Cupa Mondială din 2030, dar meciuri de la turneul final de peste şapte ani se vor juca şi în trei ţări din America de Sud: Uruguay, Argentina şi Paraguay.

Până acum, doar Spania, Portugalia şi Maroc şi-au depus candidatura comună pentru organizarea turneului final, iar FIFA a decis ca aceste trei ţări să organizeze CM din 2030 şi să se califice automat la turneul final.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă Europa şi Africa, un al treilea continent va găzdui meciuri de la turneul final care va sărbători 100 de ani de la prima Cupă Mondială. America de Sud va găzdui trei partide. Concret, Uruguay, Argentina şi Paraguay vor organiza meciurile de deschidere din grupele lor, urmând ca restul turneului să se dispute în Spania, Portugalia şi Maroc. Decizia trebuie confirmată prin vot la următorul congres FIFA, care va avea loc anul viitor, la Bangkok.

Recomandări
Citește și:

E Alexandru Chipciu un transfer potrivit pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:37 Ianis Hagi, cel mai bun jucător de la Alaves, în duelul cu Real Madrid! Reacţia fiului „Regelui”, după evoluţia stelară 0:34 Nota primită de Radu Drăguşin în Tottenham – Manchester City 0-2! Fundaşul român a avut intervenţia serii la Londra 0:25 Real Madrid – Alaves 5-0! Campioana din La Liga, victorie categorică! Ianis Hagi, cel mai bun jucător al oaspeţilor 14
mai
23:57
Tottenham – Manchester City 0-2! „Cetăţenii”, pas uriaş spre titlul din Premier League! Radu Drăguşin a fost titular
14
mai
23:48
Răsturnare de situaţie în cazul transferului lui Florinel Coman! Anunţul lui Mihai Stoica: „Nu s-a primit nicio ofertă!”
14
mai
23:09
Jude Bellingham, gol spectaculos sub privirile lui Ianis Hagi! Englezul a ajuns la cifre fabuloase la Real Madrid
14
mai
23:04
Radu Drăguşin, intervenţie colosală în Tottenham – Manchester City! Jucătorii lui Spurs s-au bucurat ca la gol
14
mai
23:00
AS.ro | Gabriel Grecescu va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie din lumea şahului
14
mai
22:09
„Fiul unei legende!” Reacţia de milioane a spaniolilor de la Marca, după ce Ianis Hagi a fost titularizat contra lui Real Madrid
14
mai
22:05
Prima reacţie a FRT, după ce Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros: „Nu este neapărat o nedreptate”
Vezi toate știrile
Citește și